Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Temat: Tuleja Wahliwa od tylnej zwrotnicy - czym zastąpić?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,4 jtd

Domyślnie

a orientujesz się może jak jest średnica oryginalnej tulei ?? trochę to jest chore żeby nie były dostępne tuleje w serwisie ale taki jest urok alfy tak myślałem jeszcze żeby zamiast pływającej tulei zastosować zwykłą gumową której żywotność pewnie będzie dłuższa

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał lukasz156 Zobacz post
    a orientujesz się może jak jest średnica oryginalnej tulei ?? trochę to jest chore żeby nie były dostępne tuleje w serwisie ale taki jest urok alfy tak myślałem jeszcze żeby zamiast pływającej tulei zastosować zwykłą gumową której żywotność pewnie będzie dłuższa
    Nie pamiętam - bo tuleje dorabialiśmy tylko w jednym przypadku (na razie) i wziąłem sobie wyprasowaną starą na wzór do hurtowni, potem nową do tokarza, lekkie przetoczenie na wzór starej i tyle.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,4 jtd

Domyślnie

dzięki za informację jak będę wiedział coś więcej to dam znać od jakiego samochodu dokładnie pasuje i napisze na forum będzie wiadomo na przyszłość pozdrawiam Łukasz

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bllondas
    Mieszka w
    Nierada
    Auto
    ALFA ROMEO 159 2007R 1.9 JTDM 16V 174KM Bez dpf i egr po programie

Domyślnie

no ten temat mnie wlasnie zabija , rozmawialem z Tomkiem wstepnie i zgodzil sie ze jak bedzie mial chwile czasu zrobi dla mnie taka tuleje , mam wymiary oryginalniej mieszone co do 1 tysiecznej , wymiary idealne wrecz mam rysunek jakby ktos potrzebowal z wymiarami i chetnie czekam na jakies pomysly zrealizowane . Pytanie tylko jaka tuleje wziac od jakiego auta bo sprawdzalem kilka i zadna nie pasowala albo za cienka albo cos innego nie pasowal ale wiem ze jest taka ktora pasuje wszystkimi wymiarami oprocz grubosci i taka bylaby najlepsza bo trzeba byloby ja tylko stoczyc i tyle ale nie wiem jeszcze jaka to i od czego

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	WP_000040.jpg
Wyświetleń:	253
Rozmiar:	48.1 KB
ID:	86827
    RAFAŁ ...

Użytkownik Ogier Avatar Junior
    Mieszka w
    Stanowice k. Rybnika
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 KM

Domyślnie

Panowie a jakby tak zamówić zrobienie takiej tulei ?? Miałem kiedyś Honde CRX i na naszym forum pewnego razu zalogował się ktoś z firmy robiącej elemety zawieszenia tzn tuleje i całe KIT'y poulitretanowe do zawieszenia. Firma nazywała się bikopur zdaje się a tu ich nowa strona http://www.strongflex.eu/pl/content/4-o-nas . Może warto się z nimi skontaktować i obgadać temat bo wiem że brali Hondy na pomiary i potem robili na podstawie tego tuleje.

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Muszę przyznać że 2letnia gwarancja na tuleje jest imponująca. Dziwi jednak oferta dla Mito, gdy brak do 159.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bllondas
    Mieszka w
    Nierada
    Auto
    ALFA ROMEO 159 2007R 1.9 JTDM 16V 174KM Bez dpf i egr po programie

Domyślnie

wyslalem do tej firmy meila czy moga zrobic taka tuleje na zamowienie , poczekamy zobaczymy ...
    RAFAŁ ...

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Ale to jest zwykła tuleja matalowo-gumowa czy pływająca ? Jak zwykła to pewnie że dorobią z poliuretanu. Pływającej na pewno nie.

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Cytat Napisał pampik Zobacz post
    Ale to jest zwykła tuleja matalowo-gumowa czy pływająca ? Jak zwykła to pewnie że dorobią z poliuretanu. Pływającej na pewno nie.
    Oni twierdzą że mają tuleje plywające z poliuretanu tyle że nie do 159: http://poliuretany.olkusz.pl/pl/jagu...jaca-2szt.html
    Blondas niech pomierzą całe auto, wielu byłoby chętnych. Te tuleje nawet nieźle się prezentują

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 19czarny06
    Mieszka w
    Okolice KrK
    Auto
    AR 159 JTDm 120hp (egr, dpf out, 165hp)

Domyślnie

Ciekawe jak ze zużyciem takiego poliuretanu i czy ma to wpływ na prowadzenie? Kolega miał w audi 80 i nie narzekał w sumie. Ale 159 od starego audi dzieli kilka lat