witajcie! blagam pomozcie, nie mam pojecia jak to zrobic a prawdopodobnie sie uklad zapowietrzyl
witajcie! blagam pomozcie, nie mam pojecia jak to zrobic a prawdopodobnie sie uklad zapowietrzyl
sam się powinien odpowietrzyć przekręc kilka razy kluczyk nie odpalając żeby paliwo z baku zalało filtr i odpalaj powinien zaskoczyć
a tak to dlaczego ci sięzapowietrzył ??
to dopiero jutro rano bo auto stoi pare km ode mnie;/
nie wiem czemu, mialem dopiero swiecaca sie rezerwe, stanalem na chwile na wzniesieniu, i nic, kreci i kreci i nic... dolalem 5l, i dalej nic... i nie wiem co moze byc przyczyna...
może pompa powiedziała papa jak za długo kręcił na pusto
nie krecilem dlugo, i nie bylo pusta bo dopiero co komornik sie pokazal... i ciagu paru minut polecialm po paliwo
może pływak się zawiesił i źle pokazał poziom paliwa ja tak miałem dolej jeszcze i prubuj, u mnie dodatkowo jeszcze wyskoczył błąd czujnika CR że za małe ciśnienie ma na szynie i trzeba było kasować komputerem po dolaniu paliwa i wykasowaniu błędu po chwili kręcenia odpalił co prawda nie równo chodził na początku ale po chwili się ustatkował
no oby tylko tyle wystarczylo.. naszczescie kabelek mam, wiec sam sie tym zajme
wcisnalem guzik pod fotelem, skasowalem bledy i odpalila!i faktycznie mi sie plywak zawiesil, dolalem za 50 i ukazalo mi sie pol baku
- - - Updated - - -
przecenilem ja... wyladowala u mechanika, nie moze odpalic, a gdy odpalila to tak jakbyna 3 gary;/