to po co wszyscy wrzucaja tu ogloszenia z polski ? jak wszystko jest odrazu odradzane i wszystko to wałek ? proponuje zamknac temat skoro nic nie wnosi do zycia![]()
to po co wszyscy wrzucaja tu ogloszenia z polski ? jak wszystko jest odrazu odradzane i wszystko to wałek ? proponuje zamknac temat skoro nic nie wnosi do zycia![]()
tomekzabrze tak jak mowisz, zawsze bedzie zle, jak kupisz samemu to tez zle!
Powiem Ci tak - gdybym miał źródło, w którym można podobne auto kupić z takie pieniądze, aby opłacalna była jego sprzedaż za 41 tysięcy złotych, to kupiłbym takich Alf od razu 10. 2010 rocznik, fajna wersja, cena jak za podobnie wyposażoną 159 z roku 2008... Moje doświadczenie z autami z Zachodu wskazuje na to, że niestety nie jest to za bardzo możliwe, aby taką 159-kę sobie nabyć za podobne pieniądze, jeżeli:
- auto nie jest po katastrofie lądowej
- auto nie jest po powodzi
- auto ma naprawdę taki przebieg
- auto jest bezwypadowe
- auto jest w LEGALNY sposób wprowadzone w obrót na terenie RP.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Witam. Przeglądam tak te tematy w poszukiwaniu wiedzy, która może mi się przydać. Jednak wciąż zastanawia mnie jedno. Ile mniej więcej trzeba przeznaczyć na dobra 159-tkę. Ogłoszenia są poniżęj 30tyś i wzwyż. Jestem zwolennikiem automatycznej skrzyni biegów m.in z tego względu, że mieszkam w dużym mieście więc czy jakaś rożnica jest miedzy tą w 1.9JTD i 2.4JTD?. Słyszałem również różne opinie o awaryjności tej marki. Ale jako, że model 159 jest już z nowszych więc chyba nie powinno być z tym problemów, i oczywiście jak zawieszenie znosi polskie drogi. czy często trzeba naprawiać. z góry dziękuje za pomoc.
Mniej więcej 35 tysięcy za modele z 1.9 16V z 2007/2008 roku. Tyle będzie kosztowało auto NIE WYMAGAJĄCE WIĘKSZYCH INWESTYCJI. W miarę upływu czasu i kilometrów auto się niestety zużywa i co z tego, że kupisz 3 lata starszą 159 za 8 tysięcy mniej, skoro będzie w niej problem np. ze zwrotnicami tylnego zawieszenia, sprzęgłem, dwumasówką i trzeba będzie wymienić rozrząd oraz naprawić kolektor ssący. Jeśli jeszcze do tego dojdzie problem z łożyskami w skrzyni, to cała oszczędność pójdzie w doprowadzenie takiego auta do kultury - a nadal będzie to pojazd 3 lata starszy.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
jak tak widze po tematach to mało kto ma jakis mały przebieg jak widze ile jest tematow i ludzi szukajacych pomocy przy dwumasie sprzregle egr dpf skrzyni itp itd......... a niby wszyscy takie igły maja z małymi przebiegami.....
Powodem większości usterek nie jest przebieg, lecz sposób eksploatacji samochodu, a w przypadku eksploatacji - nigdy nie wiesz jak Twój poprzednik dbał o samochód. To ryzyko jest wpisane w zakup samochodu używanego, nawet od najlepszego sprzedawcy.
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
A co powiecie o tym ogłoszeniu
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jtd...C28681083.html
Wydaje mi się że szafa była kręcona ale....