Będę i ja !
PS. Ma ktoś w domu pod ręką spray do pasków klinowych ? Mój znów piszczy, to psiknąłbym SE, bo w weekend i tak czeka go zmiana, ale drażni trochę![]()
Będę i ja !
PS. Ma ktoś w domu pod ręką spray do pasków klinowych ? Mój znów piszczy, to psiknąłbym SE, bo w weekend i tak czeka go zmiana, ale drażni trochę![]()
klik : chłopaki, jest sprawa. w szkole dostałem temat pracy kontrolnej - zmierz ciśnienie oleju w swoim aucie. w sumie to nawet kiedyś chciałem to komuś zlecić ale jest okazja zrobienia samemu. czy ma ktoś czujnik z manometrem? i podpowie o miejscu gdzie to mogę zrobić?
If you just let me I'll find a way
To ease your mind and for you to stay
And I will untie all the ropes
It's hard for me but believe me, I'm trying.
- serwis olejowy wykasowany, czyli jednak można w 159 JTDm.
- tylko czy termin do następnego przegladu serwisowego, ustawiony na 965 dni, to nie za dużo ?
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
Witam, chciałbym zapytać czy ktoś we Wrocławiu, bądź okolic ogarnia FES, albo Alfa OBD, musze kupić kluczyk z pilotem, żeby zaprogramować goJest ktoś taki ?
tylko alfaobd zaprogramuje ci kluczyk, zakupiony kluczyk musi być pre-programowany do twego samochodu....
Aha, i co dalej ? Kto jest w stanie się podjąć takiego zadania i ile by za to chciał ?
- procedury były opisywane na forum 156, 147.Kod:tylko alfaobd zaprogramuje ci kluczyk, zakupiony kluczyk musi być pre-programowany do twego samochodu....
- problemy z dorobieniem kluczyka sa dwa.
1. jak zrobić, wyfrezować nowy grot.
2. jak pre-programowac transponder.
- ten drugi problem rozwiazuje się poprzez wyciągnięcie puszki immo , odczytanie zawartości eepromu i pre-programowanie transpondera.
- problemy się pojawiają jeśli klucz jest typu Crypto-3, czyli ma napis na grocie 3 , a nie tak jak u innych 2, czyli Crypto-2.
- po wykonaniu klucza (pre-programowany transponder ) nasz nowy klucz i wszystkie inne dodajemy z pomocą programu AlfaOBD oraz karty CODE.
- program FEs, MES, alfaOBD pozwala także na dodanie pilotów z kluczy.
- to tyle teorii, nie zajmuję się kluczami w 156.
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm