Strona 34 z 275 PierwszyPierwszy ... 24252627282930313233343536373839404142434484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Embrion Avatar badboy83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    alfa 159 1,9 jtdm sportwagon

Domyślnie

Ja się nie urażam po prostu każdy ma swój gust jak pisałem dla mnie jest ok

Użytkownik Pirat drogowy Avatar jusci
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    159 SW JTDm 8V 2008 nero carbonio

Domyślnie

Widziałem ostatnio hondę accord z "hokejkami" i dosyć fajnie to wyglądało. Zastanawiałem się czy nie wmontować takich obok halogenów na tle tej kratki pod zderzakiem. Ale póki co dałem sobie spokój

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Cytat Napisał badboy83 Zobacz post
    Oto moja alficzka na światłach do jazdy dziennej , mi się podoba ale chętnie poznam waszą opinie Załącznik 90131
    Miałem tak w pierwszej wersji, ale te paski szybko przestały mi się podobać, obecnie jako światła do j. dz. mam zamontowane okrągłe ledy 80-tki zamiast halogenów. Z wymontowanymi halogenami walczę, aby jednocześnie miały światła. do j. dz.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Peti
    Mieszka w
    Starachowice
    Auto
    159 2.0 jtdm '11

Domyślnie

Ja mam podobnie jak badboy83. Rozwiązanie Philipsa na 4 diody. Moim zdaniem rozwiązanie jest satysfakcjonujące, działa sprawnie, współpracuje fajnie z czujnikiem zmierzchu, kosztuje 250 zł i montuje się to w pół godziny. Do tego mieści się w 100% w przepisach. Bardziej ekstrawaganckie rozwiązania zostawiam tym, którzy mają trochę więcej wolnego czasu na takie zabawy.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mwowry
    Mieszka w
    Cieszyn, Poland
    Auto
    Jest 159 1,9 150km...BYŁA AR 147 1.6 TS 120... BYŁ VW GOLF V 1.9TDI

Domyślnie

Cytat Napisał Arthrm Zobacz post
    ktore sa duzo słabsze?
    Nie mówię o postojowych, tylko o mijania (te obok drogowych), które oświetlają drogę w nocy, to tym bardziej w dzień w celu polepszenia mojej widoczności też dają radę.

- - - Updated - - -

Oto moja alficzka na światłach do jazdy dziennej , mi się podoba ale chętnie poznam waszą opinie Załącznik 90131
    To i ja się wypowiem, nie to auto, nie ta klasa żeby choinkę robić... Ale już widziałem kiedyś 159 z płytą CD zawieszoną pod lusterkiem Tobie ma się podobać, ja zostaję przy serii. Pozdrawiam
    Jeśli jeździsz fiatem, lub iveco, nie wybieraj się daleko...

janio
    Gość

Domyślnie

Wczoraj zatrzymała mnie drogówka (nie chodzi o film Smarzowskiego), chodzili, cmokali
    - Jakże to tak, drogowe jako dzienne?
    - No Panie kierowco, tak być nie może!
    - A, dlaczego? - pytam jak kogo dobrego.
    - A, bo to niezgodne z przepisami.
    - A, z którymi?
    - Poszedł do rudowozu, przychodzi za chwilę i pyta, czy lampy mają oznaczenie?
    - A, mijania mają? - pytam z zaskoczenia
    - No, nie mają - dal się podejść
    - To niech mi Pan powie, czy gdybym podłączył to ustrojstwo tak, żeby miast drogowych na 30%, świeciły mijania, to byłoby ok?
    - Tak, to byłoby ok...
    Tu się długo i wymownie zastanowił i... życzył mi miłego dnia

Użytkownik Romeo Avatar lukas_po
    Mieszka w
    Nowy Sącz - okolice
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm 150KM '07 Carbonio Black

Domyślnie

Cytat Napisał Arthrm Zobacz post
    u mnieale w normalnym miejscu Załącznik 90092:
    Załącznik 90091
    ciekawe jak wygladaja u kolegi w nowatorskim miejscu
    Ciekawe rozwiązanie, chętnie poznam więcej szczegółów na ten temat, tylko mam jedno "ale".
    Z tego co widać masz to rozwiązanie świateł dziennych zamontowane w kierunkowskazach, światło jest dość mocne, wiec jak wygląda teraz działanie kierunkowskazu, czy jasne światło (chyba) LED nie zabija pomarańczowego światła kierunku?? I jak ewentualnie wytłumaczyć panom mundurowym, że cały czas Ci świecą kierunki i to w dodatku na biało??
    Ostatnio edytowane przez lukas_po ; 27-03-2013 o 15:37

Użytkownik Embrion Avatar badboy83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    alfa 159 1,9 jtdm sportwagon

Domyślnie

- - - Updated - - -

Moim zdaniem to koledzy za bardzo mowią o klasie samochodu, wiejskim tuningu itp, ale przecież widać na drogach dużo rożnych aut z takimi doczepianymi ledami i nie są to tylko golfy 3 , a jeśli chodzi już o klasę samochodu to tak samo można powiedzieć że wiocha to mieć na lato czy zimę czarne felgi albo na tych felgach jeszcze kołpaki jakieś :/
    Ostatnio edytowane przez badboy83 ; 27-03-2013 o 19:59

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mwowry
    Mieszka w
    Cieszyn, Poland
    Auto
    Jest 159 1,9 150km...BYŁA AR 147 1.6 TS 120... BYŁ VW GOLF V 1.9TDI

Domyślnie

- - - Updated - - -

Moim zdaniem to koledzy za bardzo mowią o klasie samochodu, wiejskim tuningu itp, ale przecież widać na drogach dużo rożnych aut z takimi doczepianymi ledami i nie są to tylko golfy 3 , a jeśli chodzi już o klasę samochodu to tak samo można powiedzieć że wiocha to mieć na lato czy zimę czarne felgi albo na tych felgach jeszcze kołpaki jakieś :/
    OK racja, nie tylko golfy 3, co nie zmienia faktu, że w KAŻDYM aucie bez względu na rok markę czy klasę dokładane LEDy robią wiochę, jeżeli są umieszczone w lampie przeciwmgielnej czy innej montowanej seryjnie to jeszcze to jest do przełknięcia, ale takich dokładek na zderzakach nie jestem w stanie zaakceptować, chociaż fajnie jest czasem minąć taki samochód na drodze, można się uśmiechnąć od tak Czarne felgi, kołpaki... a co w tym złego? Dużo samochodów seryjnie wyjeżdża z fabryki na kołpakach i nie uważam, żeby np w fiacie panda kołpaki robiły wiochę, a jak ktoś ma czarne stalówki na zimę (zadbane, nie skorodowane) to chyba jest do wybaczenia, poza tym, nie widać ich jadąc z na przeciwka. Co nie zmienia faktu, że nadal to jest tylko moje zdanie. Twój samochód i Tobie ma się podobać.
    Jeśli jeździsz fiatem, lub iveco, nie wybieraj się daleko...

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sedan 2006r. 1.9 JTDm 150km, bez navi

Domyślnie

Witam, ostatnio wpadłem na pomysł ze światłami dziennymi ponieważ też mam xenony w mojej alfie 159.
    Chodzi mi o to żeby w miejsce żarówek postojowych zamontować mocne żarówki LED i aby te żarówki nie przyciemniały światła żarówki kierunkowskazu chcę zamontować przekaźnik który odłączał by zasilanie żarówki postojowej gdy włącza się kierunkowskaz. W załączniku żarówka postojowa LED i żarówka kierunkowskazu LED które chcę zamontować. Jak było to sorry.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	postój led.jpg
Wyświetleń:	185
Rozmiar:	28.8 KB
ID:	97975   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kierunek led.jpg
Wyświetleń:	376
Rozmiar:	122.0 KB
ID:	97976