Strona 27 z 142 PierwszyPierwszy ... 17181920212223242526272829303132333435363777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1417

Temat: Wybór opon letnich. Prosze o opinie:)

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    BMW E46 330i

Domyślnie

A może odpuscisz sobie wygląd i kupisz 15/16 felgi i na to za tą kwotę to już opony premium kupisz? Chińskie twory są robione typowo pod testy, przez pierwszy rok jest zajebiście, później tragedia jeśli chodzi o właściwości jezdne. Jakoś szczególnie nie pękają, nie niszczą się, jako nowe nie ma problemu z wyrażeniem, wiekszość się dość wolno sciera. Słabiej chronią felgi.
    Oczywiście to takie moje uogólnienie.
    Sensowność zakupu podobna do bieżnikowanych, używanych - robisz duże przebiegi i nie stać cię na nowe opony co 2 lata, kupujesz takie.

Według mnie najtańsza sensowna opcja to barum wspomniane przez Ciebie albo Firestone z grupona.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Jan dukat ja bym brał vikingi,miałem kiedyś zimowki w renaulcie i nawet na dojechanym bierzniku dawały rade,naprawdę dobre skandynawskie oponki

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał mac!ek Zobacz post
    bez problemu
    Gowno prawda, ze tak powiem..

Zalezy od szerokości i ET felgi!

Użytkownik Świeżak Avatar jan dukat
    Mieszka w
    Nowy Sącz okolice
    Auto
    GIULIA Q, GIULIA 2.0T,ABARTH 500,AR 147 JTD 16V,fiat barchetta

Domyślnie

chyba jeszcze poczekam i skłonię się chyba do baruma. moje przebiegi-nie śmiać się-to 3-5tys rocznie! będzie na parę lat o ile alfa to wytrzyma
    ja to chyba jestem chory na tą alfią gorączkę, bo nigdy jeszcze nie miałem nowych opon na aucie, a alfuni chcę od razu komplet wrzucić

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał Ba._Ba. Zobacz post
    A może odpuscisz sobie wygląd i kupisz 15/16 felgi i na to za tą kwotę to już opony premium kupisz?
    Ostatnio Zamowilem opony w rozmiarze 205/45R16 i 225/45R17 i różnica w cenie była dosłownie rzędu kilku złotych.

"... I guess it's just the way I'm wired."
    www.delta-HF.com

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Cytat Napisał jan dukat Zobacz post
    chyba jeszcze poczekam i skłonię się chyba do baruma. moje przebiegi-nie śmiać się-to 3-5tys rocznie! będzie na parę lat o ile alfa to wytrzyma
    ja to chyba jestem chory na tą alfią gorączkę, bo nigdy jeszcze nie miałem nowych opon na aucie, a alfuni chcę od razu komplet wrzucić
    Ja nowe opony w sumie kupowałem wcześniej tylko raz. Teraz kupiłem 2 komplety nowych, zarówno na lato, jak i na zimę

Użytkownik Świeżak Avatar jan dukat
    Mieszka w
    Nowy Sącz okolice
    Auto
    GIULIA Q, GIULIA 2.0T,ABARTH 500,AR 147 JTD 16V,fiat barchetta

Domyślnie

póki co, mimo, że trzęsie i podskakuje, bo mam obniżony zawias dodatkowo, nie jestem w stanie za cholerę zrezygnować z wyglądu i załozyć mniejsze felgi.
    tak podsumowujac kupiłem alfę TYLKO dla jej niesamowitej linii i aby sobie po prostu na nią popatrzeć. na pewno nie jest to w takiej formie jak dziś auto do codziennej, beznamiętnej pracy jako wół roboczy. jeżdżę codziennie ale dla przyjemności, bo po prostu ją lubię. mam do wyboru darmowa służbówka, to i tak wsiada w alfę i załatwiam co mi potrzeba. podsumowując 17cali zostaje do póki "nie zmądrzeje", choć mam już 41 lat i chyba na rozum za późno

Użytkownik Świeżak Avatar Marconi
    Mieszka w
    Świebodzice
    Auto
    Była Alfa Romeo GT 1.9 jtd-m, obecnie Alfa 159 SW 2.4 jtdm

Domyślnie

Cytat Napisał jan dukat Zobacz post
    póki co, mimo, że trzęsie i podskakuje, bo mam obniżony zawias dodatkowo, nie jestem w stanie za cholerę zrezygnować z wyglądu i załozyć mniejsze felgi.
    tak podsumowujac kupiłem alfę TYLKO dla jej niesamowitej linii i aby sobie po prostu na nią popatrzeć. na pewno nie jest to w takiej formie jak dziś auto do codziennej, beznamiętnej pracy jako wół roboczy. jeżdżę codziennie ale dla przyjemności, bo po prostu ją lubię. mam do wyboru darmowa służbówka, to i tak wsiada w alfę i załatwiam co mi potrzeba. podsumowując 17cali zostaje do póki "nie zmądrzeje", choć mam już 41 lat i chyba na rozum za późno
    Bo kupując Alfę nie do końca kierujemy się rozumem tu dochodzą emocje i chęć posiadania czegoś więcej a niżeli zwykłego auta nie wyróżniającego się z tłumu i nie ważne że np. zawieszenie na polskich drogach nie wytrzymuje zbyt wiele, ale ważne ze to auto daje dużo frajdy ))

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Gowno prawda, ze tak powiem..

Zalezy od szerokości i ET felgi!
    uwzględniając oryginalne to bez problemu

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.