Mam w 166 zamontowane HIDy 6000k i niebo lopiej to mało powiedziane, raczej napisałbym kosmos!!! Montaż zajął mi ok 20-30 minut.Napisał darino23
Mam w 166 zamontowane HIDy 6000k i niebo lopiej to mało powiedziane, raczej napisałbym kosmos!!! Montaż zajął mi ok 20-30 minut.Napisał darino23
Witam
Odświeżę trochę kotleta ponieważ mam pewien problem i muszę go dość szybko rozwiązać, do rzeczy
Mam w mojej alfie (na nie szczęście) xenony, oczywiście bez soczewek, spryskiwaczy i mechanizmów samopoziomujących, co wiadomo jaki przynosi skutek. Dzisiaj byłem na przeglądzie no i zgadnijcie :?: Tak nie dostałem pieczątki, co mnie nawet nie dziwi. I teraz rodzi się takie pytanie, jak zamienić to z powrotem na normalne żarówki i jakie?? od razu mówię że nie ja te ksenony tam założyłem.
Chyba będziesz musiał zainwestować w nowe lamppy - niestety
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Czemu zaraz nowe lampy, nie idzie włożyć w te lampy nowych normalnych żarówek, a te xenony wywalić łącznie z tą przetwornicą??
Zależy kto i jak bardzo inwazyjnie zamontował ten HID. Przede wszystkim musisz zobaczyć, czy jest to tzw zestaw dedykowany, czyli nie trzeba było przerabiać instalacji elektrycznej, bo wszystkie wtyczki/gniazda pasowały. Następie zobacz gdzie są zamontowane przetwornice i którędy poprowadzone są przewody. Jeśli reflektor nie jest jakoś drastycznie pocięty, powiercony i takie tam, a gniazda i klamry od żarówek są nie uszkodzone, no i te przewody są całe, to spokojnie możesz zdemontować HID montując żarówkę H7.Napisał CEHU
Pozdrawiam.
- Rafał
dzięki wielki o taką odpowiedz mi chodziło![]()
I to pytanie mnie dręczy - czy kupić H7S czy H7R - według mnie H7R bo soczewek się nie dopatrzyłemNapisał adasco
Słuchajcie jeszcze mnie jedno dręczy, jak porobię zdjęcia tych kloszy to ktoś mi powie czy było coś tam przerabiane, tak że teraz nie włożę zwykłych żarówek, bo prawdę powiedziawszy, ja lajk z elektryki jestem![]()
Umieść zdjęcia, od tej strony co się wkłada żarówki do światel mijania i wtedy coś uradzimy.
HID Xenon mozna założyć do 156 bez soczewki - warunek h7r choć i h7 wstawiają i nie ma problemu - trzeba jedynie właściwie wszystko zamontowac i ustawić na stacji diagnostycznej - dobrze jest tez przy xenonach przerobić klosze na gta-look - pomalować na czarno wkłady ozdobne ( osłony ) w kloszu - wtedy jest mniej rozproszeń światła i lepsza granica światłocienia.
co do świateł drogowych to zakupiłem H1 Osram Night Breaker +90% - zobaczymy jak bedą świecić w stosunku do obecnych - zresztą zamówiłem też nowe klosze marki depo w wersji black i teraz szukam dobrego zestawu HID xenon H7 6000k - strasznie dużo tego na allegro - nie wiadomo czy towar za 200 zł to nie ten sam co za 50099% to made in china lub taiwan
![]()