Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: [156] Sprzęgło

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    Nic się takiego nie wymaga bo jak częśc jest wadliwa to koszt nowej pokrywa producent.No chyba że mechanik spitoli i źle założy wtedy robi gratis naprawę ale to chyba logiczne.
    Mnie chodziło o wymianę gratisową części a nie o dostarczenie nowej części gratis.

To oczywiste że nową/naprawioną część dostarcza producent lub hurtownia/sklep.

Uważam po prostu że nie można od mechaników oczekiwać głodowych i zbitych do granic absudru marż z popularnego serwisu
    ponieważ jak pojawia się problem z częścią to realne koszta reklamacji/demontażu/montażu są stosunkowo wysokie.
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał Gepard Zobacz post
    Uważam po prostu że nie można od mechaników oczekiwać głodowych i zbitych do granic absudru marż z popularnego serwisu
    ponieważ jak pojawia się problem z częścią to realne koszta reklamacji/demontażu/montażu są stosunkowo wysokie.
    300 za wymianę i 200 marży za sprzęgło to chyba przesada

BaM
    Gość

Domyślnie

No i mam problem, po wymianie sprzęgła i dwumasy biegi 1,2 i wsteczny nie chcą wejść na zapalonym silniku. Na początku jak odebrałem samochód wszystko było ok, tylko wczoraj jak wracałem do domu na światłach miałem problem z wbiciem jednyki a na parkingu wsteczny. A dzisiaj już nie mogę wbić ani 1,2 i wstecznego i nie wiem czy coś mechanicy zjebali czy ja coś zjebałem ;/

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

Jeżeli przed wymianą było oki to wiadomo, że coś mechanior musiał spaprać, jest wiele, rzeczy które mógł źle wykonać, na początku powiedz czy części były nowe czy używane? Jak sprzęgło bierze z samego dołu to może być przypowietrzone. Często na forum powtarza się info, że tarcza sprzęgła może być założona odwrotnie, tylko ja za żadne skarby nie wiem jak to można na odwrót założyć czy nie będzie wtedy problemu z zaskoczeniem łożyska w docisk?
    Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 31-03-2013 o 10:32

olek23
    Gość

Domyślnie

ZMIEŃ LEPIEJ MECHANIKA!!!! ja u siebie wymieniałem sprzęgło bo padlo łożysko..... ale ale.... łozysko padło przy przebiegu 275tys km takze od nowego troche zrobiło wymienilem komplet łozysko docisk i tarcza... a kiedy sprzawdzałem dwumase to trzymała jak nowa przy tym przebiegu wiec wnisoek prosty

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF

Domyślnie

Cytat Napisał BaM Zobacz post
    No i mam problem, po wymianie sprzęgła i dwumasy biegi 1,2 i wsteczny nie chcą wejść na zapalonym silniku. Na początku jak odebrałem samochód wszystko było ok, tylko wczoraj jak wracałem do domu na światłach miałem problem z wbiciem jednyki a na parkingu wsteczny. A dzisiaj już nie mogę wbić ani 1,2 i wstecznego i nie wiem czy coś mechanicy zjebali czy ja coś zjebałem ;/
    Pojedź do niego z powrotem.
    Pewnie wystarczy zwykła regulacja.
    Może dopiero teraz się wszystko ułożyło po demontażu i montażu.
    Moja Bella

BaM
    Gość

Domyślnie

No nie wiem, dopiero zobaczę co i jak we wtorek, sprzęgło bierze przy samej ziemi i jedyna opcja jak mogę ruszyć to na zgaszonym silniku wbić 1 i wtedy mogę jechać ale są problemy z wbiciem potem innego biegu zobaczę co mi powie we wtorek bo jutro jeszcze wolne.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    156 1.9 JTD 136 KM

Domyślnie

Jedź do mechanika i niech on się martwi!
    Niech wszystko rozbierze jeszcze raz i obejrzy.

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Cytat Napisał Dariusz156 Zobacz post
    Pewnie wystarczy zwykła regulacja.
    A niby czego regulacja! Cos mi się wydaje że uszkodził łozysko blokadę na nim

BaM
    Gość

Domyślnie

Chyba sprawa załatwiona odpowietrzył sprzęgło i wszystko chodzi. A jeszcze przed odpowietrzenie zauważyłem że pedał sprzęgła nie był odbity do końca więc podniosłem go nogą i biegi zaczęły normalnie chodzi ale i tak do niego pojechał. To powiedział że odpowietrzenie powinno pomóc, a jeszcze jedno do was pytanie czy przy pedale sprzęgła powinna być jakaś sprężyna ?? Bo jakieś pół roku temu znalazłem sprężynę pod siedzeniem kierowcy a że wszystko chodziło jak należy to zbytnio się tym nie przejąłem bo myślałem że to jakaś część pozostała po poprzednim właścicielu.