Witam was. Czy może mi ktoś odpowiedzieć ile wyszło sztuk tych modeli. Ciekawi mnie czy więcej wyszło topowych 145 czy raczej 146. Już dawno nie widziałem żadnej topowej wersji tych modeli na drodze, a bardzo mi się podobają. Pozdrawiam
Witam was. Czy może mi ktoś odpowiedzieć ile wyszło sztuk tych modeli. Ciekawi mnie czy więcej wyszło topowych 145 czy raczej 146. Już dawno nie widziałem żadnej topowej wersji tych modeli na drodze, a bardzo mi się podobają. Pozdrawiam
Ja myślę, że raczej stoją w garażach bo te auta już nie tanieją. Te panewki nie są takie straszne jak się wydaje, ale na pewno w niejednym egzemplarzu się przekręciły z różnych powodów. Ty masz chyba najrzadszy model 146 1,7 16V tak??
Chodzi mi wersję silnikową. Chyba właśnie boksera 1,7 16V wyszło w 145 i 146 najmniej.
Tylko nie mów, ze kupić chcesz, bo ostatnio w Lublinie 146 TI po swapie na 1.8 za psie pieniądze, do dopieszczenia, na złom poszła bo nikt jej nie chciał ^^ Wrzucałem za kolegę ogłoszenie w dziale bazar.
Najrzadsze z tego co wiem były własnie 1.7 BX i 1.8 TS, 2.0 wbrew pozorom nawet sporo było, ale robi się ich coraz mniej, bo ja znam co najmniej 3 sztuki QV/TI które poszły na złom albo na części - jedną z pukającą panewką chciałem ratować, ale byłem nad morzem, a właściciel nie chciał czekać tydzień ze sprzedażą.
Swoją drogą, 1.9 JTD też wychodziły w topowym lub prawie topowym wyposażeniu i nie za dużej ilości, Dominik z LKARu taką ma![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
O tej 146 z silnikiem 1,8 słyszałem i za pózno się zorientowałem. Jeśli bym trafił naprawdę ładną sztukę to pewnie bym się skusił. Warunek jest taki, że musi być oryginalna. Bez żadnych swapów i bajerów typu wieś tańczy i śpiewa.
Panowie, będę szukał 146 Ti badź 145 Qv po FL i szczerze? Jest gorzej niż źle. Przeglądam allegro/tablice dzień w dzień i nic (od grudnia). Ostatnio tylko była (badź jest) 145 qv na niemieckich:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-145-C28116009.html
Sztuki przed FL'em zdarzają się ale też rzadko. Mam nadzieje że coś się znajdzie (we wrześniu dopiero 18'stka i dopiero po 18 będę na poważnie szukał).
Była : 146 1.6Ts 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ?)
146Ti 2.0Ts (2013 - 2016)
Niestety, ceny paliwa i opinie o 2.0 TS zabijają QVki...
Jeżeli chce się kupić fajną sztukę, to chyba najlepiej zrobić to za granicą.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Kolejna 2.0 QV tylko tym razem przed FL'em. Ciekawe jaki stan
http://otomoto.pl/alfa-romeo-145-qua...C28201371.html
Ogólnie to za tą cenę podjąłbym się przerobienia na polift (wnętrze i zewnatrz). Ciekawe jak ten TS śmiga i jaki gaz założony.
Jak nie trafi się QV/Ti to szybciej ustrzele 1.6/1.8 (najlepiej to drugie) w sekwencji i fajnie ją dłubnę (gleba, alu 16 lub 17, ciemne szybki, gta look) ale przed modami musi to być dooooobra seria.
Była : 146 1.6Ts 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ?)
146Ti 2.0Ts (2013 - 2016)