Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

to po co wszyscy wrzucaja tu ogloszenia z polski ? jak wszystko jest odrazu odradzane i wszystko to wałek ? proponuje zamknac temat skoro nic nie wnosi do zycia

neonblue
    Gość

Domyślnie

tomekzabrze tak jak mowisz, zawsze bedzie zle, jak kupisz samemu to tez zle!

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał tomekzabrze Zobacz post
    vat marza zle bo walek
    f-vat 23 zle bo po firmie
    od polaka zle.... bo polskiei drogi
    na hansa nie bo nielegalnie...

ciekawe jak chcecie auto jakiekolwiek kupic... no chyba ze w salonie ale to niema sensu uzywek szukac i ten temat tez niema sensu ....... bo co auto to sie zaczyna to samo ze sami wałkarze kretacze itp itd.....
    Powiem Ci tak - gdybym miał źródło, w którym można podobne auto kupić z takie pieniądze, aby opłacalna była jego sprzedaż za 41 tysięcy złotych, to kupiłbym takich Alf od razu 10. 2010 rocznik, fajna wersja, cena jak za podobnie wyposażoną 159 z roku 2008... Moje doświadczenie z autami z Zachodu wskazuje na to, że niestety nie jest to za bardzo możliwe, aby taką 159-kę sobie nabyć za podobne pieniądze, jeżeli:
    - auto nie jest po katastrofie lądowej
    - auto nie jest po powodzi
    - auto ma naprawdę taki przebieg
    - auto jest bezwypadowe
    - auto jest w LEGALNY sposób wprowadzone w obrót na terenie RP.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

ryjuu
    Gość

Domyślnie

Witam. Przeglądam tak te tematy w poszukiwaniu wiedzy, która może mi się przydać. Jednak wciąż zastanawia mnie jedno. Ile mniej więcej trzeba przeznaczyć na dobra 159-tkę. Ogłoszenia są poniżęj 30tyś i wzwyż. Jestem zwolennikiem automatycznej skrzyni biegów m.in z tego względu, że mieszkam w dużym mieście więc czy jakaś rożnica jest miedzy tą w 1.9JTD i 2.4JTD?. Słyszałem również różne opinie o awaryjności tej marki. Ale jako, że model 159 jest już z nowszych więc chyba nie powinno być z tym problemów, i oczywiście jak zawieszenie znosi polskie drogi. czy często trzeba naprawiać. z góry dziękuje za pomoc.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał ryjuu Zobacz post
    Witam. Przeglądam tak te tematy w poszukiwaniu wiedzy, która może mi się przydać. Jednak wciąż zastanawia mnie jedno. Ile mniej więcej trzeba przeznaczyć na dobra 159-tkę. Ogłoszenia są poniżęj 30tyś i wzwyż. Jestem zwolennikiem automatycznej skrzyni biegów m.in z tego względu, że mieszkam w dużym mieście więc czy jakaś rożnica jest miedzy tą w 1.9JTD i 2.4JTD?. Słyszałem również różne opinie o awaryjności tej marki. Ale jako, że model 159 jest już z nowszych więc chyba nie powinno być z tym problemów, i oczywiście jak zawieszenie znosi polskie drogi. czy często trzeba naprawiać. z góry dziękuje za pomoc.
    Mniej więcej 35 tysięcy za modele z 1.9 16V z 2007/2008 roku. Tyle będzie kosztowało auto NIE WYMAGAJĄCE WIĘKSZYCH INWESTYCJI. W miarę upływu czasu i kilometrów auto się niestety zużywa i co z tego, że kupisz 3 lata starszą 159 za 8 tysięcy mniej, skoro będzie w niej problem np. ze zwrotnicami tylnego zawieszenia, sprzęgłem, dwumasówką i trzeba będzie wymienić rozrząd oraz naprawić kolektor ssący. Jeśli jeszcze do tego dojdzie problem z łożyskami w skrzyni, to cała oszczędność pójdzie w doprowadzenie takiego auta do kultury - a nadal będzie to pojazd 3 lata starszy.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Powiem Ci tak - gdybym miał źródło, w którym można podobne auto kupić z takie pieniądze, aby opłacalna była jego sprzedaż za 41 tysięcy złotych, to kupiłbym takich Alf od razu 10. 2010 rocznik, fajna wersja, cena jak za podobnie wyposażoną 159 z roku 2008... Moje doświadczenie z autami z Zachodu wskazuje na to, że niestety nie jest to za bardzo możliwe, aby taką 159-kę sobie nabyć za podobne pieniądze, jeżeli:
    - auto nie jest po katastrofie lądowej
    - auto nie jest po powodzi
    - auto ma naprawdę taki przebieg
    - auto jest bezwypadowe
    - auto jest w LEGALNY sposób wprowadzone w obrót na terenie RP.
    amen.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

jak tak widze po tematach to mało kto ma jakis mały przebieg jak widze ile jest tematow i ludzi szukajacych pomocy przy dwumasie sprzregle egr dpf skrzyni itp itd......... a niby wszyscy takie igły maja z małymi przebiegami.....

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Powodem większości usterek nie jest przebieg, lecz sposób eksploatacji samochodu, a w przypadku eksploatacji - nigdy nie wiesz jak Twój poprzednik dbał o samochód. To ryzyko jest wpisane w zakup samochodu używanego, nawet od najlepszego sprzedawcy.

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Użytkownik Świeżak Avatar fleszu2
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki/Siennica
    Auto
    147 1,9 JTD 16V

Domyślnie

A co powiecie o tym ogłoszeniu
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jtd...C28681083.html
    Wydaje mi się że szafa była kręcona ale....

Użytkownik Embrion Avatar rafal488
    Mieszka w
    okolice Krakowa
    Auto
    Była Ibiza 6L0 jest Opel Insignia 2.0 160 KM 2009

Domyślnie

Cytat Napisał fleszu2 Zobacz post
    A co powiecie o tym ogłoszeniu
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jtd...C28681083.html
    Wydaje mi się że szafa była kręcona ale....
    Czy dobrze widzę że w radiu trzeba wpisać code z karty kodów dostarczonych od producenta?