Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: [166] Centralka Air Bag

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rotmanka

Domyślnie [166] Centralka Air Bag

Może taki temat już był, ale nie mogłem znalezść informacji o tym. Więc z góry przepraszam w razie powtórzenia.

Gdzie w 166 znajduje sie centralka Air Bagów i jak sie do niej dostać??

Michal166
    Gość

Domyślnie

no wlasnie mam ten sam problem co krzysiek, swieci mi sie kontrolka poduszek,bylem na serwisi wykasowali go i co chwila wysptepowal im blad na nowo i to za kazdym razem innej poduszki,wyjechalem z serwisu i po poludniu znowu sie zapalila,wydaje mi sie ze cos nie tak ze stykami centralki centralki.

Michal166
    Gość

Domyślnie

o to lista błedow

0E Obwod zapłonowy bocznej poduszki pow.po stronie kierowcy z przodu (przerwa)
    08 Obwod zaplonowy poduszki powietrznej po stronie kierowcy (zwarcie do masy)
    0B Obwod zaplonu napinacz pasa kierowcy przedni (zwarcie do masy)
    0C Obwod zaplonu napinacz pasa pasazera przedni (zwarcie do masy)
    09 Obwod zaplonowy poduszki powietrznej po stronie pasazera (zwarcie do masy)
    Lacznie 5 usterek

Czy moz byc to problem ze zlaczem przy centralce?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Myślę,że powinniście sprawdzić kable pod siedzeniami lub przy centralce. Poza tym do airbag'ów są robione jakby przeglądy na następne lata,a,el to chyba nie będzie ten problem,może trzeba szukać jakiś usterki w kablach w okolicy poduszek??

Michal166
    Gość

Domyślnie

hm,ale gdzie jest ta cenralka nieszczesna :?:

M@rcin
    Gość

Domyślnie

Nie jestem pewnien na 100%, ale centralka znajduje się pod konsolą środkową. Takie metalowe pudełeczko przykręcone czterema śrubami do płyty podłogowej do której są poprowadzone grube żółte przewody. Można ją zobaczyć po ściągnięciu "boczka" od strony pasażera (w wersji EU ;D) pod konsolą środkową... Jeśli to nie to, to mnie sprostujcie

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

centralka jest za ICSem na samym dole w zasadzie na podłodze
    żeby się tam dostac musisz z dwóch stron zdjąć poszycia tunelu i będziesz miał wszystko jak na dłoni

Michal166
    Gość

Domyślnie

dzis wstalem o godzinie 7:00 :shock: zaspany,i zdecydowalem sie reozbierac jak leci dostalem sie do centralki,jest tam gdzie wlasnie kolega blackalfa166, pisze,boczki sciaga sie dosc latwo,nalezy jedynie pamietac by odkrecic plastikowa grodz od strony pasażera,delikatnie wygiac obicie skorzane i gotowe,nastepnie od strony pasażera jest metalowy stelarz ktory musimy odkreciec,po jego odkreceniu mamy jak na dloni dostep do sensoru AIRBAG ktory od strony pasażera jest przykrecony na jedna srobe,od strony kierowcy na dwie sroby,dolaczylem przewody i co sie okazalo?? delikatnie saczy mi sie z nagrzewnicy,na tyle delikatnie ze nie widac ubytku,ale na tyle wystarczajaco ze zlacze przy centralce wyglada tak

Michal166
    Gość

Domyślnie

dokladnie wszystko wymylem zaraz po powrocie do domu zajme sie wymyciem pinow we wtyczce w instalacji,postaram sie zapobiec na przyszlosc takiemu zalaniu robiac z maty wygluszajacej zabezpieczenie aby nie kapalo bezposrednio na zlacza,ale wydaje mi sie ze jak zacznie sie to kapanie nasilac konieczna bedzie wymiana nagrzewnicy,Ale drodzy Panowie sprawdzcie dokladnie co sie dzieje u was po ICS,kazdy z was zapewne juz slyszal o pozarach w 166 ja sie o to nie martwilem ale teraz zaczalem bo sa pierwsze objawy...

Michal166
    Gość

Domyślnie

i po operacji,wszystko wyczyszczone i zabezpieczone przed kolejnymi ewentualnymi zalaniami,teraz tylko trzeba wszystko przypieczetowac resetem bledow w ASO centralki AIRBAG,mam nadzieje ze poraz ostatni.Jeszcze raz polecam sprawdzenie kostek pod ICS czy wszystko macie ok.

[ Komentarz dodany przez: Superjahu007: 2008-09-30, 21:06 ]
    Proszę używać opcji EDIT