Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 154

Temat: Pytanie odnośnie GT :) pierwszy kontakt z alfą :)

Użytkownik Rowerzysta Avatar BREITLING
    Mieszka w
    GPU/GSP
    Auto
    GranTurismo JTDm, ML V8 by AMG

Domyślnie

Cytat Napisał Sashimo Zobacz post
    no dzwoniłem do gościa gadał że autko servisowane i ma książkę itd. " no i że się nie bawi w przekręcanie liczników XD" i pisał że jeśli chcę może mi sprowadzić jakieś autko z za granicy ale też nie chcę kupić kota w worku ;/ no i jak by ktoś z trójmiasta to czytał to może by pomógł góralowi w zakupie GT i zobaczył co to jest
    Znam ten komis, i NIE POLECAM! Sprzedawcy wcisną Ci wszystko i będę szli w zaparte nawet w serwisie jak diagnosta stwierdzi,że to zlep. Miałem z nimi własnie taki przypadek, oglądałem GT dla kolegi. Na fotkach jak i na żywo auto robiło wrażenie, czerwone, żółta skóra, navi, nowe opony (co prawda chińskie ale dobre wrażenie robiły) samochód stał w słońcu na podeście w samym środku komisu jak wizytówka . Zabraliśmy auto do serwisu Alfy na koszt kupującego i po wejściu w kanał i polataniu z czujnikiem lakieru zaczęły wyskakiwać kwiatki. Auto było popowodziowe! miernik lakieru szalał niektóre elementy co krok miały inne grubości. Na szczęście udało się wybić z głowy tą GT znajomemu. Dodam ,że to był maj 2012 i za rok 2004 chcieli 31 tys. do opłat. Czasem kręcąc się po Gdyni mijam ten komis i to pechowe GT znikło z komisu przed zimą. Ciekawy jestem jego losów...

To GT które wystawiłeś do oceny na zdjęciach wygląda już nieciekawie, więc co będzie w rzeczywistości. Wiem ,że jeździło kiedyś GT w takim kolorze i ze spoilerem po Gdyni ale był to rok 2008 może to to samo, ale nie wiem bo tablice zakryte. Mogę podjechać obejrzeć to auto ale i tak moje zdanie niewiele tu da. Musiał byś zabrać samochód na serwis i tam je przetrzepać jak będziesz chętny to pomogę Ci z ogarnięciem dobrego miejsca w okolicy. W każdym bądź razie na obiektywną ocenę samochodu przez pracowników tego komisu na pewno nie masz co liczyć, w ich świecie to samochód idealny...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

niestety tak to u nas w Polsce jest. ja zanim kupiłem swoja zjeździłem pół Polski bo wszędzie Polacy obiecywali idealne samochody a po obejrzeniu okazywało się że to porażki na maksa. straciłem kupe kasy na ogladanie aut w Polsce. kupiłem 1000km od domu w autohausie w Niemczech- w pewnym źródle i teraz ciesze się tym autem choć musiałem troszke w nią zainwestować bo oryginalne wahacze zamontowane w 2004 roku przestały współpracować na Polskich drogach
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................

Sashimo
    Gość

Domyślnie

BREITLING jak byś miał czas i byś się nudził to jeśli możesz zobacz tą alfę co z nią itd. A powiedz mi też ile kosztuje taki przegląd co to wszystko sprawdzają itd ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Piotr 30
    Mieszka w
    kujawsko-pom.
    Auto
    156 1,9-Sportpack (była).. jest - GT 1.9 JTD (177KM)

Domyślnie

Cytat Napisał Sashimo Zobacz post
    ile kosztuje taki przegląd co to wszystko sprawdzają itd ?
    od 250-300 zł.

Sashimo
    Gość

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-dist...C27418349.html

a co myślicie o tym ? 182tyś nabite no i nie od handlarza

Przy jakim przebiegu sobie odpuścić zakup ? Chodzi mi o to że jak autko ma już np 200tyś zrobione to ile jeszcze takim dam radę jeździć ?

Użytkownik Świeżak Avatar Marconi
    Mieszka w
    Świebodzice
    Auto
    Była Alfa Romeo GT 1.9 jtd-m, obecnie Alfa 159 SW 2.4 jtdm

Domyślnie

Przede wszystkim nie patrz zbytnio na stan licznika, bo czy on ma 130 czy 250 tys km to nic to Tobie nie powie bo ile ma w rzeczywistości to czort wie, głównie praca silnika, turbina czy dobrze się załącza, zawiecha podczas jazdy, jak pracuje sprzęgło, czy nie słychać metalicznego pukania na wolnych obrotach(dwumas).

Jeżeli ktoś dba o auto to 250 tys na liczniku nikogo nie powinno odstraszać, a większość aut 6-8 letnich np w Niemczech ma przebiegi rzędu ponad 200 tys i jakoś nikt nie narzeka na pracę silnika i stan auta

Ja swoje auto ściągnąłem z Niemiec, sam wybrałem ofertę z portalu a kolega zajmujący się sprowadzaniem aut pojechał po nie, sprawdził na miejscu i tak stałem się szczęśliwym posiadaczem GT auto jest na prawdę ok i przynajmniej wiem że jakiś handlarzyna z Polski nie zastawił na mnie jakiejś niespodzianki w aucie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-dist...C27418349.html jeśli pytasz o tą alfę to ona już jest chyba od dwóch miesięcy na sprzedaż, być może któryś z forumowiczów sprzedaje ale mogę się mylić

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wroclaw, Poland
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał Marconi Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-dist...C27418349.html jeśli pytasz o tą alfę to ona już jest chyba od dwóch miesięcy na sprzedaż, być może któryś z forumowiczów sprzedaje ale mogę się mylić
    spryski reflektorow bez xenonow ?? nie widzialem takich cudow ale moge sie mylic.

stan amortyzatorów z przodu po 65% - dla mnie kwalifikuja sie do wymiany chociaz moge troche przesadzac.
    Pasja...
    Dla jednych zwykła maszyna...dla niektórych życiowa pasja...a także miłość...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał olrzyn Zobacz post
    spryski reflektorow bez xenonow ?? nie widzialem takich cudow ale moge sie mylic.
    Pakiet zima= grzane fotele, grzane dysze spryskow szyby i wlasnie spryski lamp nawet zwyklych bez xen.

Sashimo
    Gość

Domyślnie

myślę że 100P się nie obrazi ale napiszę w temacie 100P napisał że ma do sprzedanie swoją alfę no i pytanko co o niej myślicie ? i czy za 23tyś warto przebieg z tego co wiem 215tyś

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maru93
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo gt www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/56906-alfa_romeo_gt_1_9_jtd_150km-9.html

Domyślnie

przecież przebieg to nic ważne czy auto jest sprawne