Hej Piotrixx .Sluchaj a mozesz podac mi info o tym kat.Gdzie go kupiles.
Hej Piotrixx .Sluchaj a mozesz podac mi info o tym kat.Gdzie go kupiles.
Mówiłem już wcześniej - poczytaj temat
uniwersalny katalizator - jest w dziale ogólnym.
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...lizatorem.html
147 powodów do zadowolenia
Co prawda mam 156 Sportwagon o pojemności 2.0 litra o mocy 150 KM i spala mi w zimę 12,5 litra gazu.!Tylko ,że fikam krótkie odcinki i czasem cisnę do odcięcia jak mi coś się odklei pod sufitem.Tak czy owak jeśli twoja Alfa ma butlę 34 litry i przejeżdżasz na niej tylko 230 km to daje średnią 14,78 litra na "setkę"..
Mi jeszcze nigdy nie spaliła tyle ani na benzynie ani na gazie. Napisz czy auto równo pracuje i jakie dystanse pokonujesz .Podałeś mało szczegółów aby co kolwiek stwierdzić.Może po normalna jazda dla ciebie znaczy :
I bieg 7000 tysi obr i dopiero II wrzucasz...opisz bardziej szczegółowo to może ktoś pomoże
Tak szczerze to wychodzi wiele więcej niż te 14,78 na 100km bo nie wiadomo jakie odcinki pokonuje i ile mu do tego spala Pb...
Ja ciągle u siebie liczyłem że mi pali 10/100km ale po dodaniu tego że spala mi też kilka litrów Pb do tego to wychodzi około 12 w zimę ale nie lubię wolno jeździć![]()
10,1 litra trasa 90%prędkość do 120
Kolejna alfa kolejne problemy
w tamtym tygodniu trasa Częstochowa- Zakopane- Częstochowa + jazda po Zakopanem srednie spaanie 8.6/100km gazu, jazda raczej spokojna tak do 120km/h
przed wczoraj leciałem z Krosna do Krakowa ( w tym od Tarnowa do Krakowa autostrada) predkość przelotowa kolo 130km/h srednie wyszlo 9.6/100km gazu.
takie przykłady z ostatnich dni. Ogolnie srednio spala około 9litrów !
Mi się kiedyś w Punto 2 zabrudził reduktor który nie był czyszczony kilka wiosen i syf zamarzł w nim i zesztywniały membrany auto zaczeło palić około 14l po wyczyszczeniu szlamu i innego syfu autko zaczeło palić spowrotem 7,5l.
Tak około 10,5 trasa zima 100-110km/h
Mniej wiecej pomiedzy 9-9,5l , droga do pracy 25km, wiekszosc trasa + zwalnianie przy przelotach przez wioski, predkosc 90-110km/h
U mnie 1.6 ts 120HP + STAG 4 - spalanie "czy się stoi czy się leży 10l się należy" - czyli czy jade 90kmh czy 130kmh an trasie spalanie zawsze mam 10l. Z opinii ten wynik wydaje się normalny -z tym że się jeszcze nie poddałem i szukam co poprawić żeby było niższe. Jeśli ktoś robi krótkie odcinki czasem może mieć mniejsze spalanie gazu bo więcej przejeżdża na benzynie.