Temat: Jedyny temat o felgach i kołach, poprzednio "Co sadzicie o tych felgach???"

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

I kolejny raz dajesz linka z allegro i piszesz ze z dobrymi oponami - a przeciez ich nie widziales nawet :p
    Nawet fotek opon na aukcji nie ma ,widac tylko kawalek, nie ma tez wzmianki o roczniku czy biezniku opon i marce i modelu wiec jak tu oceniac czy dobre czy nie czy moze super jak nowki a moze czy warte jedynie wywalenia
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 30-03-2013 o 09:20

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie

Też mam takie odczucia- bez oglądania to można kupić...

Co z tego że kupisz felgi za 600 zł jak prostowanie cie wyniesie dodatkowe 300 zł, nie mówiąc jak były już spawane. Z oponami to samo- te wszystkie magiczne 5 mm na zdjęciach to są ledwo 3mm- później na drodze płacz i lament bo na deszczu lataja jak po lodowisku a na suchym huczą jak wielki piec na hucie

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Dobra jak będe wam sprzedawał przypadkiem koła to nie mniej niż 2 tysie a innym popchne za 1000 żebyście nie gadali ,że krzywe , zdarte , obite. Jak chcecie dać za felgi takie jak z linku 2000 to dawajcie . Ja nie twierdze ,że każde z aukcji są dobre ale sam kupuje i raz wtopiłem tylko . Pozatym z felgami jak z autami -rynek zabity i żeby sprzedać to trzeba dać dobrą cene . Ja także rozumie dać za felgi np. 17" bez opon 2500-3500 tysia ale za kulty ( np.BBS-RC 9,5/10 cala szerokie w dobrym stanie )a nie za zwyczajne felgi . Ludzie też wołają za auta tyle co chcą a sprzedają za tyle co nie chcieli ( jak kolega Pablo i jego św. pamięci GTV co zeszła z 15000pln na 7600 jak dobrze pamiętam - bo sam żałuje ,że jej nie wziąłem )

- - - Updated - - -

PS . Bociek ja nie wklejam linków "moich kolegów" (reklamując ich) tylko robie to z nudów bo może akurat ktoś z forumowiczów szuka na szybko to podaje mu na dłoni "świerze sztuki" . Ja mam taki nawyk - dziennie aukcje wertuje w poszukiwaniu rodzynów . Sam szukam do siebie felg więc może komuś pomoge .

Użytkownik Rowerzysta Avatar NikoBarteq
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulietta Sportiva Bianco Lunare

Domyślnie

I dzieki wielkie Nazar bo nie kazdy ma czas, gust masz podobny do mojego dlatego zawsze przegladam twoje propozycje

Wysłane z mojego LG VU za pomoca kciuków

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Dobra jak będe wam sprzedawał przypadkiem koła to nie mniej niż 2 tysie a innym popchne za 1000 żebyście nie gadali ,że krzywe , zdarte , obite. Jak chcecie dać za felgi takie jak z linku 2000 to dawajcie . Ja nie twierdze ,że każde z aukcji są dobre ale sam kupuje i raz wtopiłem tylko . Pozatym z felgami jak z autami -rynek zabity i żeby sprzedać to trzeba dać dobrą cene . Ja także rozumie dać za felgi np. 17" bez opon 2500-3500 tysia ale za kulty ( np.BBS-RC 9,5/10 cala szerokie w dobrym stanie )a nie za zwyczajne felgi . Ludzie też wołają za auta tyle co chcą a sprzedają za tyle co nie chcieli ( jak kolega Pablo i jego św. pamięci GTV co zeszła z 15000pln na 7600 jak dobrze pamiętam - bo sam żałuje ,że jej nie wziąłem )

- - - Updated - - -

PS . Bociek ja nie wklejam linków "moich kolegów" (reklamując ich) tylko robie to z nudów bo może akurat ktoś z forumowiczów szuka na szybko to podaje mu na dłoni "świerze sztuki" . Ja mam taki nawyk - dziennie aukcje wertuje w poszukiwaniu rodzynów . Sam szukam do siebie felg więc może komuś pomoge .
    Jak bym przypadkiem od ciebie kupowal to mozesz wolac nawet i 5000zl ale sam ocenie stan i podejme decyzje czy warto czy nie.

Ok- podajesz na dloni - ale
    piszesz ze opony dobre a przeciez nie masz o tym pojecia i to jest dziwne jak dla mnie, a o stanie felg tez wiesz tyle ile sobie ktos nabazgra i ile pokaze na fotkach w aukcji.
    Oczywiscie ze okazje rozne sie trafiaja ale jednak chyba nie az tak czesto jak to wmawiaja nam sprzedawcy na allegro.
    Idac twoim tokiem moge wsadzic link z alfa 159 w dieslu za 20000 i pisac ze jak na dloni podalem super okazje i cytowac za handlarzem ze wszystko super , bdb stan , nic nie stuka - tylko na ile to bedzie zgodne ze stanem prawdziwym ? Ano to juz kij z tym - wazne ze jest link z okazja
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 30-03-2013 o 14:46

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Bociek prosze cie nie porównuj auta do felg bo do auta to w obecnych czasach z wróżbitą trzeba podejsc . Po części masz racje z tym moim cytowaniem ale ja tylko daje "sygnał" - co z czym i za ile . Jak komuś z forumowiczów się spodobają to sam sobie sprawdzi . Chodzi o sam fakt ,że coś fajnego się trafiło i warto zajrzeć . I znowu nie rób takiej zbieraniny "smieci" na allegro . Bo tam też sprzedają chłopaki od nas z forum . Masz racje ,że nigdy nie wiadomo co się trafi więc trzeba sprawdzić . Na forum czy koła czy auto też możesz kupić w różnym stanie . Nawet w jakimś temacie pisał kolega o aucie od forumowicza ,które okazało się rujną ( jak moja ) którą nowy nabywca doprowadził do życia . Ja nie znam osobiście sprzedawców co powiedzą - panie to się sypie , to trzeba zrobić itd . no może poza sobą heheheh . Uwierz mi ,że pieniędzy ani włosów nie mam ale mam sumienie i nigdy nikomu nie wciskam kitu ( to samo tyczy się moich opinii na temat alfy o których w wątkach pewnie czytałeś - szczere z mojej strony do bólu ) . I koledzy wam życze samych "szczerych" zakupów ze strony sprzedających .

- - - Updated - - -

PS. Wszystkim ziomalom którzy mnie lubią i tym którzy mnie nienawidzą Wesołych świąt .

- - - Updated - - -

No to następna porcja "rodzynów" :
    1 . http://moto.allegro.pl/kola-17-alfa-romeo-piekne-i3113527971.html
    Niespotykane aczkolwiek dla mnie za mało "germańskie" mimo to napewno sprawią ,że Bella będzie inna niż inne a w dodatku 5x98 - cena średnia , opony są ( niewiem czy dobre )

- - - Updated - - -

2. http://moto.allegro.pl/felgi-aluminiowe-17-z-oponami-i3132804272.html
    5x100 niezłe szprychy z łogumieniem za 1000 z kawałkiem .

- - - Updated - - -

3. http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-alusy-felgi-aluminiowe-alufelgi-17-cali-i3074432652.html
    Za 600 pln alusy bez opon ori alfowskie . Myśle ,że cena bardzo fajna .

- - - Updated - - -

4. http://moto.allegro.pl/kola-alu-momo-alfa-156-opony-cena-1200zl-kpl-i3127066994.html
    No i następne 17 Momo 5x98

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

Bociek prosze cie nie porównuj auta do felg bo do auta to w obecnych czasach z wróżbitą trzeba podejsc
    a wcześniej :
    Pozatym z felgami jak z autami -rynek zabity i żeby sprzedać to trzeba dać dobrą cene .

no to jak w końcu ??

ale kończę przepychanki bo temat nie o tym ( skoro ktoś wierzy że filantropi z allegro oddają dobre alu warte powiedzmy ok 700-800zł bo taka cena jest uważana przez wielu jako dobra i przez ciebie również opisywana była jako dobra wraz z dobrymi wg ciebie oponami za 1000zł to jego sprawa - ja tam bym za ok 200zł dopłaty kpl opon 17 nigdy nie oddał :-)
    no ale ja tam głupi jestem

smacznego jajca

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

5. http://moto.allegro.pl/mangels-winne...125306590.html
    A tu uważam ,że bardzo fajne 18" 5x100 z "dobrymi " oponami za bardzo fajną cene .

- - - Updated - - -

Bocku drogi bo z tymi autami i oponami to chodziło o sam fakt sprzedaży a nie konkretnie o stan - rynek zapełniony to trzeba dać dobrą cene .
    A co do tematu opon samych to wiadomo ,że zawsze w "zestawie " wychodzi taniej . Dlatego właśnie ja praktykuje taką metode ,że kupuje zestaw z dobrą gumą , latam 1-2 sezony i sprzedaje " z oponami na dojeżdzenie w gratisie " za pare złoty mniej niż kupiłem . Potem dokładam 200 zł i jeżdze znowu 2 sezony na innych felgach z "dobrą" gumą . Choć nie ukrywam ,że jak trafie felge " mojego zycia " to praktyka się zmieni . No ale jakby to powiedzieć - do Alfy 9-10 cali nie wlyzie więc BBS RC/RS skręcany nie wlyzie Dlatego zmieniłem plany i zamiat GT bydzie BMW ( oczywiście Alfa też )

- - - Updated - - -

http://moto.allegro.pl/rial-montreal-race-8-5-i-9-5x18-radinox-bbs-rh-i3139206665.html
    Jakby te felgi ( środek jak uwielbiane przez wielu Toory ) pasowały z jakąś oponą z jakimś naciągiem do mojej Alfy to bym chyba już jej nie sprzedał wogóle . Dawno nie widziałem tak ślicznych felg . Pasowały by lepiej do Alfy niż ubóstwiane przezemnie BBS-yKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Rial montreal.JPG
Wyświetleń:	612
Rozmiar:	193.4 KB
ID:	90611

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

dobra guma to dla sprzedawców od łysek 5-6mm. Dla mnie to łysa opon bo do indeksu na oponie najczęsciej ma jeszcze ok 2 mm więc nawet nie na sezon.
    Druga sprawa wyząbkowania opon na zdjęciu nie zauważysz, a potem ludzie się dziwią że koła huczą.

Co do felg.. mogę Ci zaraz wrzucić poglądowe foto i powiesz, że tylko lekko poobdzierane rany reszta ok wyczyści się i malować na ten sezon nie trzeba. A jak je ujrzysz z bliska to stwierdzisz, że ani jednej nie założyłbyś nawet dzień.

Prawda jest taka, że kupując używane felgi na alle/ tablica itd istnieje duże prawdopodobieństwo że przyjdzie mały śmietnik a nie felga.

Tak są okazję nie powiem.. 3 lata temu toory t238 nowe 18' komplet kupiłem za niecałe 900zł. 2 lata temu Q2 za 1000zł czy felgi od GT 3.2 za 900zł półtora roku temu.. Niestety Q2 i felunek GT 3.2 trzeba było malować i prostować ale z tym trzeba się liczyć kupując używane felgi.. Wtedy do rachunku dochodzie jakieś 300-600zł.

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Dlatego napisałem ,że w razie czego chętny sobie obluka . Pozatym z wszystkim używanym jest ryzyko . Zawsze jest alternatywa zakupienia nowych felg za 2-3 razy więcej . Pozatym jaką macie pewność ,że zakupując u nas w Bazarze felgi za 2 razy więcej niż na allegro kupisz i opony i felgi w idealnym stanie??? Przecież felgi założone na sezon i sciągnięte po sezonie już mogą mieć lekkie bądz większe "odchyły" . Wszystko trzeba poprostu sprawdzić dlatego ja jak zazwyczaj kupuje na allegro to staram się coś wychaczyć z okolic co by podjechać i oblukać . Po obecne jechałem do Warszawy na co normalnie bym się nie pisał ale -ryzyk fizyk . No i jestem bardzo zadowolony bo za cene pary tylnych opon ( nówki sztuki ) gratis dostałem felgi i opony na przodzie lekko sciachane ale 2 sezony oblatają . Jak to się mówi - kto nie ryzykuje ten drogo kupuje