Ja mam dolne FASTA wytrzymały już prawie 40tys na lewym zauważyłem delikatny luz na sworzniu wiosną wymienię na nowe tylko na jakie?
Myślałem teraz nad VEMA ale jak FAST tyle wytrzymał więc nie wiem czy jest sens![]()
Ja mam dolne FASTA wytrzymały już prawie 40tys na lewym zauważyłem delikatny luz na sworzniu wiosną wymienię na nowe tylko na jakie?
Myślałem teraz nad VEMA ale jak FAST tyle wytrzymał więc nie wiem czy jest sens![]()
QAP - najtańszy komplet na All (2 górne, 2 dolne, 2 łączniki) - 15000km i nic nie były słychać - auto sprzedałem.
Jedyne zastrzeżenie mam do łączników - nie wiedzieć czemu u mnie czasem 'lubiły' się poluzować nakrętki. Także te można byłoby dokupić innej firmy, jeśli sytuacja by się powtarzała (ale to groszowe sprawy).
Założyłem dzisiaj wahacz veritas, reszta zawieszenia bez zarzutu. Irlandzkie drogi są ok. Zastanawia mnie fakt, że nadal coś stuka na nierównościach (głuche stuki). W warsztacie, gdzie robili zbieżność powiedzieli, że to gumy stabilizatora. Myślałem, że luzy na stabilizatorze objawiają się raczej skrzypieniem... W każdym razie reszta sprawdzona i nie ma się do czego przyczepić, poza tym auto jedzie jak po szynach. Tylko te denerwujące stuki. Zobaczymy ile ten wahacz wytrzyma, dam znać jak się sprawuje. Pozostałe części zawieszenia są z trw (końcówki, drązki, wahacze), poprzedni właściciel wymienił wahacze z tyłu.
Całkiem prawdopodobne iż gumy na stabilizatorze do wymiany.Miałem podobnie u siebie takie głuche stuki blisko pedału gazu.Z początku na jakąś poduszkę obstawiałem ale jednak poszło na gumy.Kupiłem ORI za parę groszy bo są fakt tanie.WYmiana to jest trochę zabawy nie polecam samemu się za to brać lepiej do mechaniora który alfy przerabiał![]()