Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: [145/146] Fotel kierowcy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Jest wyżej ale bardzo nieznacznie. To jest wina mechanizmu regulacji wysokości, tak przynajmniej mi sie wydaje bo nie moge znalezc innej racjonalnej przyczyny.

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
    facebook.com/flokujemy

piotrsobon
    Gość

Domyślnie

U mnie oparcie przy mocniejszych ruchach skrzypi, ale przy normalnym siedzeniu bez specjalnego mocnego opierania się wszystko jest ok, przyznam może to być denerwujące, sposób naprawy, czułe ucho, zlokalizowanie skrzypień, troszkę smaru i po kłopocie, lub jeśli nic nie pomoże po prostu używany fotelik z innej Alfy ( ale to dość radykalne rozwiązanie) 8)

Użytkownik Pirat drogowy Avatar daroo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 145 boXer, Fiat Stilo 1.8 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Bucek
    jeżeli został poruszony temat foteli, mam takie pytanie czy w waszych ALFACH siedzenie kierowcy tez jest kilka centymetrów wyżej niż siedzenie pasażera? (na najniższym poziomie regulacji). Ja jestem wysoki i trochę mi to przeszkadza, a wy co o tym sądzicie?
    ja mam 182cm i nawet na najwyższym ustawieniu mam jeszcze sporo do podsufitki

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ersi
    Mieszka w
    Wałbrzych\Amsterdam
    Auto
    Była: 146 1,9 JTD 2000r, Clio 1,5 dCi 2008r., jest Avensis 2006r 2.0 D4D

Domyślnie

U mnie wygląda to następująco: fotel nie piszczy ani nie trzeszczy, ale buja się w przód i tył delikatnie przy ostrym hamowaniu, co do gniazd pasów to mam odwrotny problem, mianowicie gniazdo od pasażera delikatnie potrafi popiskiwać ale gdy jest pas u pasażera nie zapięty :cry: a co do wysokości fotela to Alfa to nie japończyki w których siedzi się na ziemi :wink: kolega który ma 182 cm wzrostu i na najwyższym ustawieniu fotela sporo miejsca nad głową to ma chyba jakis inny fotel (może kubełek ) a poważnie to u mnie nie ma mowy żeby podwyższyć chociaż trochę bo efekt jest taki, że czuję się jak na taborecie kuchennym :mrgreen: ...pozdrawiam
    Alfę kupujesz sercem, nie głową

michalalfa146
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał daroo
    Cytat Napisał Bucek
    jeżeli został poruszony temat foteli, mam takie pytanie czy w waszych ALFACH siedzenie kierowcy tez jest kilka centymetrów wyżej niż siedzenie pasażera? (na najniższym poziomie regulacji). Ja jestem wysoki i trochę mi to przeszkadza, a wy co o tym sądzicie?
    ja mam 182cm i nawet na najwyższym ustawieniu mam jeszcze sporo do podsufitki
    Nie chwaląc sie ja mam 193 cm wzrostu i daleko mi jeszcze do podsufitki w mojej 146. czasem nawet sobie trochę podnoszę fotel a mam standard nie jakieś kubły.

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał Bucek
    jeżeli został poruszony temat foteli, mam takie pytanie czy w waszych ALFACH siedzenie kierowcy tez jest kilka centymetrów wyżej niż siedzenie pasażera?
    Cytat Napisał adk
    To jest wina mechanizmu regulacji wysokości, tak przynajmniej mi sie wydaje bo nie moge znalezc innej racjonalnej przyczyny.
    Tylko czemu np. w 147 fotel kierowcy z regulacją wysokości można ustawić duuużo niżej..

Skoro jest już poruszony temat wysokości fotela w 145/6, to mam pytanie.

Czy ktoś się kiedyś przsyglądał i szukał możliwości obniżenia jego położenia :?:
    Czy da się coś jakoś przerobić, żeby siedzieć niżej :?:

Czy ktoś wie jak bardzo konstrukcyjnie różnią się fotele od 145 i 147.

Bo w 147 fotel kierowcy ma sporą regulację wysokości i dla odmiany jest dużo niżej niż fotel pasażera.