Strona 20 z 275 PierwszyPierwszy ... 10111213141516171819202122232425262728293070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jusci
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    159 SW JTDm 8V 2008 nero carbonio

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Jeśli ktoś byłby zainteresowany takim rozwiązaniem - chodzi mi o te halogeny z ringami, to mam dwa komplety takich do sprzedania.
    Ile za to wołasz i jak to wygląda?

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Ciekawostką jest tylko to, że dla aut rejestrowanych pierwszy raz po 1 stycznia 2010 roku istnieje zakaz jednoczesnego włączenia świateł do jazdy dziennej ze światłami postojowymi tylnymi i obrysowymi. Dla aut zarejestrowanych przed tą datą ustawodawca dopuścił jednoczesne zapalenie świateł dziennych i postojowych (z tyłu auta).

szewi, mogłeś skojarzyć obowiązek włączenia świateł mijania w ciągu dnia np. w czasie silnego deszczu lub mgły (m.in. wtedy zachodzi przypadek nieprzejrzystości powietrza).
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jusci Zobacz post
    Ile za to wołasz i jak to wygląda?
    Zapłaciłem za te dwa komplety, z przesyłką coś koło 300 zł, a więc tyle chciałbym za nie dostać, czyli komplet wychodzi po 150 zł (plus koszty przesyłki). Podaj e-maila, to podeślę Ci fotki.
    Komplet, to oczywiście dwie lampy
    Ostatnio edytowane przez janio ; 18-02-2013 o 14:07

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Franek Strzelba Zobacz post
    Ciekawostką jest tylko to, że dla aut rejestrowanych pierwszy raz po 1 stycznia 2010 roku istnieje zakaz jednoczesnego włączenia świateł do jazdy dziennej ze światłami postojowymi tylnymi i obrysowymi. Dla aut zarejestrowanych przed tą datą ustawodawca dopuścił jednoczesne zapalenie świateł dziennych i postojowych (z tyłu auta).

szewi, mogłeś skojarzyć obowiązek włączenia świateł mijania w ciągu dnia np. w czasie silnego deszczu lub mgły (m.in. wtedy zachodzi przypadek nieprzejrzystości powietrza).
    A to tylko dlatego, że używając świateł mijania do jazdy w dzień, nie masz możliwości niewłączenia jednocześnie postojowych i obrysowych.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Witam,
    mam pytanie intersuje mnie uzywanie swiatel do jazdy dzienniej w okresie zimowym. Czesto widuje kierowcow ktorzy jezdza tylko na dziennych. Z tego co pamietam w zimie jest przepis zeby jezdzic na swiatlach mijania, wiec dzienne plus xenon, mam racje (ewentulanie sam xenon)? Czy mozna jezdzic na samych dziennych ustawiajac sobie opcje auto i niech czujnik sam decyduje kiedy wlaczyc odpowiednie swiatlo: jak jasno to same dzienne lub dzienne plus xenon jesli wykryje ze jest za ciemno ?
    Dzieki.
    Na dziennych można jeździć cały rok, w warunkach normalnej widoczności.
    Problemem są tylko kierowcy jadący za nami i mrugający długimi, bądź wyzywający nas na cb.

Co do opcji z czujnikiem, to miałem tak w poprzednim aucie. Bardzo fajna sprawa, wjeżdżasz na parking podziemny i automatycznie włączają się światła.
    W alfie nie mam niestety czujnika i muszę przełączać ręcznie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Janio mógłbyś wrzucić zdjęcia jak to wygląda? Masz może zdjęcie tych świateł na samochodzie?

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mat09 Zobacz post
    Janio mógłbyś wrzucić zdjęcia jak to wygląda?
    Daj e-maila, to Ci prześlę.
    Cytat Napisał mat09 Zobacz post
    Masz może zdjęcie tych świateł na samochodzie?
    Nie, ponieważ po zakupie znalazłem rozwiązanie z wykorzystaniem drogowych, a więc ten halogeny + ringi nie były przeze mnie montowane.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Franek Strzelba Zobacz post
    Tak dokladnie. Wiec na zime tez wlaczam tryb auto i zapominam o sprawie - niech automat decyduje kiedy do dziennych dolaczyc xenon w zaleznosci od tego czy jest jasno czy ciemno i przejrzystosci. Jezdzilem tak latem, fajnie ze w zimie tez mozna. Do tej pory zima jezdizlem na trybie "wymuszonym": dzienne plus xenon.

xmy: ten czujnik to spoko opcja i bardzo sie przydaje, bo zapominasz w ogole o obsludze swiatel, same sie wlaczaja takie jak powinny i kiedy jest taka potrzeba.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 19-02-2013 o 10:31

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    bo zapominasz w ogole o obsludze swiatel, same sie wlaczaja takie jak powinny i kiedy jest taka potrzeba.
    Szkoda tylko, że nie włączają się dopiero po uruchomieniu silnika (mam na myśli mijania), a od razu po zapłonie.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

fakt, o tym producent nie pomyslal...