A jak sie ma sprawa z wyzszym indeksem, np. 205/55R16 94W? Roznica 20kg w gore to nie duzo, a chyba lepiej w gore niz dol;]
A jak sie ma sprawa z wyzszym indeksem, np. 205/55R16 94W? Roznica 20kg w gore to nie duzo, a chyba lepiej w gore niz dol;]
Mam pytanie czy miał ktoś do czynienia z oponami Pirelli PZero Nero GT to jest podobno udoskonalona Pirelli PZero Nero.
Zastanawiam się nad zakupem opon i nie wiem do końca który model wybrać.
Dzisiaj zmieniłem opony na letnie Kumho KU31 225/50 R17. Zrobiłem ze 100km szalejąc na rondach i zakrętach. Pierwsze wrażenia z jazdy rewelacyjne. Auto trzyma się gleby jak przyklejone. Czekam na deszcz żeby zobaczyć jak się lata na mokrym.
Była:
159 SW 1.9 JTDm 120KM 2008r.
156 1.6 16V TS 2001
Witam przejeździłem cztery sezony na oponach Goodyear eagle F1 225/50/17 osobiście uważam że jest to najlepsza opona trzymająca się drogi w każdych warunkach, choć przyznam jak większość użytkowników, że opona ściera się nierównomiernie. Godne są też polecenia Bridgestone Potenza RE050A. Czas na wymianę opon i nadal zostaje przy F1!
Kilka dni temu założyłem Bridgestone Potenza RE002 i jak dla mnie rewelacja. Super na suchym, bardzo dobrze na mokrym.
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
Przymierzam się do kupna opon letnich do autka o rozmiarze 225/50/R17. Czy ktoś z Was posiada/posiadał Goodyear Efficient Grip Performance? Jak odczucia z jazdy?
Czy odczuwalne jest mniejsze spalanie podczas eksploatacji?
ccie.no2 w zeszłym tygodniu w tym samym rozmiarze kupiłem Dunlop Sport Maxx RT - najlepsze opony na jakich jeździłem. P7 Cinturato , ContiSport 5 , Michelin Energy - te wszystkie opony bije na łep. POLECAM!!!
"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4
W zeszłym sezonie jeździłem na Goodyear Efficientgrip, Performance jest to nowość i dopiero teraz będzie można coś o niej powiedzieć. Jestem właśnie w trakcie zakupu tej nowości. Jeżeli chodzi o starszy model to faktycznie są mniejsze opory toczenia i faktycznie ładniej "pali". Tylko nie wiedziałem, że to jest zaleta opony.A po wakacjach i wypadzie na dalekie południe będzie można coś więcej powiedzieć. Aaaaaaaa.... jeździ się jak po szynach, nie jest może to za dobre gdyż można przesadzić. Ale opony są godne polecenia i są to jedyne które kupię w ciemno.
Witam czy ktoś z was miał może do czynienia lub słyszał opinie o oponach Rockstone F105 ?
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW