Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Temat: Gniot z Carserwisu

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737
    zgadłeś !! dokładnie , mam 3 kreski , pionowa bardzo widoczna , poziome - ledwo ledwo
    airbag jak najbardziej fabryczny itd
    foto jutro

a nie biłeś kierownicy? DD
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sedicivalv0le
    tych 'kresek' nie ma prawa być w nieruszanej poduszce
    przestań wypisywać bzdury , mam kreski , poduszki nigdy nie były wystrzelone w moim samochodzie...

chcesz jakiś dobry zakład ? pisz ile , 5kzł , 20kzł ? przyjmę każdy

kreski mam , zapraszam do dowolnego ASO na sprawdzenie airbagu a jak się uprzesz to mogę
    go nawet odpalić przy odpowiedniej stawce zakładu DD DD DD

Patricko
    Gość

Domyślnie

Coście się ludzie tak uparli, że te kreski oznaczają wystrzelony airbag :/
    Wcale tak nie jest! Jak kolega pisał, powstało to przy odlewie i koniec.
    Musi być słabszy w tym miejscu plastik, żeby poducha prawidłowo wystrzeliła.
    Jak nie chcecie kresek to kupcie sobie kiere bez airbaga to wtedy nie będzie mieć żadnych.

Dla przykładu mogę powiedzieć, że siedziałem w najnowszym modelu Hondy Civic, która miała wystrzelony airbag, ponieważ była mocno puknięta z przodu.
    Jak założyli zupełnie nową kierownicę, to jak się wie, w którym miejscu dokładnie pęka plastik to można to zauważyć. Ale jak ktoś wsiada pierwszy raz do auta to nie zauważy tego nawet po paru latach jazdy samochodem...

Powtarzam. Widoczne łączenia nie oznaczają zupełnie nic!
    Nie tylko w Alfie takie coś można zobaczyć. W każdym innym modelu praktycznie co drugim bądź co trzecim przy mniejszym bądź większym świetle da się zauważyć takie łączenia.

Zamiast martwić się głupią kierownicą, nie lepiej sprawdzić co tam pod maską jest i czy nie było grzebane? Czy auto nie było puknięte, malowane, klepane, itede itepe.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

zgadłeś !! dokładnie , mam 3 kreski , pionowa bardzo widoczna , poziome - ledwo ledwo
    airbag jak najbardziej fabryczny itd
    foto jutro
    Dokładnie tak. Tą pionową zauważyłem już dawno. Poziome dopiero dzisiaj, analizując ten wątek na moim przykładzie. Można je dostrzec pod odpowiednim kątem padającego światła.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    P.S.
    czekam na nagrodę, w końcu zgadłem

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

csscss
    Gość

Domyślnie

Wypalona poducha, to całkowicie zniszczona plastikowa obudowa airbagu. To nie jest żadna klapka zasłaniająca airbag, ale integralna całość.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał csscss
    Wypalona poducha, to całkowicie zniszczona plastikowa obudowa airbagu. To nie jest żadna klapka zasłaniająca airbag, ale integralna całość.
    nikt tu nie twierdzi inaczej , cały czas mamy na myśli plastikową integralną całość obudowującą airbag kierowcy zainstalowany w kole kierownicy DD DD DD

...a klapka jest po stronie pasażera

csscss
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał csscss
    nikt tu nie twierdzi inaczej , cały czas mamy na myśli plastikową integralną całość obudowującą airbag kierowcy zainstalowany w kole kierownicy DD DD DD

...a klapka jest po stronie pasażera
    Prawde mówiąc nie wgłębiałem się w cały wątek tematu i może wychodzi na to że z czymś co napisałeś się nie zgadzam.Ale pewnie tak nie jest , chodzi mi tylko o to że na wstępie tematu ktoś twierdzi że jakieś kreski świadczą że poduszka była wypalona. I z tym się absolutnie nie zgadzam.

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał csscss
    Nie zniszczona, tylko 'otwarta ' w specjalnie osłabionych miejscach plastikowej maskownicy.
    To nie dynamit żeby wszystko wybuchało.

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał csscss
    Nie zniszczona, tylko 'otwarta ' w specjalnie osłabionych miejscach plastikowej maskownicy.
    Później możesz wyciąć worek i zamknąć zaślepę.To nie dynamit żeby wszystko wybuchało.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Klemy pociagnięte smarem miedzianym nie są zardzewiałe. Wszystkie nalepki na pasie przednim oryginalne - powycierane uszczelką - to najzupełniej normalne. Te garbki na środku kierownicy to najzupełniej normalne po wystrzeleniu poduszki ta zaslepka łamie się w tych miejscach nieodwracalnie. Jedyna rzecz w silniku to nieoryginalny korek wlewu oleju. Z tego co się orientuję to ten komis nie sprzedaje (nie podejmuje się sprzedaży) szrotów - sam u nich kupiłem 3 auta w tym jedną alfę..., dają też gwarancję na sprzedawane auta
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)