Witam wszystkich mam mały problem z moją Alfą mianowicie szarpie nią przy obrotach około 1700-2100 na każdym biegu (szarpie na benzynie ale bardziej na gazie). Pierwsze wymieniłem przepływomierz pomogło na 3-4 dni i znów to samo po wymianie cewek pomogło może na tydzień wymieniłem moduły cewek była poprawa może na dwa dni potem wymieniłem świece praktycznie bez różnicy może trochę równiej chodzi na wolnych obrotach potem się poddałem. szarpanie nadal jest występuje zwykle jak się utrzymuje obroty w/w przedziale (bardziej szarpie na niskich biegach), lub odejmuje się gaz w tych obrotach wtedy zaczyna się szarpanie.
Nie szarpie jak się dodaje gazu gwałtownie. Ostatnio zauważyłem że jak odebrałem samochód od mojego mechanika wymieniał mi servo, stał u niego prawie dwa tygodnie w między czasie zdążył rozładować się akumulator. po odebraniu samochodu szarpania nie było przez cały dzień. Z tego co mi przychodzi na myśl to jedynie to że coś wysyła błędy do kompa i ten świruje bynajmniej tak mi się wydaje. Proszę o jakieś porady wskazówki w czym może być problem.