Wg mnie standardowe pytanie do sprzedajacego: spytaj się kto/co jest poprzednim właścicielem w dowodzie auta![]()
Wg mnie standardowe pytanie do sprzedajacego: spytaj się kto/co jest poprzednim właścicielem w dowodzie auta![]()
No tak. Ale zastanawia mnie ten brak danych w bazie. Przecież to auto jeśli nie było serwisowane w Alfie to było sprzedane z salonu gdzie powinni zapisać od kiedy zaczoł się okres gwarancji no i może jeszcze coś. A tu nic. Troche mam tam daleko (350km) zeby lecieć na darmo.
W książce serwisowej powinny być dane warsztatów a raczej serwisów gdzie auto było robione. Ja bym wykorzystał VIN i obdzwonił wszystkie z zapytaniem czy było takie auto u Was serwisowane. I tyle. Trochę pracy jest ale jest do ogarnięcia. Żaden odpowiedzialny serwis nie odmówi odpowiedzi zwłaszcza że poda się iż jest zamiar kupna auta
staniały?. to może pytanie czy za 40tyś kupie w dobrym stanie 159.i czy bardziej 1.9jtd manual czy autmat badz 2.4jtd w automacie.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C27957151.html znalazłem również takie ale nie wiem czy cena nie za niska jak za 2.4JTD w autmacie.
Ostatnio edytowane przez ryjuu ; 12-04-2013 o 21:33
W Polsce i tak tanio można wyrwać fajną Alfę. W Skandynawii cenią się za Alfy minimum 40 tysięcy złotych i to już jest na prawdę minimum. Są to dla nich dość ekskluzywne auta i trzymają cenę. Nie sugeruj się do końca ceną również, idź za głosem serca![]()
Za 40 tysięcy spokojnie kupisz. 2.4 z 2007/2008 roku, 1.9 - z 2008/2009, w zależności od wersji. Przy czym jeśli miałbym proponować - 1.9 z automatem, w dalszej kolejności 1.9 z manualem, potem 2.4 z manualem, i na końcu - 2.4 z automatem. Tak patrząc pod kątem ekonomii i bezstresowości eksploatacji - to w tej kolejności te zestawienia się klasyfikują.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Tomek_KRK, a dlaczego 1.9 automat przed 1.9 manual, a w 2.4 odwrotnie?
czytałem, że troche czuć tego autamata w alfie i awaryjny za to manual nie do zdarcia. odbiegadając od skrzyń to chyba najpewniej kupić od jakiegoś forumowicza i nie ukrywam ze jedna szczególnie mi się podoba, jeszcze w czarnym macie. Cudownie wygląda, szkoda tylko, że nie automat, ale widać, że doinwestowane. więc jak tylko trafi się ta cudowna 159-ką od razu się pochwala na forum. Ale zdecydowanie zostaje przy Alfie, która jak dla mnie zupełnie zostawiła w tyle audipozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Ostatnio edytowane przez ryjuu ; 12-04-2013 o 22:09
Bo przy 1.9 jest skrzynia manualna podatna na awarię łożysk, w wersji 2.4 - już nie. Stąd do 1.9 lepiej mieć automat (bo się nie psuje), pomimo wyższego spalania, a do 2.4 można brać manual - bo tu manuale akurat nie padają tak bardzo. A 2.4 z q-tronikiem może już trochę "kopać" po kieszeni osoby dużo jeżdżące po mieście.
- - - Updated - - -
Zmień bibliotekę, w tej jakieś dziwne czasopisma mają...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów