Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Tuleje Wahaczy 147

insanekielek
    Gość

Domyślnie Tuleje Wahaczy 147

Witam na początku napisze że posiadam 147 jtd 85kw 02r jest to moje pierwsze auto.
    byłem na przeglądzie i facet powiedział mi że mam do wymiany tuleje cytuje:
    'przednia oś dolny wahacz tuleje tylne za kołem prawa i lewa strona oraz
    oś tylna tuleje wahacza wzdłużnego kpl lewy i prawy " lecz gdy zaczołem się temu przyglądać a dodam jeszcze że nie znam się kąpletnie to przód wydaje się być stabilny lecz gdy ruszam tylnum kołem jednym jak i drugim to ono poprostu lata i wydaje mi się że to nie tylko wina tych wzdłużnych ale i terz dolnych i moja prośba wygląda tak czy możecie mi powiedzieć które tuleje wymienić tzn które u was klękały pierwsze czy wymienić je wszystkie i gdzie można zakupić takowe w przystępnych cenach nie chcem najtańszych ale i na najdroższe mnie stać nie będzie i jeszcze co to są tuleje poliuretanowe oraz czy można kupić gdzieś tuleje w zestawach naprzykład na cały tył nie znam się kąpletnie a już raz przejechałem się oddając auto na wymiane rozrządu do niby renomowanego mechanika świeci mi się teraz kontrolka od poduszek i urwali plastik pod silnikiem teraz wisi i trze o ziemie prosze o porade i pozdrawiam wszystkich fanów ALFA ROMEO

Użytkownik Rowerzysta Avatar Monia
    Mieszka w
    Warszawa (Białystok)
    Auto
    Alfa Romeo 147 FL - 2005r - 1.9 jtd

Domyślnie

ale tuleje nie sa dorgie ok 20-40 zl ;> skoro je trzeba wymienic to wymien zajedz do innego mechanika i zobacz co Ci powie, tak po Twoim opisie to ciezko cos stwierdzic przynajmniej dla mnie moze chlopacy z forum powiedza cos wiecej, ale tuleje to norma ja je np czesto musze wymieniac..
    PS. ja nigdy nie czuje ze trzeba tulejke wymienic, natomiast wahacz, lozysko, tacze, amort., laczniki - to slychac i czuc

insanekielek
    Gość

Domyślnie

http://www.strongflex.eu/pl/016079b-...i-tyl_711.html znalazłem taki zestaw kąpletny ale jest on z poliuretanu i z tego co się zorientowałem jest droższy od zwykłych tuleji czy mógłby mi ktos podać link do stron gdzie mają np oryginalne i zastanawia mnie jaki byłby koszt wymiany 22 tulejek

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

od razu nie trzeba wymieniac wszystkich tulei - bez przesadyzmu

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

1. Nie masz podane skąd jesteś.. więc nie wiadomo kogo, gdzie Ci polecać.. bo poprostu trzeba podjechać do serwisu i serwis oceni które tuleje wymienić lub wahacze całe bo może być taniej poprostu..

2. Koszt wymiany 22 tulei byłby dość wysoki bo wymagłby zdjęcia wszystkich wahaczy z auta i tuleje na prasie trzeba wpasować.. zestaw strong-flex który podałeś w linku mam u siebie założony to wymiana trwała 1,5 dnia.. od 9-18 pracy z przerwą

3. Błagam..
    "zaczołem"? = zacząłem..
    "kąpletny"? = kompletny..
    "terz"? = też..
    "chcem"? = chcę..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

insanekielek
    Gość

Domyślnie

przepraszam za błędy jestem dyslektykiem dysgrafem i mam zabużenia psychomotoryczne co mnie właściwie nie usprawiedliwia hehe jestem z karpacza woj dolnośląskie