Rockstone jak sama nazwa mówi są twarde jak skala. Masz tu link poczytaj sobie:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Ro...adial-F105.htm
Rockstone jak sama nazwa mówi są twarde jak skala. Masz tu link poczytaj sobie:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Ro...adial-F105.htm
Jestem po pierwszej 40km przejazdzce na Continental ContiPremiumContact 5 205/55 R16 91V, wrazenia po zmianie z zimowek Goodyear UG8 jak najbardziej pozytywne, cieszej, jakos tak "lezej" sie jedzie, nawet przy *80 km/hwracajac z pracy zobacze jak wyglada spalanie.
Kupiłem nowe Toyo Proxes T1 Sport 225/50/17 98Y XL.
W swoich alfach miałem zawsze pirelli p7 lato /sotto zero zima, jednak teraz kiedy szukałem letnich opon to pirelli były tylko runflaty ( fuj).
Zaryzykowałem i kupiłem kpl "japończyków" i jestem pod wrażeniem - bardzo dobre trzymanie drogi, stosunkowo ciche i b. dobre trzymanie na mokrej nawierzchni.
Polecam
P.S.
Kpl wyniósł mnie 2050 z wysyłką.
Ostatnio edytowane przez variatore ; 13-04-2013 o 15:28
Po dzisiejszej burzy nad Warszawą mogę coś powiedzieć na temat zLine-ów Nokiana na mokrym. W moim odczuci są świetne. Auto prowadzi się świetnie. Nie odczułem aquaplaningu. Przy prędkościach rzędu 80-90/h auto prowadziło się stabilnie, nie tylko na prostej ale i w zakrętach. Jestem mega zadowolony.
mam dylemat
czy z tylu moga byc opony o profilu 50 a z przodu o 45
reszta parametrow bez zmian tj 17 szer 225?
boje sie ze systemy bezpiecznstwa vdc itp moga wariowac
mam tylko do wymiany dwie opony ,a cena o profilu 45 jest o 50%nizsza niz tych z profilem 50
A słyszał ktoś o oponach Pace PC10?Widziałem ostatnio takie cudo na parkingu na 159, szukałem ale nic nie mogłem o nich znaleźć. Co to w ogóle za marka?
![]()
Pace to firma córka poważanego koncernu Wanli. Jest skoncentrowana na odpowiadaniu klientom potrzebującym opon bardziej budżetowych i niekoniecznie zwracajacych uwagę na przyczepność do asfaltu. Pace to opona korzystająca z doskonałych technologii koncernu Wanli w przystepnejszej cenie.
A teraz poważnie - Pace ze względu na gowniany wynik dowolnego testu jaki jesteś w stanie wymyślić nie dostał zezwolenia na obrót na terenie EU. Dla wielu znaczy to ze jest to dobra opona bo jest tania. Pamiętaj tylko nie wyjeżdżać na ulice na nich, poza tym jest świetna.
"Pamiętaj tylko nie wyjeżdżać na ulice na nich, poza tym jest świetna." hahahaPrzynajmniej dowiedziałem się co to za cudo
![]()