Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Na dniach,będę zmieniał oliwę.Lubię,trochę,dać po obrotach.Czy do 1,8T.S.,pasuję Agip RACING SAE 10W-60.Do tej pory,zalany mam Agip 10w40.Zastanawiam,się jeszcze nad Valvo VR1 10w60 lub Millers i czy zastosować płukankę?
Witam, jak tylko stopnieją śniegi pojadę na wymianę oleju, filtrów i ogólny przegląd autka, tylko kompletnie nie wiem jaki olej wybrać. Silniczek 1.9 jtd m-jet 16v, dodam tylko ze nie wiem czym jest zalany. Przeczytałem kilka ost. stron ale nic nie znalazłem, prosiłbym o jakiś konkret bo na temacie się zbytnio nie znampozdro.
Witam, ja do benzyny i diesla leje tylko Motul Synergie 10w40, tuż przed wymianą do starego oleju wlewam płukankę Liqui moly engine flush![]()
płukanka obowiązkowa?
Koledzy, a olej GULF 10w60 do TS'a? Z kimś ostatnio rozmawiałem i mówił że stosuje i poleca. Ale każdy chwali to co ma.
Niżej karta produktu
http://www.gulf.pl/include/datasheet...g%2010W-60.pdf
Gulf,z tego,co wiem,też jest ok.Podobno,szczególnie,latem jak się trochę dziduję na obrotach do czerwonego pola,to doświadczeni alfiści,zalecają 10w60, a na zimę 5w50.Tak,przynajmniej,wnioskuję po przeczytanych postach