Hahahahahah... No właśnie chociażby dlatego, że Alfa Romeo była pierwszym mistrzem F1 i to z taką przewagą, że chłopaki zjeżdżali do boksów, żeby wjechać umytym bolidem na metę, oraz dlatego, że Enzo zaczynał karierę w zespole Alfy wypadałoby oddać jej hołd, z ludzkiej przyzwoitości. Pomijając już marketingowy wydźwięk całości dla koncernu, gdyby oglądacze F1 dowiedzieli się nagle o powyższych faktach. A tak, większość wie, że "Alfy sie psujom" i tak pewnie zostanie.
Jeśli chcesz się upewnić, czy wiem, jakie to było auto, to była to Alfetta 158 i widziałem ją na żywo(dokładnie to 159, ale różnice nie są znaczące).
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 14-02-2013 o 11:35
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Mi się podoba.
3 tapety 4c w rożnych rozdzielaczach http://www.desktopmachine.com/press/1989/Alfa_Romeo_4C/
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
widać zna![]()
Marketing, umowy itd itp...
Ale nie sądzisz, że sami powinni na to wpaść? Już nie mówię, jak wyglądało zaangażowanie FGA w obchody stulecia w Mediolanie, bo szkoda słów...
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Co poradzisz, młotkiem do głowy nic im nie wbijesz, Alfa umrze prędzej czy później pod skrzydłami Fiata bo oni nie traktują tej marki jako rozwojowej a raczej jako przymus, podrzuconego bękarta - skoro już jest to może jednak coś z nią zrobimy.
i ciagle wiekszość osób uważa że dobrze że alfa nie trafi w ręce VW group,więc w zamian mamy to co mamy
żeby zrobili to co z seatem??
a możę to co z lambo? Uważasz że po co by kupowali alfę ? Żeby zrobić mało prestiżową markę bez historii? Mi wydaje się że jeśli faktycznie było coś na rzeczy(kupno alfy przez vw ) to vw tak naprwdę chciał kupić właśnie historię bo co innego? Muminki stylistycznie nie różniące się od kii.Teraz każdy może zrobić ładne auto,w latach 90 było nieco inaczej.Skrzynię TCT ,dłużej produkują podobną,TBi ? Tylko historia została tej marce nic innego.