Wg mnie lekko cofnięta lampa kierowcy, brak oznaczeń na pasie przednim i nie spasowana maska. Z przodu raczej coś było.
Generalnie aut ze Szwajcarii nie opłaca się sprowadzać w 1 kawałku.
Wg mnie lekko cofnięta lampa kierowcy, brak oznaczeń na pasie przednim i nie spasowana maska. Z przodu raczej coś było.
Generalnie aut ze Szwajcarii nie opłaca się sprowadzać w 1 kawałku.
Dokladnie tak! Ze szwajcarii sprowadza sie samochody z dziwna przeszloscia... Jesli chodzi o ten egzemplarz to najlepiej byloby podjechac zobaczyc bo moze byla minimalnie uderzona i nie ma co szerzyc propagandy ze od razu walona konkretnie. Nawiasem mowiac mi ostatnio pekla szyba czolowa od kamienia, bede musial porobic pewnie z 10 zdjec bo jak kiedys bede sprzedawal woz ktos mi bedzie wciskal ze skoro szyba wymieniana to samochod na pewno skladany z dwoch. Troche porazka ale uwarunkowane jest to tym ze w polsce jest bardzo wielu handlarzy oszustow.
Dodajmy do tego rzezbe na kolach bo w tym roczniku byly montowane inne felgi...
apropos chytrej baby z Radomia: byłem, zobaczyłem...uległem.
Opis tak z grubsza:
-obrotomierz nie działa płynnie (skacze jakby coś go blokowało)
-drzwi pasażera strzelają (ogranicznik - jak w starych Oplach)
-prawy próg odkleja się
-jeden pilot nie sprawny
-nie wiem czy działa poprawnie wskaźnik paliwa
-jedna klapka od nawiewu z tyłu złamana
-w 4 miejscach pojawia się rdzawy nalot: nadkole dół przód(na łączeniu z progiem) po obu stronach oraz próg przy tylnych drzwiach przy nadkolu
-delikatnie pęknięta osłona rozrzadu (przez którą widać lekko przyrdzewiałe koło pasowe)
-po odpaleniu auta (ładnie zaskoczyło) słychać było pisk paska lub koła. Rozrząd na bank do wymiany, sprzedawca powiedział, że nie wie kiedy był wymieniany
-książka wygląda ok (i papiery)
-chromowana końcówka wydechu z lekkim nalotem rdzy
-do zrobienia zbieżność, ponieważ kierownica jest krzywo
-auto wygląda i jeździ zaj.biście (ogólnie wszystkie auta w tym komisie wyglądają jak nowe!!!)
-jeździ prosto, silnik reaguje prawidłowo, przyśpiesza OK. Zero zastrzeżeń mechanicznych.
-cała elektryka działa
-ładna niezniszczona skóra
...piękne auto
ps. pod przełącznikiem kierunkowskazów jest drugi wolant. Co to jest? Tempomat?
ps2. BC (board computer) świeci się cały na czerwono, a napisy ma czarne. Przeważnie widywałem odwrotnie, czyli napisy były "świecące" na czarnym tle. Czy to się ustawia w menu czy to taki model?
Ostatnio edytowane przez truespinmice ; 26-02-2013 o 22:32
To ze obrotomierz skacze to pewnie przepustnica sie moze troche blokowac.U mnie tez nie dziala idealnie plynnie.Sa minimalne skoki.Pewnie trzeba bedzie na wiosne ja wyczyscic.Trzeb by sprawdzic czy na zimny i rozgrzanym silniku jest tak samo.
Wskazniki paliwa praktycznie nigdy nie dzialaly dobrze w tych autach dlatego lepiej sie kierowac przejechanymi kilometrami niz wskaznikiem.
Nalot rdzy to niestety bolaczka wielu Alfa i widocznie ten egzemplarz do nich nalezy.
Jak silnik i elektryka sprawna to nie ma sie co zastanawiac bo reszta jest do ogarniecia w swoim czasie.
Jeżeli jest tak jak piszesz to te niedomagania to pikuś- progi że się odklejają to standard, jeżeli nie są przyklejone na "stałe"- czyli klejem do szyb, mi po 6 miesiącach zawsze się oklejają, rdzawy nalot też standard, bo progi w tych autach pracują, obroty to też bolączka tego silnika, w mojej obroty przeważnie stoją w miejscu, ale jak coś jej odwali to falują bez powodu. Ja bym jeszcze obejrzał podłogę z latarką w jednym ręku i śrubokrętem w drugiej i podłużnice