Witam,
chciałem przestrzec wszystkich którzy są zainteresowani zakupem auta w komisie w Osielsku. Interesowały mnie dwie Alfy 159 jedna z nich według zapewnień pracownika/właściciela komisu miała przebieg około 89000 jak się okazało w ASO przebieg tego auta w marcu 2012 roku wynosił 189 000!!! Samochód oczywiści posiadał książkę serwisową, jak sie okazało podrobioną!!! Miała 3 wpisy - jeden z autoryzowanego serwisu Alfy a dwa kolejne z serwisu włoskiego DIBA!!! kilometry oczywiście odpowiadały zapewnieniom wlaściciela komisu co do przebiegu auta. Jednocześnie śmie twierdzić iż w tym procederze bierze również ktoś z pracowników ASO Alfa Romeo w Bydgoszczy ponieważ gdy chciałem jechać w sobotę i na własny koszt przetransportowac alfę do serwisu aby podłączyć ją pod komputer i wszystko sprawdzić spotkałem sie oporem (widocznie w sobote miała nie pracować 'zaufana' osoba), dopiero po jakims czasie właścicel sie zgodził. Właścicel spodziewał sie przecież tego iż w pierwszej kolejności zostanie sprawdzony numer VIN więc nie ryzykowałby wyjścia na idiotę i o ewentualne dostanie w mordę. Więc jeśli zaintersuje was auto z Osielska odpuścice sobie. Mnie kilka osób też przed nimi ostrzegało, ale oczywiscie miałem nadzieję że własnie ta ładna Alfa będzie ok, nietety sie bardzo rozczarowałem.
Pozdrawiam