Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: 159 SW FL z Piły na początek poszukiwań

bartszatki
    Gość

Domyślnie 159 SW FL z Piły na początek poszukiwań

Witam Alfaholików,
    pragnę dołączyć do grona szczęśliwców i debiutuję na forum zapytaniem o auto z Piły. Z tego co wiem Piła nie cieszy się dobrą opinią podobnie jak Gniezno, Swarzędz, itd., ale może będzie wyjątek. Chodzi mi o poniższe autko:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C26706134.html

Proszę o wasze opinie. Moja narazie taka, że cena podejrzanie niska na ten rocznik i przebieg, który sam w sobie też podejrzanie niski. A może jest ktoś z Piły, kto mógłby w wolnej chwili przyjrzeć się temu cudu ?

Ogólnie szukam 159 SW po lifcie ze skórką. Wydaje mi się, że rozsądne ogłoszenia dla takiego auta zaczynają się od 34 tys., ale jeśli się mylę, to sprostujcie. Pewnie jeszcze wrzucę jakieś linki z czasem, bo dopiero zaczynam szukać, ale póki co czekam na głosy o pilskiej 159-ce.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar piotrekkr
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    była: 159 1.9 jtdm Cinsoft, rocznik 2007, jest: Lex IS 250 2007

Domyślnie

Cytat Napisał bartszatki Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C26706134.html
    To jest przedlift 2007 rok produkcji, co zapowiada barwne opowieści handlarza na temat tego auta Ponadto to unikalna wersja JDm, bo zaginęła literka 't' przy składaniu tyłu po wypadku
    Ostatnio edytowane przez piotrekkr ; 12-02-2013 o 20:05

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał piotrekkr Zobacz post
    To jest przedlift 2007 rok produkcji, co zapowiada barwne opowieści handlarza na temat tego auta Ponadto to unikalna wersja JDm, bo zaginęła literka 't' przy składaniu tyłu po wypadku

zachecam do lektury mega watku

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...pie_ar159.html

jak przeczytasz nawet polowe to bedziesz uchodzil za eksperta w zakresie 159

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Mieszkałem w Pile przez 19 lat i pierwsze słyszę o tym, że tam rzeźbione auta sprzedają, ale może nie winikałem
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    ALFA 159 SW jtdm

Domyślnie

Witaj.

Jak interesuje cię te autko to musisz po prostu jechać i sam je zobaczyć , ewentualnie wziąć je na serwis do Fiata

Ja też szukam 159 ale słuchając tych mądrali z tego forum , którzy zamiast pomóc tylko potrafią mówić że za "tanie , za niski przebieg i bite " to akurat te autka które mnie interesowały już się sprzedały.
    Ja nie wiem na jakiej podstawie ktoś może mówić że 4 letnie auto z przebiegiem 120 k km to śmiech.
    Jak któryś mądrala chce kupić Kia Venga to mój szef ma do sprzedania z 2011 z przebiegiem 6200 km. a ja swoim Stilo przez 5 lat zrobiłem 31 k km

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ranmar ; 13-02-2013 o 11:09

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Naklejka na tylnej klapie -> JDm powinna mówić wszystko Poza tym sam autor nie zaznaczył opcji: BEZWYPADKOWY... Więc generalnie - świetna cenowo oferta, na własne ryzyko.

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Użytkownik Ogier Avatar mk_1980
    Mieszka w
    GRUDZIADZ
    Auto
    AR159 1.9JTDM 120KM

Domyślnie

witaj, tez bralem to autko pod uwage jak szukalem dla siebie, ale znalazlem blizej wiec tego nie ogladalem
    ale baaardzo dlugo jest na sprzedaz ,jesli mnie pamiec nie myli to od lata spokojnie stoi w tym komisie

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał ranmar Zobacz post
    Witaj.

Jak interesuje cię te autko to musisz po prostu jechać i sam je zobaczyć , ewentualnie wziąć je na serwis do Fiata

Ja też szukam 159 ale słuchając tych mądrali z tego forum , którzy zamiast pomóc tylko potrafią mówić że za "tanie , za niski przebieg i bite " to akurat te autka które mnie interesowały już się sprzedały.
    Ja nie wiem na jakiej podstawie ktoś może mówić że 4 letnie auto z przebiegiem 120 k km to śmiech.
    Jak któryś mądrala chce kupić Kia Venga to mój szef ma do sprzedania z 2011 z przebiegiem 6200 km. a ja swoim Stilo przez 5 lat zrobiłem 31 k km

pozdrawiam
    madralo to wpisz sobie w zagraniczy portal aukcyjny np.mobile parametry jakie cię interesują ,wyposażenie,rocznik ,przebieg i koniecznie nieuszkodzony a potem powiedz czy znalazłeś dużo 159 z rocznika 2007 za około 23-25 tys i zobacz co możesz mieć za taką kwotę .i jeszcze przebieg 114 ,dobre choć może i prawdziwy bo auto stało z połtora roku pod krzakiem w częściach . Matko że tacy ludzie ciągle się znajdują.Nie dziwi Cie że takie auto będzie droższe w niemiech niż te sprowadzone?Nie wzbudza to twoich podejżeń?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Ale drogi kolego - nikt nie każe Ci czytać tego co ci "mądrale" piszą. Skoro jesteś takim łowcą komisowych okazji, to po co Alfa ??! Za 35 tysięcy to Ty i Audi A6 i BMW 320 d, a może nawet 530d kupisz i to z przebiegiem jaki sobie wymarzysz, a my oszczędzimy sobie w przyszłości użytkownika, który co rusz będzie zakładał tematy o nowych usterkach swojego auta

Skoro potrzebujesz porady na zasadzie: " Jedź, kup samochód", to strzel tu jakimś linkiem Alfy poniżej rynkowej ceny z przebiegiem jaki Cię interesuje, którą jeździł ksiądz we Frankfurcie, a przednia szyba jest nieorginalna bo kiedyś mu kasztan spadł z drzewa jak zaparkował pod domem jakiegoś Hansa w celu ostatniego namaszczenia. Obiecuję Ci, że jako pierwszy doradzę ci: "KUPUJ!"

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    ALFA 159 SW jtdm

Domyślnie

A co wy myślicie że Alfa to Passat i im starszy tym lepszy i droższy ?
    Prawda jest taka że za rok 20 tyś za 159 to będzie normalna cena a za 3 lata i za 10 się jakąś kupi.

No i jakbyście nie zauważali zmienił się rok i tak jak w salonie wszystkie auta poszły w dół 10-20 %.