Witam, zauważyłem zmiane w spalaniu z 9.5l na ponad 12l i utrzymuje się już tak od około 2 tygodni. Dodam ze autko jest trochę zamulone do jakiś 3 tys obr. i na włączonym zapłonie świeci się kontrolka silnika na żółto (zapale samochód kontrolka gaśnie).
Jakiś miesiąc temu podpinałem auto pod kompa (Interface ELM 327 OBDII) i pamiętam ze któraś lambda była uszkodzona (napięcie nie tak). Czytałem ze to właśnie lambda odpowiada za tak duże spalanie i chciałem ją teraz wymienić lecz nie pamiętam która to była i w dodatku brat wyjechał za granice razem z programem do kabla i laptopem :/ Więc jestem zmuszony lecieć ze stacjonarnym kompem do garażu.
I tu właśnie zaczyna się prośba do was, potrzebuje:
-programu do tego kabla aby zdiagnozować która lambda jest do wywalenia (miałem fiat ecu scan PL i taki chciałbym teraz ociągnąć)
-wiem ze po wymianie sondy trzeba zrobić adaptacje, proszę aby ktoś przybliżył mi jak to zrobić.
Windows XP Professional, z góry Dzięki. Zawsze brat pomagał mi z takimi typowo informatycznymi sprawami a ja niestety jestem zielony w tym temacie.