Tutaj zdjęcie jest bardziej z dystansu przez co opony nie wydają się takie grube jak na zbliżeniach, Olej555 trochę mnie zaniepokoiłeś swoimi uwagami. Rozmiar opon to 245/40/18, brałem je za niski profil. Mam zamiar je wymienić w tym roku, mówisz abym szukał czegoś w 35?. Obniżenie na razie odpada ponieważ mam wysoki wjazd z ulicy na chodnik. Wjechać mogę jedynie po skosie, inaczej nosem szoruje bez znaczenia czy wjeżdżam przodem, czy tyłem. Vel Satis ma 255/45/18 i nie ma takich problemów, zresztą on przy Alfie wygląda jak Touareg.
Ostatnio edytowane przez Andree ; 25-02-2013 o 17:11
Widzę ze masz motor 1.9 , może warto pomyśleć o 225/40 .(16mm niżej siedzi auto) Choć pewnie te koła na żywo wyglądają dużo lepiej niż na fotach. Problem w tym ze jak obniżyłsz profil opony bez obnizenia zawiasu to będziesz miał większe puste szpary w nadkolach, a to tez nie najlepiej wyglada.
Jest zagwózdka :/
Dobre sa te felgi,juz je widze na swojej w ciemniejszym kolorzeA oponki polecam 225 45,mysle ze to najlepszy kompromis,wypelni nadkola i daje wyzej furke
lub 235 45
Tak, jest zagwózdka. Jutro idę do Rady Miasta aby coś zrobili z tą ulicą, trzeba drabiny aby dostać się na chodnik z jezdni. Wtedy obniżę. Szerokości opon nie ruszę, mam pewną słabość do szerokich opon, renówka też ma szersze niż przewidziano. 225 założyłbym pewnie do kolarzówki, taki ze mnie drań
PS Nie oceniaj pochopnie silnika po znaczku, 1.9 ale mocą zbliżony do 200konnej 2,4Chciałem podziękować za obiektywne uwagi, sa niezwykle cenne.
- - - Updated - - -
W 3 minucie można zobaczyć niesamowitą właściwość tej farby: http://www.youtube.com/watch?v=8T82MhmZJaE
Misiu7911 jest świetny spray do felg w różnych kolorach, wytrzymuje do 500*C. http://motoguru.pl/wiadomosci/spray-foliatec-rewolucja-w-malowaniu-felg/
Ostatnio edytowane przez Andree ; 25-02-2013 o 18:20
A ja mam takie pytanko,czy oponki 235 45 18 podejda do 9?
A to nie jest oryginalny rozmiar na 18stki? Czy kolega pyta 9cali szerokie felgi? Jeśli tak to wejdzie, ewentualnie może delikatnie naciągnąć oponę.
Chodzi mi o 159tylko nie do konca bylem przekonany co do wysokosci czyli 45,stawialem na 40 ale jsli 45 wchodzi to pozostaje tylko przelac kaske
oponki to Kumho ecsta ,macie jakies doswiadczenie z takimi oponkami,firma itp