Mam problem z podgrzewaniem przednich foteli.tzn. najzwyczajniej w swiecie nie grzeją.co moze byc przyczyną?
Mam problem z podgrzewaniem przednich foteli.tzn. najzwyczajniej w swiecie nie grzeją.co moze byc przyczyną?
termostat bezpiecznik moze jeszcze za cieplo .oba naraz?
witam.
mam ten sam problem, diody sie pala a siedzenia nic:/
niemozliwe u mnie grzeje))
a tak serio to ponoc maty ktore grzeja w fotelach czesto padaja. No i faktycznie fotele mocno nie grzeja w alfie wiec jak jest cieplo to mozna nie zauwazyc wogole![]()
czyli jak ta dioda sie pali to znaczy ze grzeje w tym momencie fotele ?? ;] one sie jakos same zalaczaja ?
częstą przyczyną jest brak styku na włączniku
zewnętrzne styki odpowiadają za grzanie , wewnętrzne - za diodę
wyjmij włącznik i podłącz na krótko (zewrzyj 1 i 4 styk na przewodzie) - będziesz wiedział czy maty są OK
bezpiecznik OK,przekazniki działają lampka przy włączniku się pali a siedziska zimne.Ktoś mi kiedyś napisał że mata moze być uszkodzona ale wszystkie naraz.A w oparciach też powinno grzać?
do wyłącznika dochodzą trzy przewody dwa z nich nas interesują .Kolor N czarny na nim ma wisieć masa kolor RN czerwono-czarny na nim pojawia się plus/napięcie akumulatora/ po włączeniu stacyjki.Ważne wyłączniki często padają gdyż sterują bezpośrednio matą grzejną nie przekażnikiem tylko matą grzejną. Jeśli są wszystkie napięcia poprawne sprawdzamy wyłącznik za pomocą omomierza na włączonej pozycji /końcówka 1,4/opór wskazywany przez miernik ma być 0 przy wyłączeniu opoór nieskończenie wielki.Jesli i to jest w porządku sprawdzamy styki dochodzące do instalacji czy nie są spalone lub odkształcone.Aha ważne jeśli na czarnym kablu nie ma masy to na 99% mamy uwaloną mate grzejną![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
w 147/156/gt są 4 przewody
Przepraszam masz rację .Opis ma się do alfy 166ops:
ops: