Jak się przyzwyczaisz to nie będdziesz na to uwagi zwaracał :wink:Napisał Spirit
Ja do póki mi się pompa paliwowa nie odzywa na zakrętach to traktuję to mrugania jak coś normalnego![]()
Jak się przyzwyczaisz to nie będdziesz na to uwagi zwaracał :wink:Napisał Spirit
Ja do póki mi się pompa paliwowa nie odzywa na zakrętach to traktuję to mrugania jak coś normalnego![]()
A jakie są objawy gdy owa pompa daje znać na zakrętach ?
pompa zaczyna buczeć, bo nie jest w pełni napełniona benzyna, nie wiem czy chłopaki wiecie ale w taki sposób zabijacie swoje pompy paliwa, ponieważ one są smarowane i chłodzone benzyna a dość częste takie sytuacje skracają jej żywotność i wydajność![]()
Jak dla mnie to największa głupota dopuszczać do takiej sytuacji, chyba ze macie ochotę pewnego dnia wydać 100zł na nowa pompę zamiast zatankować trochę hehehe
Tak się składa, że zawszę tankuję do pełnaNapisał Strzala_1
A co do pompy to jak zaczyna buczeć to wiem, że muszę podjechać na jadłodajnie dla Belli :mrgreen:
Więc tak, po pierwsze mam pytanie czy gdzieś ktoś w polsce jest jeszcze w stanie dorobić ten mały "pilocik" odpowiedzialny za immobilaiser, czy linkę od bagażnika można jakoś naciągnąć czy trzeba wymienić bo nie otwiera mi bagażnika, czy w bagnecie od sprawdzania poziomu oleju jest jakiś czujnik który można wymienić czy trzeba cały bagnet bo na alfa-kompie pokazuje mi że problem z olejem i czemu kurka jak wyłączę nawiew to i tak mi wieje zimne powietrze z bocznych nawiewów ?!
To chyba na tyle![]()
A więc po kolei:
O immobilizerze nie mam pojęcia więc nie pomogę
Linke od bagażnika można naciągnąć bezpośrednio przy zamku w bagażniku musisz zdjąć plastikową osłonę.
O ile dobrze pamiętam wymienia się cały bagnet.
Z bocznych nawiewów zawsze leci zimne powietrze po ich otwarciu.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd ---- Była
Alfa 33 1,4 imola ---- Była
Alfa 156 Sport Wagon 1,9 16v Jtdm
imo robia w lepszych zakladach co klucze dorabiaja, normalnie zczytuja kod i wala w drugi pilot i na miejscu najlepiej jak bys mial mozliwosc zobaczyc czy auto odpali ;]
linka w bagazniku tak jak napisal lejek
bagnet caly
boczne nawiewy nie maja polaczenia z nagrzewnica tylko sa z tej kratki pod szyba bezposrednio i tam zawsze wlatuje zimno;] jest na to rada ;] albo je zamknac albo stac w miejscu
![]()
Nie chciałem zakładać nowego tematu to napisze w tym, chyba się nadaje. Mam problem, bo nie pamiętam co było podłączone przy tym wolnym miejscu na kolektorze dolotowym, a co mnie bardziej interesuje to gdzie ten wężyk który tam przychodzi ma swój początek. Kolejną sprawą jest jeden wolny przewód(brązowy) może ktoś ma pomysł gdzie ma być podłączony, bo długościowo pasuje chyba do czujnika ciśnienia oleju(ten na środku silnika), ale tam przychodzi inny. Całe to źródło problemów pochodzi z tego, że przy "nowym" silniku nie było nic, a stary mam rozebrany na części
![]()
![]()
kabeli chodza roznieZwlasza pojedyncze brazowe ;] jeden przy filtrze oleju po stronie pasazera, drugi po stronie drugiej w podstawce z wtryskami pod kolektorem ssacym
wiec na zdjeciu masz go juz z dobrej strony silnika tylko przeloz do tylu podstawki i tam jest czujnik. Tak mi sie wydaje a z wezykiem moga pomoc koledzy co maja 1.7 8V
Ostatnio edytowane przez _zagiel_ ; 01-05-2009 o 18:52