No to poznasz sztukę jazdy na łyżwach autem po wodzie .... Matador.....
No to poznasz sztukę jazdy na łyżwach autem po wodzie .... Matador.....
Potwierdzam opinię kolegów
Zdecydowanie szerokość opony wpływa na prowadzenie auta na koleinach.
Zimowe szerokości 215 w porównaniu do letnich 235 to niebo i ziemia.
Moja pierwsza jazda na tak szerokich oponach (w poprzednim aucie mam wciąż 195) była szokiem na koleinach.
Autem nosiło niesamowicie, teraz już trochę przywykłem i wiem, że na koleinach trzeba uważać i bardzo mocno trzymać kierownicę...
No wlasnie niestety czesto wydaje sie, ze cos z zawieszeniem, a to tylko szerokie gumy i nasze kochane drogi:-)
Ja przesiadlem sie z 205 na 225 i szczerze mowic to nie zauwazylem wiekszej roznicy... Testowalem na trasie Warszawa - Olecko. Czyli drogi od kategorii a do zzz...
Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk
Panowie, poszukuję opinii nt opon Vredestein, chodzi mi dokładnie o ten model:
http://4tires.pl/p/357/10855/opony-l...ny-letnie.html
Mam okazję zakupić takie oponki w cenie 560 zł z montażem/sztuka. Pytanie: Czy warto dopłacać do Nokianów i kupować Vredestein'y ?
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
Problem w tym, że na tym najnowszym modelu Nokiana, to jeszcze nikt nie jeździł, a dwóch gości w serwisie, powiedziało mi, że na polskich drogach dużo lepiej sprawdzą się Vredestein'y. Nokiany podobno mają tendencje do wybrzuszania się, przy najechaniu na dziurę, czy krawężnik.
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
Wydając ok.550 zł za sztukę wolałbym kupić jakąś lepszą oponę. W tej cenie można wybierać w Bridgestonach, Dunlopach. Wystarczy troszkę przeczesać ceneo.pl![]()
To się okaże. Mam te zline-y ale zrobiłem na nich dopiero 700 km. Jak na razie ok. A jechałem miejscami po takiej drodze że ciężko było w asfalt trafić... Wrażenia z jazdy są jak najbardziej ok.
Miałem wcześniej vredesteiny i zdejmowałem je szybciej niż założyłem (nie powiem ci co za model bo nie pamiętam)...
Przyszło mi kupić opony letnie do mojej Alfy na 18 calowe felgi. Kupna opon używanych chciałbym uniknąć, chińskich raczej także. Jednak z kosztami liczyć się muszę i najtańszą nie chińską opcją są opony Barum Bravuris 2 w rozmiarze 225/45/18. Ceny od 1800 zł za komplet. Czy jest ktoś kto użytkuje takie oponki? Byłbym wdzięczny za sugestie za czym się warto rozejrzeć.
Ostatnio edytowane przez piotrekkr ; 04-04-2013 o 09:55