Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Temat: [156] Polecicie jakieś żarówy?

Marcin166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał darino23
    czyli rozumiem ze Hid-y mozna rowniez stosowac w 166, bo soczewki sa i gladkie klosze rowniez i powinno byc o niebo lepiej tak
    Mam w 166 zamontowane HIDy 6000k i niebo lopiej to mało powiedziane, raczej napisałbym kosmos!!! Montaż zajął mi ok 20-30 minut.

CEHU
    Gość

Domyślnie

Witam

Odświeżę trochę kotleta ponieważ mam pewien problem i muszę go dość szybko rozwiązać, do rzeczy
    Mam w mojej alfie (na nie szczęście) xenony, oczywiście bez soczewek, spryskiwaczy i mechanizmów samopoziomujących, co wiadomo jaki przynosi skutek. Dzisiaj byłem na przeglądzie no i zgadnijcie :?: Tak nie dostałem pieczątki, co mnie nawet nie dziwi. I teraz rodzi się takie pytanie, jak zamienić to z powrotem na normalne żarówki i jakie?? od razu mówię że nie ja te ksenony tam założyłem.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Chyba będziesz musiał zainwestować w nowe lamppy - niestety
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

CEHU
    Gość

Domyślnie

Czemu zaraz nowe lampy, nie idzie włożyć w te lampy nowych normalnych żarówek, a te xenony wywalić łącznie z tą przetwornicą??

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał CEHU
    Czemu zaraz nowe lampy, nie idzie włożyć w te lampy nowych normalnych żarówek, a te xenony wywalić łącznie z tą przetwornicą??
    Zależy kto i jak bardzo inwazyjnie zamontował ten HID. Przede wszystkim musisz zobaczyć, czy jest to tzw zestaw dedykowany, czyli nie trzeba było przerabiać instalacji elektrycznej, bo wszystkie wtyczki/gniazda pasowały. Następie zobacz gdzie są zamontowane przetwornice i którędy poprowadzone są przewody. Jeśli reflektor nie jest jakoś drastycznie pocięty, powiercony i takie tam, a gniazda i klamry od żarówek są nie uszkodzone, no i te przewody są całe, to spokojnie możesz zdemontować HID montując żarówkę H7.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

CEHU
    Gość

Domyślnie

dzięki wielki o taką odpowiedz mi chodziło

Bartosz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    Cytat Napisał sedicivalv0le
    156 ma lampy soczewkowe
    gdzie?
    I to pytanie mnie dręczy - czy kupić H7S czy H7R - według mnie H7R bo soczewek się nie dopatrzyłem

CEHU
    Gość

Domyślnie

Słuchajcie jeszcze mnie jedno dręczy, jak porobię zdjęcia tych kloszy to ktoś mi powie czy było coś tam przerabiane, tak że teraz nie włożę zwykłych żarówek, bo prawdę powiedziawszy, ja lajk z elektryki jestem

pedro220
    Gość

Domyślnie

Umieść zdjęcia, od tej strony co się wkłada żarówki do światel mijania i wtedy coś uradzimy.

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

HID Xenon mozna założyć do 156 bez soczewki - warunek h7r choć i h7 wstawiają i nie ma problemu - trzeba jedynie właściwie wszystko zamontowac i ustawić na stacji diagnostycznej - dobrze jest tez przy xenonach przerobić klosze na gta-look - pomalować na czarno wkłady ozdobne ( osłony ) w kloszu - wtedy jest mniej rozproszeń światła i lepsza granica światłocienia.

co do świateł drogowych to zakupiłem H1 Osram Night Breaker +90% - zobaczymy jak bedą świecić w stosunku do obecnych - zresztą zamówiłem też nowe klosze marki depo w wersji black i teraz szukam dobrego zestawu HID xenon H7 6000k - strasznie dużo tego na allegro - nie wiadomo czy towar za 200 zł to nie ten sam co za 500 99% to made in china lub taiwan