Strona 6 z 21 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 208

Temat: Warto Kupic?

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Moja 156 2.0 155PS ostatnio wzięła jakieś 11-11,5l gazu na setkę. Do Wrocławia w miarę spokojnie, po Wrocławiu troszkę, z powrotem nieco agresywniej, bo z X-piątką nie mogłem przegrać

Także to jest realne - średnie - spalanie przy umiarkowanej jeździe

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał Barus91 Zobacz post
    Moja 156 2.0 155PS ostatnio wzięła jakieś 11-11,5l gazu na setkę. Do Wrocławia w miarę spokojnie, po Wrocławiu troszkę, z powrotem nieco agresywniej, bo z X-piątką nie mogłem przegrać

Także to jest realne - średnie - spalanie przy umiarkowanej jeździe
    owszem, ale wiekszosc km robione w trasie i na cieplym silniku

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv 2.0 ts

Domyślnie

fajf, jeżdżę w Warszawie co prawda nie w korkach bo zazwyczaj w godzinach wieczornych lub w weekendy. Nie mam komputera wskazującego zużycie paliwa, więc liczę zgodnie z ubytkiem paliwa i: 1140 km na 121 l shell v-power z czego 250 km w rejonach podmiejskich (tzn. jakby trasa). Niech będzie, że 11 l/100km. Nie bardzo wiem jak miałbym policzyć bez komputera spalanie na krótkich odcinkach w korkach (chyba, że wyjeździłbym tak cały zbiornik). Spalanie 17 l to według mnie lekka patologia ale jak to się mówi nie mój cyrk (mam nadzieję, że mi tak spalanie nie skoczy hehe)

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

spalanie na krótkich dystansach mierzy się łatwo, tankujesz do pełna, przejeżdżasz 100 km i znów tankujesz do pełna, ja niestety jeżdżę właściwie wyłącznie po mieście i na odcinkach nie przekraczających 5 km, więc większa cześć dystansu na ssaniu, a na trasę wyjeżdżam raczej przy okazji spotów, ale taka jest specyfika jazdy cabriówką. Spalanie w miescie nie mniej niż 15 l ale lubie tez "zapierdalac" jak sie maszyna rozgrzeje, w trasie przy spokojnej jezdzie spalał mi ok 8,5 l i z tego co wiem od innych właścicieli gtv jest to normalne przy takiej jezdzie, a jak już mówiłem alfa ma w instrukcji że pali w miescie 13,3 l co zazwyczaj jest wynikiem zaniżanym przez producentów, więc niech się kupujący nie nastawia na 11l przy jezdzie miejskiej
    przy tankowaniu PB 98 auto paliło średnio 1 l mniej na 100 km

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv 2.0 ts

Domyślnie

100 km to już łatwiejsze wyzwanie do przejechania na krótkich dystansach ale aż tak nie nurtuje mnie kwestia spalania żeby to sprawdzać . Szczerze mówiąc nie mam doświadczenia w tak krótkich odcinkach w korkach, więc prawdopodobnie jest tak jak piszesz. Kupując lepiej żeby przyjął Twoją wersje to najwyżej będzie mile zaskoczony.

Użytkownik Embrion
    Auto
    GTV - poszukuję

Domyślnie

Szczerze, to zakładałem spalanie na poziomie 14l/100km, może 12 bo do pracy mam kawałek i raczej omijam centrum więc więcej jadę niż stoję w korku Rzućcie proszę okiem na to ogłoszenie, czy nie razi coś w oczy? czy może znajome auto? http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-lpg...C25436518.html

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	C25436518_10.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	75.8 KB
ID:	85887

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

więc tak... auto z zewnątrz wygląda przyzwoicie, optycznie pare szczegułów jest do zrobienia (zaślepka halogenu, koncowy wydech bo paskudny i jakies tam drobne lakiernicze pewnie), po fotelu widac przebieg 150-200kkm chyba ze jezdzil w trasy to będzie wiecej, na plus nowe opony i ładne telefony, lpg jesli faktycznie nowa, na minus czarne wnętrze (jak dla mnie), czerwien przy tym lakierze byłaby idealna i wtedy moglbym wiecej zaplacic
    co do ceny hmm nie widzac stanu balacharki to max 11000 jeśli mechanicznie idealna

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Gtv 2.0 ts

Domyślnie

Na zdjęciach wygląda OK i nic niepokojącego nie widać. Najważniejsze jednak to co niewidocznie, więc nie wiadomo Z nudów w miarę regularnie przeglądam ogłoszenia gtv i wiem, że ta sztuka pojawia się tam cyklicznie od jakiegoś czasu. Alfa stoi z tego co widzę w komisie co mnie osobiście jakoś nie przekonuje a nawet odpycha, być może, że to przez różnego rodzaju opowieści związane z samochodami sprzedawanymi w komisach.

Użytkownik Embrion
    Auto
    GTV - poszukuję

Domyślnie

ok, dzięki za podpowiedź.

GTV-ki się szybko sprzedają jak są dobre, czy generalnie chwile każda kupca swojego musi poszukać? Zastanawiam się na ile ta jest trefna a na ile po prostu nikt konkretny nie oglądał? Cena też raczej wyższa niż niższa.

Ksenony były w serii czy to jakaś radosna twórczość?

też nie lubię samochodów z komisów, szczególnie tych igiełek sprowadzanych zza granicy. Bo albo przyjeżdża złom/rozbity/z dużym przebiegiem albo ktoś zwozi samemu. Inaczej to się nikomu nie opłaca. Dla mnie w tej ofercie plusem jest zostawienei swojego samochodu w rozliczeniu. Mniej kasy za to będzie, i pewnie sumarycznie mniej korzystnie, ale też wiadomo jak teraz się sprzedają "dobrze" samochody, szczególnie te bardziej zwyczajne. Alfa ma być moim głównym samochodem, stąd 2.0 i gaz, no chyba że to przemyślę i Peugeot zostanie do pracy a na weekendy kupię 3.0 V6...?

tylko wtedy czekają mnie 2-miesięczne ciche dni... - co też jest poniekąd kuszącą propozycją heh
    Ostatnio edytowane przez MisieQ_wrc ; 13-02-2013 o 13:19

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

ksenonow w gtv nie było więc to są hidy "z prawem straty dowodu rej."
    plusem jest to ze auto jest zarejestrowane u nas wiec wieksza pewnosc ze nie trafilo do komisu w 2 polowach, a patrzac na komore silnika nawet nie bylo specjalnie szykowane, wiec pewnie nie jest wlasnoscia komisu
    gtv jak sa dobre to sa drogie i sie nie sprzedają, jak sa tanie to sa słabe i sprzedają sie przyzwoicie ale taka polska mentalność,
    co do v6 to mozesz pomarzyc ze kupisz szybko cos we w miare dobrym stanie, jest na to masa chetnych nawet z pokaźnymi portfelami

pytanie tylko jaki masz cel? kupić i dłubać (inwestować), czy kupić i użytkować, bo wiekszość z nas robi to pierwsze hehe i wartosc inwestycji czesto przekracza cene zakupu