Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: czarny dym + ogromny spadek mocy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar master007
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD Distinictive 2001r

Domyślnie

Jezeli kolezanka chce go wyczyscic i z nim jezdzic to jasne - jej sprawa. Ale zaslepienie egr-a w tym silniku nie powoduje zadnych skutków ubocznych, a nie dosc ze autko sie lepiej zbiera to nie ma nalotu w kolektorze ssacym.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	pict1283bn3.jpg
Wyświetleń:	526
Rozmiar:	106.0 KB
ID:	88439
    tak wyglada zawalony brudem egr- teraz wyobraź sobie jak wyglada kolektor ssacy i klapka gaszaca....
    Alfa 145 1.4 TS
    Alfa 146 1.4 TS
    Alfa 147 1.9 JTD http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tinictive.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Tylko zauważ, że tak wygląda po co najmniej 4 lata. Ja tam lubię sobie dłubnąć w aucie to sobie co rok poczyszczę
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kusior007
    Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto
    AR 156 SW FL 1,9 jtd 16v m-jet.

Domyślnie

Cytat Napisał meydey232 Zobacz post
    Tak lepiej ciągnie jak i ludzie, którzy zamontowali magnetyzery czują wzrost mocy i spadek spalania. Twoje subiektywne odczucie. Nie wiem od kiedy wtórnie spalane spaliny i związki chemiczne w nich zawarte to syf. Sadza tak czy inaczej będzie się tworzyć. Nie wiem za bardzo co to rozwiązanie serwisowe - domyślam się, że akcja mająca na celu poprawienie czegoś co zostało sknocone przez konstruktorów, a jeśli rozumiewanie trafne to w takim razie każda marka stosuje rozwiązanie serwisowe bo EGR od pewnego czasu zastosowany w każdym jednym dieslu.

W takim razie następnym razem precyzuj do kogo pijesz bo raz piszesz tak, a drugi raz inaczej.

Nowości związane z ekologią wpływają głównie na korzyść ekologii. Nie jestem zielonym czy jakimkolwiek innym maniakiem, ale to co się dziś dzieje w Tokyo daje domyślenia... To, że póki co są to dosyć awaryjne innowacje to inna sprawa. DPF to się nie sprawdza z naszej perspektywy w Polsce. Jakbyś miał codziennie dojeżdżać do pracy kilkanaście kilometrów i mógł to robić po autostradzie gdzie sadza się wypala to nie byłoby problemu. Oczywiście trzeba filtr wymienić co ileśtam tysięcy i tania zabawa to nie jest z tym, że to już robi DPFa normalną częścią eksploatacyjną.
    Czytaj moze ze zrozumieniem.

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
    "What We Do In Life, Echoes In Eternity"

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

OOOO Szanowny Pan kusior007udziela dobrych rad, krytyka tez mu nie obca. No no, może lepiej niech się zajmie swoją AR ( w rewelacyjnym stanie według niego), przed kolejną wizytą potencjalnych kupujących, tylko tym razem zanim narazi kogoś na przejażdżkę 300km w jedną stronę, niech powie prawdę o stanie faktycznym (opłakanym zresztą) tej swojej godnej według niego polecenia Alfy. Nie ma to jak szczerość i uczciwość, lepiej powiedzieć przyjdźcie, dogadamy się.

Tak mi się przypomniało jak czytałam wypociny Pana kusior007 pod adresem koleżanki z pierwszej strony. A swoją droga fajnie, że babka przynajmniej stara się czegoś dowiedzieć i potrafi przyznać, że czegoś nie umie, nie tak jak wszystko wiedzący Pan kusior007.

Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał 1kolo2 Zobacz post
    OOOO Szanowny Pan kusior007udziela dobrych rad, krytyka tez mu nie obca. No no, może lepiej niech się zajmie swoją AR ( w rewelacyjnym stanie według niego), przed kolejną wizytą potencjalnych kupujących, tylko tym razem zanim narazi kogoś na przejażdżkę 300km w jedną stronę, niech powie prawdę o stanie faktycznym (opłakanym zresztą) tej swojej godnej według niego polecenia Alfy. Nie ma to jak szczerość i uczciwość, lepiej powiedzieć przyjdźcie, dogadamy się.

Tak mi się przypomniało jak czytałam wypociny Pana kusior007 pod adresem koleżanki z pierwszej strony. A swoją droga fajnie, że babka przynajmniej stara się czegoś dowiedzieć i potrafi przyznać, że czegoś nie umie, nie tak jak wszystko wiedzący Pan kusior007.
    Jesli masz cos konstruktywnego do powiwdzenia ,co wniesie cos do tematu to pisz,lub nabijaj posty.Nie kazdy dysponuje taka wiedza jak ty.

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Och najwyraźniej nie spodobał się Panu kusior007 mój post To była tylko taka mała dygresja, ale do bólu szczera panie Kusior. A co do mojej wiedzy... no cóż, nie dałam się naciągnąć, więc jakąś tam posiadam Za paliwo zwrócisz????

Mieszka w
    Szadek, Poland
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał 1kolo2 Zobacz post
    Och najwyraźniej nie spodobał się Panu kusior007 mój post To była tylko taka mała dygresja, ale do bólu szczera panie Kusior. A co do mojej wiedzy... no cóż, nie dałam się naciągnąć, więc jakąś tam posiadam Za paliwo zwrócisz????
    Zadzwon do elteam lodz lub automark i zapytaj ich o stan techniczny silnika ,zawiasu i osprzetu.Chlodnica jeszcze dziala ,a czytalem ,ze u Ciebie juz jest nowa.nie zasmiecam tematu.Odnosnie egr kolezanka zrobi jak uwaza.

Użytkownik Alfa i Omega
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał kusior007 Zobacz post
    Zadzwon do elteam lodz lub automark i zapytaj ich o stan techniczny silnika ,zawiasu i osprzetu.Chlodnica jeszcze dziala ,a czytalem ,ze u Ciebie juz jest nowa.nie zasmiecam tematu.Odnosnie egr kolezanka zrobi jak uwaza.

Odnośnie twojej AR przenoszę dyskusję do http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...16v_m_jet.html , ponieważ szkoda zaśmiecać kobiecie temat.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar master007
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD Distinictive 2001r

Domyślnie

ja tez lubie dlubac przy Alfie ale i wyczyszczenie egr to pestka ale z dolotem juz troche gorzej to wyglada.
    Alfa 145 1.4 TS
    Alfa 146 1.4 TS
    Alfa 147 1.9 JTD http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...tinictive.html

adastra7
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kusior007 Zobacz post
    Odnosnie egr kolezanka zrobi jak uwaza.

Drogi kusior007, jasne, że zrobię jak będę uważała, ale to chyba nic złego, że staram się czytać o takowych usterkach na forum, bo skądś tą wiedzę muszę brać. Nie napisałam, że nie zaślepię tego zaworu, odnosiłam się raczej ogólnie do usterki, która (na szczęście) nie okazała się niczym groźnym. Twoją odpowiedź również odebrałam jak atak w swoją stronę, tak jak reszta udzielających się tu użytkowników.
    Nie napisałam, że wiem lepiej, bo gdyby tak było to nawet bym nie poświęcała czasu tutaj. Zadaję również setki pytań, może dla niektórych totalnie bzdurnych, ale robię to po to, żeby o swoją Alfę dbać jak najlepiej, aby służyła mi przez długie lata. Gdybym chciała samochód "bezawaryjny" o mocnym zawieszeniu to skusiłabym się na coś innego. W tym przypadku wybieram jednak miłość do włoskich aut i tysiąc zadanych pytań. Znoszę konstruktywną krytykę, aczkolwiek Twoja była nie na miejscu. Widać zresztą jak atakujesz resztę użytkowników.
    Tobie życzę trochę pokory, cierpliwości i przede wszystkim wyrozumiałości - takie to polskie, co reprezentujesz sobą. Amen.

A reszcie użytkowników bardzo dziękuję za odpowiedzi.

ps. jeśli chodzi o to skrzypienie, to nie dzieje się tak podczas skrętu, raczej podczas całej jazdy, wpadania w dziurę, przejeżdżania przez przejazd kolejowy. Ostatnio sprawdzałam i wydaje mi się, że mogą być wyrobione te gumowe tuleje przy wahaczach, ale oczywiście wszystko okaże się w praniu.