Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9-2.0jtdm(mam zamiar)

Domyślnie

Mysle,ze ten temat jednak moze byc korzystny potencjalnym nabywcam.Przeciez,jak ktos z Przemysla ma jechac do Szczecina ogladac samochod,to pewnie,ze lepiej sprawdzic-moze te autko juz ktos ogladal i ono nie wartuje fatygi.Nie mysle,ze ktos czeka historji samochodu po zdjeciu,ale podzielic sie uwagami odnosnie sprzedawcy czy konkretnego egzemplarza kazdy moze,jesli ten samochod juz ogliadal czy rozmawial ze sprzedawca
    Ostatnio edytowane przez alfabereza ; 13-02-2013 o 19:02

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

kamal, miałem raczej na myśli pominięcie dwu miesięcznego przeszukiwania forum, żeby dowiedzieć się czegoś co można zawrzeć w jednym temacie bez możliwości zadawania w nim pytań. Ja wiem gdzie kupić dobry wóz, jednak zanim posiadłem tą wiedzę, minęło trochę czasu, a i tak nie mam pewności czy nie ma jeszcze jakiegoś sprawdzonego źródła.
    Może lepiej prosto z mostu napisać: Chcesz sprawdzony wóz zajżyj do pana x , y, lub z.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Cytat Napisał MacS Zobacz post
    Witam!
    Przejrzałem dziś oferty Alf 159 w wersji sedan na otomoto. Okazuje się, że zimą jest to jeszcze mniej popularny typ auta. Z 17 komisów tylko 5 nie miało negatywnych opinii w sieci... Ech. Chciałem zapytać wobec tego, czy słyszeliście może coś na temat któregoś z pozostałych pięciu? Są to: MUMIA-CAR z Krzeszowic, PHU Wojciech Godlewski z Warszawy, Agamar auto handel z Ostrowca Świętokrzyskiego, Auto Komis Mark ze Zgierza oraz Yan-Car z Bełchatowa. Zdaję sobie sprawę, iż sporo komisów wypisałem, ale może ktoś coś wie.
    Pozdrawiam!
    Kilka samochodów z Mumia-Car widziałem i były ok - nie wiem jak z przebiegami, bo tego nie sprawdzałem.
    Co do reszty nie mam pojęcia.

Co do 159 kombi 1.9JTS co jakiś czas widuję, ale najczęściej to jednak jest 2,2.
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Cytat Napisał Bartek_P Zobacz post
    kamal, miałem raczej na myśli pominięcie dwu miesięcznego przeszukiwania forum, żeby dowiedzieć się czegoś co można zawrzeć w jednym temacie bez możliwości zadawania w nim pytań. Ja wiem gdzie kupić dobry wóz, jednak zanim posiadłem tą wiedzę, minęło trochę czasu, a i tak nie mam pewności czy nie ma jeszcze jakiegoś sprawdzonego źródła.
    Może lepiej prosto z mostu napisać: Chcesz sprawdzony wóz zajżyj do pana x , y, lub z.
    Nie wiem z jakich okolic Polski jesteś i czy należysz do osób które przejadą połowę kraju w poszukiwaniu samochodu. W okolicach małopolski i śląska jest kilku sprawdzonych dostawców takich jak Tomek Krk, Superalfa czy ostatnio dużo udzielający się tradelux.

Użytkownik Rowerzysta Avatar CINEKX81
    Mieszka w
    LIBIĄŻ
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 2019, ALFA ROMEO 159 1.9 JTDM 16V EX HIGH SPORT 2009

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ide...C26948712.html mam pytanko wie ktoś coś na temat tego komisu w Olkuszu?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał tradelux Zobacz post
    Kilka samochodów z Mumia-Car widziałem i były ok - nie wiem jak z przebiegami, bo tego nie sprawdzałem.
    Co do reszty nie mam pojęcia.

Co do 159 kombi 1.9JTS co jakiś czas widuję, ale najczęściej to jednak jest 2,2.
    to z ciekawosci ile przecietnie taki 2.2 by kosztowal juz ze wszystkim dla koncowego uzytkownika w PL ? Patrzac na oferte to raczej malo chodliwy towar ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Nigdy
    Mieszka w
    Okolice Oświęcimia
    Auto
    159 Sportwagon 2.4JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał kamal Zobacz post
    Nie wiem z jakich okolic Polski jesteś i czy należysz do osób które przejadą połowę kraju w poszukiwaniu samochodu. W okolicach małopolski i śląska jest kilku sprawdzonych dostawców takich jak Tomek Krk, Superalfa czy ostatnio dużo udzielający się tradelux.
    Czy od tego ostatniego ktoś z forum kupił samochód i faktycznie może coś powiedzieć?

A propos przeglądałem ostatnio Brerki na Allegro i trafiłem właśnie na aukcję kolegi tradelux- http://trade-lux.otomoto.pl/alfa-rom...C22285929.html . Czytamy tam dwukrotnie, iż jest to "najbogatsza wersja (oprócz ksenonów)". Czy w Brerze w takim razie nie występowały np. podgrzewane fotele czy czujniki parkowania z przodu?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post
    Czy od tego ostatniego ktoś z forum kupił samochód i faktycznie może coś powiedzieć?

A propos przeglądałem ostatnio Brerki na Allegro i trafiłem właśnie na aukcję kolegi tradelux- http://trade-lux.otomoto.pl/alfa-rom...C22285929.html . Czytamy tam dwukrotnie, iż jest to "najbogatsza wersja (oprócz ksenonów)". Czy w Brerze w takim razie nie występowały np. podgrzewane fotele czy czujniki parkowania z przodu?
    Ja tam sie na brerze nie znam, ale czujniki pewnie mozna dokupic nawet do malucha jak ktos sie uprze
    Co do kolegi Tradeluxa goscia osobiscie nie znam, ale z lektury innych forow internetowych oraz od kilku osob ktore mieszkaja na slasku, jego firma ma bardzo wysokie pozytywne opinie

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Cytat Napisał Nigdy Zobacz post

Chodzi o wersję wyposażenia. Tak samo jak w 159 są/były wersje Progression, Distinctive, Exclusive tak samo były w Brerze 2 lub 3 wersje Tutaj brakuje do pełnej opcji z najbogatszej wersji: ksenonów, grzanych foteli, tempomatu, parktronika przód.
    ---
    Bezwypadkowe auta na zamówienie. | Ogłoszenia: trade-lux.otomoto.pl
    Części eksploatacyjne do grupy FIAT/PSA

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Grodzisk Wlkp.
    Auto
    Alfa Romeo Brera 3.2 JTS

Domyślnie

Pieta - dzięki za podpowiedź i opinię. Ta Brera już zniknęła z otomoto. Widziałem wpisy odnośnie Komisu Superalfa. Facet wydaje się dopieszczać te Alfy na sprzedaż, jednak dość długo obserwuję jego Brerę i cena się już kilka razy dziwnie zmieniała. Najpierw było 45 900, później z 54 900 na 49 900 i teraz stoi za 51 900. Nie wiem dlaczego taka zmiana tych cen. Być może przyczyną było właśnie serwisowanie tego auta przed sprzedażą.

Ta bordowa Brera Tradeluxa też bardzo przyjazna dla oka, zwłaszcza kolor. Poczekam aż cena trochę zmaleje