Czy warto wymienić seryjne głośniki wysokotonowe na inne? Jeśli tak to jakie polecacie?
Czy warto wymienić seryjne głośniki wysokotonowe na inne? Jeśli tak to jakie polecacie?
Zależy jaka kwota i czy chce Ci się bawić w przerabianie. Ja mam tweetery GMS 1929 i są ekstra a do tego niedrogie.
A coś godnego polecenia do 200zł
No to podane przeze mnie tweeterki używane kupisz w tej cenie a są naprawdę super jak na tą kasę.
Jak nie chcesz się bawić to zostaw jak jest. Gwizdki grają oryginalnie w szybe i nawet jak wrzucisz cos dobrego to efekt nie bd powalający. Do tego dobry tweeter prądu potrzebuje, więc piecyk jakiś by się przydał. A ori gwizdki są naprawde niezłe jak na tą jakość i umiejscowienie. Gdybyś jednak chciał zmieniać, to polecam ci je w słupki wrzucić![]()
Głośnik wysokotonowy (i niskośredniotonowy) bardziej potrzebuje odpowiedniej zwrotnicy a nie wzmacniacza. W serii posiada najczęściej primitywną zwrotkę w postaci kondensatora elektrolitycznego a to bardziej tłumik a nie zwrotnica. Jeśli nie chcesz bardziej ingerować w audio to nawet najlepszy głośnik będzie popiskiwał tak samo. Zmiana dla zmiany.....
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Człowiek nie napisze rzeczy oczywistej i się będą czepiać.Przecież jeśli chce wrzucić zestaw to zwrotki ma w pakiecie, a jeśli chce same dobre tweetery to nie podepnie ich od radio, bo bedą grały gorzej niż serie toteż musi je podpiąć pod wzmak, który ma zwrotnice aktywną wbudowaną i pasywka jest raczej zbędna, bo wszystko na piecu wysteruje
oraz czytanie ze zrozumieniem się kłania, napisałem dobry tweeter. Tanie mają poprostu kondensator, a dobre klocki wychodzą same, albo w zestawach 2-u lub 3 drożnych ze zwrotkami.
Ostatnio edytowane przez verbi ; 19-02-2013 o 12:18
A będą, bo jak radzić komuś to trzeba być precyzyjnym.
Pisał kolega tylko o wysokotonówkach, nie o zestawie.
A dlaczego nie? Wystarczy 10 wat, w zupełności.
A pokaż no ile to wzmacniaczy posiada filtry z tak wysokim podziałem (odpowiednim do tweterów) a radio musiało by posiadać aktywną zwrotnicę (procesor)
Zaproponowany gms 1929 nie posiada zwrotnicy, tak jak wiele "dobrych tweterów"
Tyle o czytaniu ze zrozumieniem, nie czepiam się ale wiele rzeczy wypada "odczarować"![]()
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...