Zeby po tych przeróbkach nie wyglądał jak potwór ,166 nie potrzebuje przerobek zewnętrznych jest piękna tak ją stworzyli projektanci .Pozdrawiam <hello>Napisał blackalfa166
Zeby po tych przeróbkach nie wyglądał jak potwór ,166 nie potrzebuje przerobek zewnętrznych jest piękna tak ją stworzyli projektanci .Pozdrawiam <hello>Napisał blackalfa166
A kto powiedział że trzeba się 166 pozbywać.Napisał blackalfa166
I tak się nie opłaca.
Doprowadzasz ją do dobrego stanu, żeby ją później sprzedać za 15tyś PZL?
I to jeszcze będą ćwiąkać, ze za drogo.
Moja ma u mnie dożywocie.
A Maserati to na "bulwar" bardziej.
A gdzie tego taniego chipa można nabyć?Tani? tzn ile? I czy samemu można go zamontować? Pzdr.Napisał blackalfa166
chipa się samemu nie montuje tylko jedzie się na programowanie i nastawy. To najtańszy tuning to znaczy 1200-1500zł za chipa za osiagi które później uzyskuje alfa nie jest to dużo. No chyba że ktos uwaza inaczej i jest zwolennikiem opisów typu:
super ssący power box do filtra sportowego 200zł - zwiększa moc o 2%
sportowy filtr powietrza - 100zł - podnosi moc do 5% :-)
magnetyzery paliwa - 100-300 - zmniejszają zużycie paliwa i podnoszą moc
super sportowe świece - 40zł szt - szybsza praca większa moc
super hiper przewody wysokiego napięcia 200zł - szybsza iskra - szybsze wkręcanie na obroty
sportowy wydech - zwiekszenie szybkości przepływu spalin i wzrost mocy o 5%
tak mniej więcej wyglada polski tuning![]()
dokładnie tak jak mówisz - to samo napisałem - 166 można łatwo spapraćNapisał peteja_43
;|/
przeciez tego nie sugerowałemNapisał zdziba
co do zabawy w chip są różne propozycje wystarczy w googlu wpisać chip tuning i zobaczysz gdzie masz najbliżej i jaką ofertę mają np: http://www.44tuning.pl/chiptuning-alfa-romeo-166.html
:!: WAŻNE :!: jest wielu pseudo magików którzy twierdzą że wiedzą co robia babrając się z mapami paliwa. Dlatego jak już znajdziesz jakiegoś wykonawcę to pogadaj z nim i wybadaj go a najlepiej niech się pochwali co już robił ... poczytaj fora itd
WitamNapisał perrodeltango
To link do broszur zagranicznych warto obejrzeć http://www.alfaromeo166club.nl/Broch...66/alfa166.htm
DZIEKI MARIO!!
swietny link.
Co do tuningu mechanicznego to zastanowie sie nad chipem...
a optycznie to wyznaje zasade ze 166 to jeden z nielicznych modeli na rynku ktory z jakimkolwiek ospojlerowaniem wyglada duzo gorzej niz w serii.nawet Zenden mi nie pasujejedynie piekne fele i efekt gotowy
![]()
a można wiedzieć jakim pojazdem teraz śmigasz ? bo może się okazać że ten chip tuning będzie zupełnie zbędny 3.0 nie nalezy nawet seryjne do mułowatych silników :-)Co do tuningu mechanicznego to zastanowie sie nad chipem...
warto zauwazyc że było seryjne "ospojlerowanie" lub lepiej to nazywając - podkreslenie sportowych cech - i to seryjne ospojlerowanie + fajne felgi mnie się podoba.z jakimkolwiek ospojlerowaniem wyglada duzo gorzej niz w serii