kolego najpierw bym sprawdził aku, jeżeli jest w porządku to sprawdż zawór zwrotny paliwa miałem podobny problem paliwo cofało się do zbiornika po wyczyszczeniu było ok, a jeszcze napisz czy tak samo zachowuje się na ciepłym i zimnym silniku
kolego najpierw bym sprawdził aku, jeżeli jest w porządku to sprawdż zawór zwrotny paliwa miałem podobny problem paliwo cofało się do zbiornika po wyczyszczeniu było ok, a jeszcze napisz czy tak samo zachowuje się na ciepłym i zimnym silniku
ostry11
Akumulatorek jak złoto kręci elegancko nic nie zwalnia ani nie zdycha, awaria wystąpiła nagle 20 minut po zaparkowaniu samochodu i już nie odpalił. Bez żadnego ostrzeżenia wcześniej. Piłowałem go co jakiś czas kilkanaście razy i nic. Użyłem nawet tricku jednego z kolegów czyli przekręcenie kilka razy w pozycję MAR, ale bez skutku. A czy ktoś może przesłać jakieś zdjęcie albo szkic gdzie znajduje się ów zaworek?Napisał ostry11
piluim, jak ja miałem walnięty czujnik to na pych i na palka odpalał za pierwszym razem choć na pych tylko raz próbowałem i jak był zimny po postoju na kopniecie gorzej jak był silnik nagrzany -- ale tym się nie sugeruj o awaria tego czujnika w każdym aucie inaczej się objawia normy nie ma
gdybyś miał walnięty zaworek to z trzecim czwartym razem odpalił by ci bez problemu nie mógł byś odpalić rano za pierwszym ale z trzecim czwartym byś odpalił bo pompa by ci nabiła ropy na listwę
Panowie (i panie) DRAMAT!!!
W ASO we Fiacie stwierdzili zbyt niskie ciśnienie na pompie paliwa. Czy czeka mnie wymiana pompy, regeneracja, czy wizyta u lepszych fachowców?
A Może to tylko Akumulator? Podobno sprawdzili na prostowniku ale co mi tam skoro prostownik nie da prądu takiego jak trzeba.
Na pompie czy na listwie wtryskowej? Jak na listwie to wczeka cię wymiana zaworu redukcyjnego
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Maćku, Ciśnienie na Listwie wg kompa z ASO to 54,9 Bar przy wymaganym 383,4 Bar.Napisał Maciek-156
Jak im to przez telefon powiedziałem to stwierdzili, że takiego czegoś jak zawór redukcyjny to nie ma, mowili coś o regulatorze ciśnienia.
Gdzie jest ten zawór i ile kosztuje taka usterka?
Ciśnienie wtrysku musi być w granicach 20-135MPa. Reduktor ciśnienia to regulator wysokiego ciśnienia (mechaniczno elektryczny) zamontowany na pompie wysokiego ciśnienia, sterowany przez ECU.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A jak sprawdzić czy to ten regulator? Zakup takiego sprzetu to 450 PLN.Napisał Maciek-156
Czy to możliwe żeby examiner w ASO tego nie wyczaił?
Poza tym czy to nie może być ta pompka z baku? Może ona nie zasila odpowiednio na starcie (pracuje bo ją słychać) . Jak wróciłem z ASO to przypiłowałem samochód na rozruszniku i trzy razy pod rząd zaskoczył. Po jakiejś chwili już nie chciał. Nie chcę też piłować bo zajadę i akumulator i rozrusznik.
piluim lepszy od examinera jet KTS boscha pod to podepnij pozdrawiamposzukał bym lepszych fachowców bo te pompy się tak rzadko psują no chyba ,że masz przebieg ok 400 tyś bo one są liczone na przebieg 400 tyś
kts
OK