Jednych zniechęca, inni się zachwycają - jak to w życiu. I to samo z tym czy pasuje czy nie.
Podobnie jak dla jednych piękniejszy jest przód Brery, a dla innych tył. Rzecz gustu po prostu
A ja wiem
I potwierdzasz to na podstawie tego, że przez chwilkę sobie obejrzałeś?
To nie myśl, bo to będą tylko Twoje przypuszczenia - niekoniecznie słuszne. Natomiast mogę Ci powiedzieć coś z mojego doświadczenia, a jakieś ono jest, bo Brerę z tymi fotelami i z tą tapicerką miałem prawie 3 lata.
Najwyższa liga to rzeczywiście nie jest, ale określenie badziew jest przynajmniej lekkim nadużyciem. Nie za bardzo rozumiem stwierdzenia "jak to się sprawuje latem", bo niby czemu latem ma się gorzej sprawować niż zimą? Już prędzej lepiej latem, no ale nieważne...
Pewnie sporo zależy od dbania, a że ja zawsze dbałem o swoje auta, to np. nigdy nic mi się nie wylało, i tak samo było w Brerze.
Fakt - dla mnie Brera była autem typowo weekendowym, więc zużycie wnętrza było praktycznie zerowe. Nigdy nie czyściłem w żaden sposób tej tapicerki - tylko odkurzanie. Żadnych przetarć, nie uświadczyłem. Jednak pewien minus zauważyłem, i można powiedzieć, że świadczy to o jakości tej tapicerki, choć niekoniecznie. Mam na myśli małe zmechacenie materiału na boczkach podparcia siedziska i chyba oparcia też, choć tego teraz dokładnie nie pamiętam. Ponieważ te fotele są nieźle wyprofilowane, to niestety przy wsiadaniu i wysiadaniu ociera się o nie, i stąd te zmechacenia.
Porównywać do skóry nie będę, bo tylko widziałem i macałem, ale też o jakości skór w Brerze słyszałem parę niepochlebnych opinii. Ja mogę tylko powiedzieć, że przed liftem ani fotele ani skóra mi się nie podobały, a po lifcie i tapicerka materiałowa i skórzana, i te fotele bardzo mi się podobają.
O, przypomniałem sobie fotele skórzane w Brerze którą widziałem na targach w Poznaniu w 2009 roku. Chyba jeszcze te fotele były przedliftowe, choć pewności nie mam, w każdym razie Brera nówka, czarniutka, piękne beżowe skóry, i na fotelu kierowcy lub pasażera piękne przetarcie/rozcięcie. Nie wiem czy to mogło świadczyć o jakości tej skóry, ale widok ten zapadł mi mocno w pamięci...