Prawda taka, zabrałeś się za remont głowicy oglądając filmiki na YT, kilku (tych z b.dużym doświadczeniem przyklaskiwało) chyba z chęci żebyś baty dostał.
Żadnych pomiarów nie zrobiłeś tylko polarka, odpadłem i ciągłe pisanie że wszystko ok, jest super. Ts to nie taczka że się potoczy i super będzie.
Jeden kolega tłumaczył co i jak ale co tam wiemy lepiej. A racja właśnie po jego stronie. Bez mierzenia ts-a i większości silników nie masz szans na remont (na poziomie) Teraz zaczynasz zabawę od nowa i koszty zwiększysz.
Nauczkę masz.
Czyli co ma? niewiadomą? To jak każdy nawet nie miłośnik ale użytkownik ts-a.
Nie widzę abyś odpowiedział na moje pytanie więc zamilcz!!
Robię sam i mam minus koszty robocizny a uszczelek mam jeszcze jeden komplet. Nie trzęsę gaciami jeśli coś mi się spierdoli bo wiem, że dam radę i żaden machaniczyna mnie nie rąbnie na kosztach. Błędem było nie oddanie głowicy do planowania, bo to przypuszczam jest powodem nie kopcenia, ale dymienia. Wiele samochodów dymi tak jak moja niunia, przyglądałem się to wiem, dymią tak samo.
Jutro będe Alfą w Toruniu to podskoczę od razu z kopyta do Małej Nieszawki. Jest tam zakład: Autoszlif. Szlifowanie, regeneracja głowic, regeneracja silników Dojazdowa 2a Mała Nieszawka
więc zapytam ile wyniesie koszt planowania i za 3 tyg podjadę Toyotą z głowicą od Alfy.
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 02-04-2013 o 21:05
co to znaczy zamilcz? Bierzesz się za coś o czym pojęcia nie masz. Bluzgaj na siebie.
Artur, się nie denerwuj, ja nikomu w życiu źle nie życzyłem i życzyć nie będę, Wierzę w ludzi (staram się)
Powodzenia życzę.
Po prostu wiedzy, doświadczenia zabrakło (ale to oczywiście tylko moje zdanie)
Arturze,sklaniam sie bardziej w strone pierscieni niestety bo glowice zrobiles ladnie.no i wlasnie
...zrobilo sie szczelniej na gorze a dol przeciez po probie olejowej poprawil wyniki na 1 i 4 przed zdjeciem starej glowicy.zmierz przed demontazem kompresje jeszcze raz z proba olejowa i porownaj wyniki zanim oddasz glowice.przy czym na plaszczyzne by mogla profilaktycznie trafic chyba ze masz pewny linial i mozesz sprawdzic odchylki.daj znac jak idzie
Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
Przepraszam acer11 troszkę się uniosłem, nie miej mi tego proszę za złe. Człowiek się uczy na błędach, tak i w tej kwestii ja również odniosłem nauke z tego.
Dariuszu zrobię test kompresji na sucho oraz olejowy i już jestem nastawiony na zbiórkę floty na nowe pierścienie. Fakt jest taki, że tłokami można było poruszać w cylindrach lekko na boki. Przyjadę z Sopotu to zabiorę się wymianę pierścieni. Nie mam kanału więc będę zmuszony coś wymyślić.
Pytanie: dlaczego jest olej w dolocie (przepustnicy)?
Od razu pomyśl nad panewkami,ostatnio robiliśmy właśnie 1.6 i nawet pamiętam ceny więc jak pierścienie byś chciał to pisz.Ale na początek posprawdzaj.Wypuść te odme jak ci pisalismy to będziesz widział ile tego oleju się wydobywa np do jakiejs butelki,a dzieje się tak przez spore nieszczelności na pierścieniach a to już po rozbiórce się dowiesz czy nie zapiekło itp