już od dawna wiadomo że vag się zachłysnął ilością marek... alfa zaginęłaby w tym zamęcie
już od dawna wiadomo że vag się zachłysnął ilością marek... alfa zaginęłaby w tym zamęcie
może i tak
To jest gdybanie, albo by zaginęła albo by stanęła na nogi. Ta druga opcja była możliwa bo VAG na pewno by nie żałował kasy na rozwój i badania, a z drugiej strony Julka mogłaby być kopią Golfa. A tak jest ładniejszą kopią Bravo. Co lepsze ?
Dokładnie, Piech doskonale zdaje sobie sprawę z siły historii Alfy na której można zbudować poteżną markę, a u VW nie miała by wewnętrznej konkurencji w postaci konika na żółtym tle. Najważniejsze by tylko było żeby pozostała jak najbardziej autonomiczna bo np. Giulietta na bazie Golfa to nonsens.
ważniejsze od tego co się mówi jest to co się robi a robi się bardzooooo niewiele
saroo, to fakt bo widać że VW szuka sportowej marki dla przeciętnego zjadacza chleba i do tego potrzebna im Alfa.
No i ja Marchione nie ufam, napisałem już wcześniej że jeśli ktoś w dobie liftingu co 1,5-2 lata opóźnia wypuszczenie modelu o 3 jest nienormalny, skoro chce mieć ideał to marka zdechnie bo za te 2 lata jak już ją będą mieli pokazać to konkurencja da coś lepszego to znowu będą myśleć, błędne koło.
Niestety, jesteś w błędzie. We Włoszech mówi się co innego. Odbudowa pozycji marki nie następuje z dnia na dzień. Zniszczyć można w jeden dzień ale obudowa to już lata.
Włosi uważają, że sprawy idą w dobrym kierunku. A niespodzianki już niedługo.
- - - Updated - - -
Drogi @Kasztelan - PRZEPRASZAM, nie gniewaj się - pogieło Cię.
Marek odbudowa z czego ? Co trzeba było odbudowywać,od 97 roku marka szła w góre jak chyba nigdy wcześniej,cała seria udanych modeli(156,166,147) z których każdy nawet 166 w początkowym okresie był sukcesem,potem liftingi 156 i 166 ,GT nowe 147 ,159 która jednak nie powtórzyła sukesu 156 i od 2005 roku zapaść,za późne wprowadzenie następcy 147 ,rezygnacja z Busso. !66 która w 98 roku była o krok przed konkurencją w 2003-04 była już 3 kroki za nią,okrojenie oferty silnikowe 159 ,wycofanie jedynego poważnego diesla (2.4) i można by tak wymieniać w koło. Aluminiowy silnik? TS 8v i busso już takie były masę lat temu,wejście na nowe rynki? No faktycznie ekspansja aż dwa modele w ofercie ,aż 5 silników łącznie . Mi to się nie podoba i nic obecnie mnie nie przekona że to jest dobra droga.