Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Ratunku pomocy cos waliw zawieszeniu ze strach sie bac

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie Ratunku pomocy cos waliw zawieszeniu ze strach sie bac

Witam mam problem ktory sie poteguje z kazdym kolejnym razem kiedy zabieram gta a pojazdowke.A mianowicie niby jak ostatnio sprawdzalem w zawieszeniu przednim bo onim mowa jest wsjo ok a jednak tak cos wali z okolic przedniego prawego kola ze juz sie boje jezdzic.Dodam ze gorne wahacze sa nowiutkie,i generalnie znam odglosy konczacych sie wahaczy czy to gornych czy dolnych.Dodam tez ze jak auto jest kompletnie zimne nie ma tragedii ale jak sie rozrusza i nagrzeje masakra.Gluche walenie w roznych okolicznosciach co tez dziwne,na przyklad przejezdzam najwolniej jak sie da przez spiacego policjanta a potem jak zaczynam przyspieszac to lup gruch dup i tak nawt do 3-go biegu pojedyncze pie...cia. ????????????????????????? pomozcie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mario595
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Była Alfa Romeo 156SW Ti, jest Ford S-Max

Domyślnie

A poduszki stabilizatora sprawdziles?
    Sent from my Lumia 800 using Board Express

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

A masz takie objawy tylko przy przyspieszaniu? Jeśli tak to sprawdź przeguby

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

poduszki kolumn??

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Podjedź na stacje kontroli pojazdów wydaj te 20 -30 zł na szarpaki i + diagnosta obejży belle od spodu / podjedź do mechanika niech prześwietli zawieszenie z przodu i będziesz wiedział

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Cytat Napisał rolek Zobacz post
    A masz takie objawy tylko przy przyspieszaniu? Jeśli tak to sprawdź przeguby
    tak raczej tak...ale czemu to sie tak poteguje przy rozgrzanym aucie? to raz i czemu za kazdym drajwem jest coraz gorzej i to o wiele gorzej jednak w uk nie sa zle drogi na pewno nie tak dziurawe jak pl a postepuje to turbo szybko....

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

U mnie przez wybite gumy stabilizatora mam wrażenie, że zaraz koła mają odpaść

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SŁOWIK
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 155 '97 r 2.0 16V, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm '08 Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał Tacka Zobacz post
    Witam mam problem ktory sie poteguje z kazdym kolejnym razem kiedy zabieram gta a pojazdowke.A mianowicie niby jak ostatnio sprawdzalem w zawieszeniu przednim bo onim mowa jest wsjo ok a jednak tak cos wali z okolic przedniego prawego kola ze juz sie boje jezdzic.Dodam ze gorne wahacze sa nowiutkie,i generalnie znam odglosy konczacych sie wahaczy czy to gornych czy dolnych.Dodam tez ze jak auto jest kompletnie zimne nie ma tragedii ale jak sie rozrusza i nagrzeje masakra.Gluche walenie w roznych okolicznosciach co tez dziwne,na przyklad przejezdzam najwolniej jak sie da przez spiacego policjanta a potem jak zaczynam przyspieszac to lup gruch dup i tak nawt do 3-go biegu pojedyncze pie...cia. ????????????????????????? pomozcie
    Rozumiem że chodzi o GTA? Podobne objawy miał kolega w GTA jak rozwarstwiły się spawy wózka pod silnikiem, pomogło zdemontowanie i pospawanie od nowa.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar zip.pl
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 147 1.9JTD 8V NOVITEC

Domyślnie

Podjedź na stację, niech na rolkach sprawdzą. Ja stawiam przegub/łożysko i napisz co wyszło to może jakoś pomożemy.A i sprawdź przeguby z obu stron bo ja miałem tak że było słychać z lewej a walnięty był prawy.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków

Domyślnie

Cytat Napisał zip.pl Zobacz post
    Podjedź na stację, niech na rolkach sprawdzą. Ja stawiam przegub/łożysko i napisz co wyszło to może jakoś pomożemy.A i sprawdź przeguby z obu stron bo ja miałem tak że było słychać z lewej a walnięty był prawy.
    z calym szacunkiem przestance z ta stacja diagnostyczna...w uk cos takiego nie istnieje a nawet jakby to jak chcesz sie w miare cieszyc swoim autem omijaj w uk wszelkiego rodzaju mechanikow garaze i stacje mot moja dobra rada i kazdego kto ma pojecie co sie tu dzieje jestem tu od 8 lat z przerwami i to jest koszmar pojecie mechanik w uk nie istnieje i duzo by o tym pisac kazde auto powyzej 100 tys mil to jezdzacy zlom itd itp albo sobie sam pomozesz albo smigaj 350 km to jednego z 3 alfaworkshopow ktore jak na uk sa niezle jak na polskie standarty srednie na jeza...stac mnie na mechanika uwierzcie mi ale skad go wziac...ot tyle wiec poki nie musze wydawac paru dobrych stow na sama podroz z nadzieja ze pomoga puty kombinuje sam z kumplami.Taka angielska rzeczywistosc zreszta jak juz pisałem wlasnie w jednym z alfaworkshopow juz dwa razy prosilem o sprawdzenie i dwa razy uslyszalem ze all ok...a wali jak walilo zwlaszcza walasnie jak sie wsjo nagrzeje.Wiem ze chcecie pomoc doceniam i dziekuje ale na prawde nie wbijajmy sobie takich szpil typu jedz do mechanika i wydaj 20-30 zlotych bo to nie powazne...uwielbiam wydawac na swoja alfe kasiore na prawde wrecz jest to nie zdrowe ale nie kiedy wiem ze nie ma to sensu od tego tez sie tu mamy zeby sobie pomagac...prawda?
    Ostatnio edytowane przez Tacka ; 14-02-2013 o 20:40