Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar btomek
    Mieszka w
    BIAŁYSTOK
    Auto
    159 3.2 Q4 2009 PORSCHE-924S

Domyślnie

Cytat Napisał tomekzabrze Zobacz post
    jak wszystko jest odrazu odradzane i wszystko to wałek ? proponuje zamknac temat skoro nic nie wnosi do zycia
    Bo zazwyczaj wrzucane są najtańsze, najbardziej kombinowane auta i dlatego są odradzane. Dlaczego nikt nie wrzuca do oceny roczników 2006/2007 w cenie 35tys? Założe się jakby wrzucane były takie właśnie auta, które warte są tej ceny, to byłyby w 90% godne polecenia i posty dotyczące ich ocen zapewne brzmiałyby np. zajebiste auto; warte uwagi; kupuj bo Cię ktoś uprzedzi itp.

Użytkownik Świeżak Avatar fleszu2
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki/Siennica
    Auto
    147 1,9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał btomek Zobacz post
    Dlaczego nikt nie wrzuca do oceny roczników 2006/2007 w cenie 35tys?
    Wydaje mi się ze dla tego ze jest duża podarz a mały popyt więc ceny aut spadają.
    Jeśli będziesz chciał sprzedać swoją Alfe to się przekonasz. Ja wystawiam już 6 miesięcy swoje auto i 3 osoby dzwoniły. Na poczontku wyceniłem auto tyle ile wg. mnie jest naprawde warte i zero odzewu.
    I to się dzieje nie tylko w Polsce. Na zachodzie też staneła sprzedaż więc i ceny spadły.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

wiekszosc was sugeruje sie cena.....wrzucilbym wam 10 aut za 22-26tys nie podajac ceny to tez byloby ze super auto ze jechac ogladac i wogole.......... nikomu nie dogodzisz......kupisz za 35tys z rocznika 2007 z przebiegiem 100tys i sie okaze ze wszystkie usterki typu dwumas egr spzregla klapy przed toba dolozysz z 8 tys i bedzie płacz..........

Użytkownik Świeżak Avatar Olej555
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    BMW f10 2016, Mazda 6 2015, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 2006 , Alfa 156 SW 1.9JTD 200

Domyślnie

Cytat Napisał btomek Zobacz post
    Bo zazwyczaj wrzucane są najtańsze, najbardziej kombinowane auta i dlatego są odradzane. Dlaczego nikt nie wrzuca do oceny roczników 2006/2007 w cenie 35tys? Założe się jakby wrzucane były takie właśnie auta, które warte są tej ceny, to byłyby w 90% godne polecenia i posty dotyczące ich ocen zapewne brzmiałyby np. zajebiste auto; warte uwagi; kupuj bo Cię ktoś uprzedzi itp.
    Mam bardzo podobne zdanie na ten temat. Większość zapytań na forum o konkretne modele to próba złapania okazji i w tym tkwi problem. W sumie to nie ma recepty jak kupic dobre auto używane.
    Po kupniee trzeba sobie zostawić jakaś rezerwę finansowa na ewentualne dopiszeczenie wybranego egzemplarza.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sqb
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16V 140 KM 2003 r.

Domyślnie

Prawda jest taka że każde sprzedawane auto ma swego kupca- nie ma zasady że sprzedają się te tanie albo te drogie bo tak na prawdę to żaden wyznacznik. Szukanie dziury w całym od samego początku to niezdrowe podejście- dystans jest wskazany, potrzebny ale bez przesady. Sam sprzedaję w tej chwili AR i szału nie ma ale wiem że muszę się wstrzelić w czyjeś gusta, co do auta, roczniku, stanu i ceny- to wszystko.
    Pozdrawiam Wszystkich szukających- wierze że znajdziecie to czego szukacie, byleby od razu nie doszukiwać się wału

Użytkownik Rowerzysta Avatar koziolek
    Mieszka w
    Halmstad
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał sqb Zobacz post
    byleby od razu nie doszukiwać się wału
    dokładnie tak. trzeba brać też pod uwagę że są to auta używane, i każdy to auto eksploatuje w inny sposób.

Użytkownik Ogier Avatar Nitro
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Była AR 147 1,9 jtdM 16v 140km, Jest 159 2.4 JTDm Q4

Domyślnie

Cytat Napisał sqb Zobacz post
    Prawda jest taka że każde sprzedawane auto ma swego kupca- nie ma zasady że sprzedają się te tanie albo te drogie bo tak na prawdę to żaden wyznacznik. Szukanie dziury w całym od samego początku to niezdrowe podejście- dystans jest wskazany, potrzebny ale bez przesady. Sam sprzedaję w tej chwili AR i szału nie ma ale wiem że muszę się wstrzelić w czyjeś gusta, co do auta, roczniku, stanu i ceny- to wszystko.
    Pozdrawiam Wszystkich szukających- wierze że znajdziecie to czego szukacie, byleby od razu nie doszukiwać się wału

Zgadzam się. Dodam jeszcze że oprócz wpasowania się w gusta szukającego ,szybko sprzedaja sie te które są faktycznie zadbane i się wyróżniają (nie chodzi mi o wiejski t...) . Ja np. swoją 147 wystawiłem prawie rok przed planowaną sprzedażą żeby tylko zobaczyć czy będzie odzew i pierwsza osoba która się odezwała kupiła (dwa dni czekałem po wystawieniu) a cena była wyższa o kilka tysi od reszty Ar147. Za obecną dałem sporo więcej niż inne z tego samego rocznika(nie szukałem okazji za najniższą cenę a okazji za którą warto zapłacić pieniądze) i uważam że było warto mimo iż rozglądałem się za wymarzoną perełką pół roku.(za poprzednią prawie rok ale brak problemów ze sprzedażą mi to wynagrodził)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar sqb
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16V 140 KM 2003 r.

Domyślnie

Coś za coś- w naturze nigdy inaczej to nie działało. Grunt to wiedzieć czego tak na prawdę się chce, działa to w dwie strony- jak sprzedajesz i jak kupujesz. Rynek jest zepsuty a potwierdzeniem na to może być chociażby tocząca się tu dyskusja o tym. Nie zapowiada się jednak że będzie lepiej- trzeba cedzić to co jest, czas w tym wszystkim jest bardzo istotny.
    Tak jak już wspomniałem każde auto znajdzie swojego amatora.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Nitro Zobacz post
    (nie szukałem okazji za najniższą cenę a okazji za którą warto zapłacić pieniądze)
    .i to jest zdrowe podejście- choć okazję się trafiają
    Moją 156 szukałem rok czasu międzyczasie mając kilka AR i trafiło się tak że kupiłem auto które było w tym czasie najtańszą ofertą (!)- ale mi się żadne lampki w głowie nie pojawiały- pasuje: model, wersja, rok, motor, wyposażenie. "Przecież drugiej takiej nie ma- nie znajdę" Sprzedawał mi ją człowiek który do końca nie wiedział co ma na wyposażeniu w aucie. Chciał się go pozbyć bo jednak AR mu nie podpasowała- poza tym miał z nią problemy, które dla mnie tak wielkie nie były. Trafiła do mojego mechanika i po paru dniach była zdrowa aż miło- wymiana overboost'u. Przyszedł czas że i ja podjąłem decyzje o sprzedaży- cena zaporowa ale problemu wielkiego nie było.

ryjuu
    Gość

Domyślnie

Ja patrzyłem na dwa samochody. ciezko wybrac jedni polecaja audi inni alfe. Mnie bardziej przekonuje alfa wyglada, ten urok. Ale ponoc bedzie o wiele drozsza w utrzymaniu niz audi. ale w audi znowu bardziej prawdopodobne ze licznik jest krecony.
    co myślicie o tych dwóch:
    o to alfa: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C24132222.html
    a to audi: http://otomoto.pl/audi-a4-dsg-navi-s...C28387957.html
    wolałbym alfe w automacie ale no coz .

Użytkownik Rowerzysta Avatar koziolek
    Mieszka w
    Halmstad
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2 JTS

Domyślnie

Droższa w utrzymaniu od audi? Nie powiedziałbym. Wydaje mi się że części do audi są droższe, a tam też lubi coś się sypnąć i czasami wcale nie są to pierdoły