Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Temat: H.i.d. ?

Użytkownik Ogier Avatar lukasz159
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 170KM i 380Nm :)

Domyślnie

Róbcie jak chcecie... prawda jest taka, że jak widzę auto jadące na rażących mnie HID'ach to mogę wyjechać mu prosto na czołówkę. Będzie wina gościa, bo stracił homologacja na lampy wkładając w nie ten badziew. Nie dość, że mówię, że to jego wina, bo mnie oślepił (i oczywiście policja musi to uznać), to jeszcze będzie mi płacił z własnej kieszeni dożywotnią rentę za trwałe uszkodzenie kręgosłupa

Kolego prawda jest taka ze jak bys mi pojechal na czolówke to z lamp by zostaly wióry a za gatke o HIDach bym cie smiechem zatłuk. Tak jak pisalem raz ze z zarników zostaly by wióry dwa zaden policjant nie jest od tego zeby stwierdzac ze tam sa HIDy czy ich nie ma. Powiedzcie szczeze kto z was mial stłuczke i kogo z was policja o swiatla pytala???

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Skoro chcesz na wózku jeździć całe życie to na czołówkę idźCiesz się że inni mogą normalnie funkcjonować i żyć a ty będziesz dostawał jałmużnę będąc mocno ograniczonym fizycznie i kto wie jeszcze może psychicznie.Jednakże to prawda jak ktoś się uprze a z lamp zostanie co nieco można wziąć experta który sprawdzi na czym jechał delikwent i jest przegrany

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ka-Ka
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    MAZDA RX-8 była:AR 159 SPORTWAGON 1.9JTDM/AR 156 Grigio Lipari 1.9 JTD M-jet Sportwagon

Domyślnie

Ta czołówka to głupi pomysł. Tak jak kolega mattom napisał młotek lub siekierka załatwi sprawę .
    W sklepie forumowym jest coś takiego jak Zestaw bezpieczeństwa (do tematu trzeba podejść profesjonalnie)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 2.5 V6 190HP 1999, 159 1.9jtdM 150KM 2006

Domyślnie

To zobaczcie to:

http://allegro.pl/soczewki-soczewka-...052569207.html

Idąc waszym tropem myślenia za soczewki od kogokolwiek w reflektorach bez homologacji na soczewki równie dobrze można powiedzieć, że oślepił. Montują nielegalne soczewki i nielegalny xenon twierdząc, że jest ok... Serio?

Co do samopoziomowania - działa tylko przy zapalaniu lamp, ustawia poziom w zależności od obciążenia, nic nie koryguje w trakcie jazdy bo obciążenie samo się nie zmienia. I fakt - działa to różnie, przeważnie po kilkunastu tys padają czujniki albo siłowniki nie działają już tak, jak powinny.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał lukasz159 Zobacz post
    Kolego prawda jest taka ze jak bys mi pojechal na czolówke to z lamp by zostaly wióry a za gatke o HIDach bym cie smiechem zatłuk. Tak jak pisalem raz ze z zarników zostaly by wióry dwa zaden policjant nie jest od tego zeby stwierdzac ze tam sa HIDy czy ich nie ma. Powiedzcie szczeze kto z was mial stłuczke i kogo z was policja o swiatla pytala???
    Ale od tego nie jest Policjant tylko rzeczoznawca. Poza tym co z tego, że żarniki by poszły w piz... skoro są jeszcze przetwornice, które przy byle kolizji tak szybko się nie ulotnią.
    Btw. jakieś 1,5tyg. temu miałem kontrolę Policji, sprawdzali homologację lamp i posiadanie spryskiwaczy.

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Co do oślepiania nowych aut z samopoziomowaniem - to jest znany problem, a chodzi o to że te systemy trzeba kalibrować w serwisie, oczywiście nikt o tym nie wie i nikt tego nie robi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

A ja tam dziś zamontowałem moje eksperymentalne hidy, miało to zając 10 min a wyszło 3h Oczywiście w lampach przerobionych na soczewkowe. Skoro mam nielegalne lampy to i mogę sobie nielegalne hidy dorzucić W każdym razie świeci ładnie ale czy tam znowu powala na kolana... W każdym razie po oczach nie daje bo jechałem specjalnie w nocy za narzeczoną i potwierdziła, że nic nie przeszkadzało

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał matezoma Zobacz post
    W każdym razie po oczach nie daje bo jechałem specjalnie w nocy za narzeczoną i potwierdziła, że nic nie przeszkadzało
    Może ma lusterko fotochromatyczne

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał dcfan Zobacz post
    Co do samopoziomowania - działa tylko przy zapalaniu lamp, ustawia poziom w zależności od obciążenia, nic nie koryguje w trakcie jazdy bo obciążenie samo się nie zmienia. I fakt - działa to różnie, przeważnie po kilkunastu tys padają czujniki albo siłowniki nie działają już tak, jak powinny.
    Tak to działało w starych beemkach .. obecnie korekcja działa w całym przedziale czasu jady.
    Skoro sie czujnik zużywa to trzeba go wymienić na nowy.
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Spider 2.0 TS; AR Giulia 2.0 280KM

Domyślnie

"Co do samopoziomowania - działa tylko przy zapalaniu lamp, ustawia poziom w zależności od obciążenia, nic nie koryguje w trakcie jazdy bo obciążenie samo się nie zmienia. I fakt - działa to różnie, przeważnie po kilkunastu tys padają czujniki albo siłowniki nie działają już tak, jak powinny.[/QUOTE]"

Oj tu kolega nie wziął po uwagę, że podczas podróży może zabrać autostopowicza lub -czkę ? lub zgarnąć kolegę z przystanku ? Ja robiłem test przy montowaniu swoich ksenonów i system pracował w cyklu ciągłym, ale tu na tym forum tylko że już bardzo dawno jeden z kolegów twierdził że pracuje okresowo więc się nie kłóciłem bo nie miałem wiedzy na ten temat, a i teraz nie jestem tego pewien. Nie czytałem żadnego fachowego artykułu na ten temat.
    Mogę tylko opisać mój test w którym system pracował płynnie, jeśli kogoś to interesuje .........

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia