-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
koledzy to ja z innej strony troszke. jak dokladnie zamontowac odbuj z osłona?? bo ja wcisnełem odbuj w osłone na sztywno. moze mi ktos dokladnie opisac
Jestem zainteresowany Bilsteina B4 na tylną oś, rozumiem 500 zł za komplet ? I powiedz czy jest 2 gwarancja producenta ? I czy w zestawie znajdują się odboje i osłony ? Jeżeli nie to w jakiej cenie masz na sprzedaż?
Ciekaw jestem jak to jest z tą gwarancją producenta... W karcie gwarancyjnej Monroe podaje warunek: "...pieczęć autoryzowanego zakładu montującego...". Może ktoś wyjaśni jak to jest?
Jest 156 2,0 TS, miała być GTV V6 2,0 TB, a jest ... kolejna 156 V6
Czyli w moim przypadku i myślę, że nie tylko w moim, gwarancja jest fikcją i chwytem marketingowym![]()
Jest 156 2,0 TS, miała być GTV V6 2,0 TB, a jest ... kolejna 156 V6
To wygląda w ten sposób, że dostajesz gwarancję np. od Monroe, następnie idziesz do jakiegoś serwisu, w moim przypadku serwis BOSCH i tam montują Tobie część, i tak dwie strony są bezpieczniejsze ponieważ amortyzatory zakładał serwis a nie osobna prywatna, [często my sami] czyli zrobili to dobrze i sam serwis montujący na podstawie Twojej gwarancji od Monroe daje Ci własną - na podstawie paragonu, faktury czy gwarancji wie skąd są te amortyzatory i czy są nowe...mógłbyś przyjść z zepsutymi i potem mieć do nich pretensje.
I producent i serwis wtedy są bezpieczne...od producenta gwarancja na część a od serwisu na montaż. SERWIS równa się dobrze wykonana robota co jest podstawą dla rozpatrzenie gwarancji przez producentów.
- - - Updated - - -
BILSTEIN B4 są godne uwagi ? Nie wiem w czym przebierać, SACHS, KAYABA czy BILSTEIN...
Ostatnio edytowane przez GeGu ; 03-03-2013 o 16:13
Osłona z odbojem wygląda na przykład tak:
http://autosklep24.pl/pl/p/Oslona-am...56-przod/14017
może zdjęcie coś wyjaśni, podpowie
- - - Updated - - -
Zapraszam na PW lub e-mail w stopce z numerem vin, gwarancja producenta 2-lata, osłony i odboje się znajdą.
- - - Updated - - -
Gwarancja producenta jest świadczeniem dobrowolnym i gwarant ma prawo wymagać pewnych procedur i w przypadku ich nie zachowania może reklamację rozpatrzeć odmownie.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Mam pytanie odnośnie zawieszenia, wymieniłem niedawno dolny wahacz, górny wcześniej.(lewa strona, przód) nic nie trzęsło, a teraz zaczęło talepać jak w bur...u. Czy ktoś z was orientuje się może co jeszcze może być nie tak? Amor, ?już nie mam pomysłow. Jechać z tym na stacje diagnostyczną? Opny wyważone itp.