Niewiem co jest? przednie klocki trą o tarcze i po krótkiej jeździe tarcze i felgi są gorące.
Układ odpowietrzony kilkakrotnie z wymianą płynu hamulcowego.
Niewiem co jest? przednie klocki trą o tarcze i po krótkiej jeździe tarcze i felgi są gorące.
Układ odpowietrzony kilkakrotnie z wymianą płynu hamulcowego.
Sprawdź przewód hamulcowy, czy nie spęczniał ja miałem podobny przypadek, pomogła wymiana na nowy.
Przewody gumowe które idą do zacisku wymienione i problem jest nadal. klocki trą o tarcze! Tarcze i felgi też się grzeją. Z tyłu jest OK. Układ odpowietrzany 5 razy.
Płyn podczas odpowietrzania wychodzi dobrze. Uszczelniacze na tłoczkach wymienione.
Może ktoś miał taki problem a może ma zaprzyjaźnionego mechanika, eksperta?
Proszę o pomoc bo auto potrzebne.
A jak podniesiesz auto na lewarku, to faktycznie koło obraca sie z wyczuwalnym oporem??
Spróbuj wyczyścić prowadnice w których przesuwają się klocki. Klocki muszą się swobodnie w tych rowkach przesuwać, a najczęściej zbiera się tam pył z klocków.
Przy okazji sprawdź czy śruby prowadnika znajdujące się w oprawie zacisku nie są zapieczone, muszą się swobodnie poruszać.
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
Można tez rozebrać zacisk i sprawdzic czy tłoczek dobrze chodzi. Oczyscic i wlozyc spowrotem.
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Wszystkie te czynności wykonano.
Zaprzyjaźniony mechanik poradził mi że odpowietrzanie hamulców z ABS wykonuje się przy włączonym zapłonie a prowadnice zacisków i uszczelniacze należy posmarować specjalnym smarem do zacisków. Sprubuję. Co wy na to?
Moim zdaniem, to bardzo dobry pomysl.Zaprzyjaźniony mechanik poradził mi że odpowietrzanie hamulców z ABS wykonuje się przy włączonym zapłonie a prowadnice zacisków i uszczelniacze należy posmarować specjalnym smarem do zacisków. Sprubuję. Co wy na to?![]()
Teraz walczę z hamulcami tył. Może ktoś ma adres gdzie można kupić zestaw naprawczy do tłoczków tył 146, 1,4 B 99 r. z ABS
W Lublinie lub okolicy albo w internecie.
Pozdrawiam.
A nie lepiej wymienić całe tłoczki :?:Napisał Mietek i Basia
Ja też ostatnio wymieniałem tłoczki, bo stare po prostu stanęły. I koszt nie był jakiś powalający. Niestety nie pamiętam dokładnie kwoty :roll:
Uszczelki kupione w Dabo, wymienione. Hamulce odpowietrzone przy włączonym silniku i działają narazie OK! Podczas odpowietrzania lewego przodu płyn hamulcowy wychodzi z jakąś zawiesiną. Od zbiorniczka płynu idzie w dół przewód gumowy do pompy wspomagania sprzęgła. Ale na pompie sprzęgłowej nie ma odpowietrznika. Moze ktoś wie jak to zrobić?