witam. otoz czy ktos wypuszczal wode z filtra paliwa ?? filtr jest chyba z przodu silnika przy sciance grodziowej, pod nim nieznalazlem zadnego zaworu czy kurka, jest tylko jakas wtyczka z jakas wiazka kabli.
witam. otoz czy ktos wypuszczal wode z filtra paliwa ?? filtr jest chyba z przodu silnika przy sciance grodziowej, pod nim nieznalazlem zadnego zaworu czy kurka, jest tylko jakas wtyczka z jakas wiazka kabli.
Pod filtrem (tzn na jego spodzie) jest taki korek do odkręcenia pare obrotów w lewo i czekasz aż zacznie lecieć paliwo bez wody, potem dokręcasz korek w prawo. Nie wiem jak długo masz juz ten filtr, ja akurat wolałem wymienić cały z uwagi na to, iż nie wiedziałem kiedy był wcześniej wymieniany.
a wymieniałeś filtr sam czy u mechaniora ? Troszkę słabo opisałes koledze jak sie spuszcza tą wode, nie wiem o co chodzi z tym paliwem, najpierw leci woda a puzniej paliwo ? czy trzeba spuscic całe paliwo z filtra ? ?
Nigdy nie spuszczałem wody z filtra, ponieważ cały został wymieniony u mojego mechanika. Z tego co wiem to żadna filozofia tylko trzeba pamiętać żeby nowy filtr zalać paliwem przed wkręceniem. Jeśli chodzi o spuszczanie wody z filtra to zapraszam do instrukcji str. 211. Jest tam wyraźnie napisane że spuszczasz tak długo, aż wypływające paliwo pozbawione będzie wody i zacznie lecieć czyste paliwo.
nowego nie trzeba zalewać, wystarczy kilka razy przekręcić kluczyk do położenia MAR - sam się zaleje i odpowietrzy
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
ta wtyczka to czujnik wody w filtrze, więc jeżeli komputer nic ci nie wyświetla to nie musisz nic spuszczać,ale jak bardzo się uoierasz to wyjmij tą wtyczkę i wykręć ten czujnik z filtra i tą dziurką wyleci to co masz w filtrze.Napisał darino23
dzieki za odpowiedzi, jutro sie za to wezme![]()