zawsze mozna z Tomkiem pogadac o zastepczym aucie, mieli kiedys 145 na stanie :-)
zawsze mozna z Tomkiem pogadac o zastepczym aucie, mieli kiedys 145 na stanie :-)
Poza tym przeczytalam ze zapewniaja bezplatny odbior auta od klienta :
Załącznik 90791
Tak więc juz na pewno przenosze sie do niego z serwisowaniem
Mam za 6 tys przeglad po 90 000 wiec chyba taki wiekszy z rozrzadem itd.
To sobie Tomek zarobi zamiast tych ignorantow
carservis rzekomo znaczaco lepszy za 1 sierpnia niz na Polczynskiej. Dukiewicz jeszcze dalej z Bemowa. Zreszta nie uwierze ze przy serwisie za 6k nie chcieli dac zastepczego auta (znaczy sie uwierze ze moga sciemniac ze nie maja e ale to bardzo zle swiadczy o ASO). Zawsze mozna wczesniej uzgodnic ze chce sie jakies auto zastepcze i zeby to nie byl pandzioch w bieda lajnie![]()
Pietia to nie tak.
Ja nie robilam serwisu za 6 tys , tylko okresowe przeglady plus usuwanie drobnych usterek ( brzeczaca klima , buczenie , dolewki oleju )
Przy naprawach dawali mi auto zastepcze ( co prawda nędzne punto a powinnam miec klasy rownorzednej, innego nie maja ale niewazne ) ale wkurzylo mnie to ze z jedna usterka jezdzilam po kilka razy , bo nie potrafili od razu jej usunac.
Cos naprawiali , twierdzili ze na pewno jest juz ok , a okazywalo sie ze nic nie pomoglo
A ja nie mam czasu ciagle do nich jezdzic , zostawiac auto , potem odbierac.
Zajmuje mi to czas i dezogranizuje dzien
Jade i ma byc zrobione.
Dlatego koniec z nimi
Od Siwego kupowalem swoją pierwszą Alfę i mogę o nim wypowiadać sięw samych superlatywach. Alfa w momencie kupna od niego miała 10 lat a pierwsza awaria nastąpiła w rok po nabyciu samochodu. Jedyny problem polega na tym, że Rafał w zasadzie nie jest mechanikiem w ASO tylko siedzi w biurze za biurkiem i przyjmuje klientów.
Ale trzeba przyznać, że zna się na Alfach jak mało kto - w razie potrzeby mogę dać na niego namiar.
A tak BTW: poszukuję dobrego i sprawdzonego elektryka, który nie będzie się bał 18-stoletniej 155 i jednocześnie nie podniesie ceny o 100% bo to Alfa.
Ostatnio edytowane przez bikermarek ; 07-04-2013 o 21:14
Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Witam wszystkich
Ja po raz kolejny chciałem polecić kolegę Pablo...www.pablogarage.pl
Wszystko zrobione to co chciałem a nawet więcej, zrobiony również przegląd auta...Polecam
![]()
Pytanko, czy ktoś zna warsztat lakierniczy na Lutniowej 12 (Arkadiusz Wiertlewski)? Możecie coś o nim powiedzieć? Polecał mi go gość z mieszalnii na Prymasa 1000 lecia, ale chciałbym poznać opinię kogoś kto tam coś robił...
szukalem teraz warsztatu gdzies w okolicach bialoleki, bielan, legionowa... poprostu masakra. W dwoch powiedzieli ze w ogole za wymiane rozrzadu w alfie sie nie zabieraja, jeden nie wiedzial ze w 156 jest wariator... a nastepny w ogole nie wiedzial CO TO JEST ten wariator..;/ Jest jeszcze jakis serwis samochodow wloskich na bielanach- rozrzad bez wariatora z wymiana 2000zl (czyli ok. 1500zl robocizna?!).
Wybiore chyba http://www.autokielak.pl polecone przez kogos wyzej, 210zl za rozrzad z pompa wodyKtos mial z nimi jeszcze jakies niespodzianki?
Ostatnio edytowane przez Krzysiek01 ; 20-04-2013 o 09:12
Witam,
Pewnie napiszę coś niepolitycznego w tym wątku, ale z wizyty w Pablogarage jestem umiarkownaie zadowolony.
Byłem tam jakiś czas temu po lekturze tego forum i pojechałem z zaufaniem i nadzieją na opiekę nad nowo zakupioną 159-tką.
Nie jestem znawcą mechaniki samochodowej, dlatego szukałem miejsca gdzie nie zrobi się ze mnie jelenia.
Żeby nie było gołosłownie i ogólnie, zgłoszone "usterki" i elementy do zrobienia:
1. Wymiana rozrządu,
2. Sprawdzenie paska alternatora (chyba tak to się nazywa)
3. Brzęczenie z przodu przy prędkości około 90 km/h
4. Brzęcząca półka tylna,
5. Stukanie w drzwiach tylnych prawych przy otwieraniu;
6. Konsultacja co do "chipa" - kupiłem z tym dobrem wmontowanym pod maskę;
7. Linka ręcznego;
8. Ogólny przegląd auta
Efekty:
1. Bez uwag,
2. Bez uwag,
3. Zidentyfikowane ale nadal brzęczy,
4. Nadal brzęczy,
5. Nadal stukają,
6. Chip zdemontowany (podobno nie robi nic dobrego) w rozliczeniu za "przegląd i wymianę klocków przednich" -raczej bez uwag, moją rolą było sprawdzić czy tak jest faktycznie
7. Odblokowana/nasmarowana - bez uwag
8. Na razie bez uwag
Niby nie jest źle, rozumiem, że Pablo lub jego chłopakom nie chciało się poświęcać czasu na pierdoły w postaci "brzęczących" elementów. Nie mogłem tylko zrozumieć jednego - przebieg auta wzrósł w 3 dni o 200 km. Czytając to forum zapamiętałem jeden wpis na temat dodatkowych kilometrów i zwróciłem na to uwagę. Może to norma w warsztatach, ale mi się to nie podoba i z tego powodu na razie tam nie wrócę.
Pozdrawiam
Paweł
Dla mnie niedopuszczalne jest żeby mechanik jeździł autem klienta, a to co piszesz to nie jazda próbna a regularne użytkowanie.
Mechanik z usług którego korzystam jeśli sam czegoś nie chcę/nie potrafię zrobić nigdy nie przejechał moim autem więcej niż 5km.
Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 28-04-2013 o 22:33