do posiadaczy crossa
Czy tylny most jest najniższym punktem w aucie czy na równi z miską olejową? Jeśli niżej jest most to o ile cm około?
do posiadaczy crossa
Czy tylny most jest najniższym punktem w aucie czy na równi z miską olejową? Jeśli niżej jest most to o ile cm około?
tak, pierwsze co widac jak sie idze do samochodu to dyfer, i napewno jest nizej niz miska, a skąd takie pytanie ?![]()
najpierw to Wy znajdzcie odpowiednią skrzynię![]()
Skrzynia od crosswagena 1,9 ? tylko pewnie zaleź to wyczyn
To skrzynia od 3.0 która ma zupełnie inne przełożenia niż 6 w crosswagonie.
zapewne jest o wiele krótsza od dieslowskiej
Ta skrzynia biegów z linku Tomka to właśnie ten Getrag z 164Q4. Swoją drogą jest jakaś różnica w skrzyniach biegów z 3litrowych fałek z AR 164 a AR 166??. Chodzi mi o to czy dało by się podpiąć w.w. skrzynię do 3,0 v6 z 166. Mocowanie do silnika jest niby identyczne, niby wałek atakujący jest innej długości (?). Wie ktoś coś na ten temat??
Poguś tylni dyfer i zbiornik paliwa są niżej niż miska. Niżej o 3-5 cm (na oko)
cholerka, trochę nisko... ale wydaje mi się, że osłona pod silnikiem jest najniższym punktem; tylko czy da się gdzieś dokręcić osłonę na tylny most - o to jest pytanie. Miałby ktoś zdjęcie crossa robione z dołu? W internecie nie mogę znaleźć, a jestem ciekaw jak to wygląda i czy z tylnym dyfrem i sprężynami -30 z włożonymi gumami jaka by to była wysokość ... całe tylne mocowanie jest przymocowane do podłogi? czy jeszcze pomiędzy mostem a podłogą znajduje się zbiornik?